Изгодна реклама с динамични условия в сайт на тема японска анимация (+промоция)

Unwise

Well-Known Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Url: http://animerulezzz.org.
Сайтът се хоства на собствен сървър и предлага много неща свързани с японската анимация (аниме), както и допълнителни online услуги като безплатен картинков хостинг и jabber (свободна система за chat; Google Talk е вид jabber). В момента сме единственият сайт в България на тази тематика, който предлага реален download от собствен сървър с архиви с размери над 650GB, които са видими от цял свят (т.е. не само за локалния bg peer). Освен това, в сайтът може да се намери разнообразен полезен авторски статиен материал, както и аниме фенски разработки (фикшън, арт, субтитри и т.н.). Всичко това задържа посетителите достатъчно дълго и те обикновенно преглеждат 5-8 страници на посещение. Това е удобно за всеки рекламодател, тъй като така се увеличава вероятността дадена реклама да привлече вниманието на достатъчно посетители на сайта ни.
Най-подходящи биха били реклами на тема анимация, изкуство, ролеви, други видове online игри и забавления (без adult насоченост). Аудтиторията на сайта е предимно младежка (тийн).
Няма да показвам tyxo или някакъв друг несериозен брояч (по мои наблюдения тези правят немалко отклонение от реалните резултати). Най-добре е за показно да видите резултати от международно доказалата се Alexa. Ето ви ги и за конкретния сайт:
http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/animerulezzz.org
Alexa рангът варира между 180,000 (в най-силните моменти) и 350,000 (в най-слабите моменти). Това се равнява на 600 уникални (понякога и до 1000) посетители на ден, като средно всеки от тях преглежда 5-8 различни страници (т.е. прави толкова реални импресии).
Сайтът има българска и английска версия. Филтрите ни позволяват да се рекламира само в една от двете версии (или и в двете), както и само за посетители от конкретни държави.
Плаща се твърда цена за месец, като се закупува определен процент от общия брой импресии за месеца на конкретната рекламна площадка. Има по-атрактивни по-скъпи места, както и места за по-скромни рекламодатели.
Ето тук можете да прочетете повече за условията и цените за реклама:
http://animerulezzz.org/?t=ZaSaita/view_info&p=ads&lang=bg
Както и сами може би сте прочели, ако рекламирате само за конкретна езикова версия, има допълнително намаление в цената (-60% за реклама само в българската версия на сайта и -20% ако искате да рекламирате само в английската версия на сайта). За реклама само за конкретни държави има допълнително намаление взависимост от това каква аудитория има сайтът от конкретните държави.
Ето един груб ориентир за процентното деление на аудиторията на сайта по местоположение (държави) по данни на Alexa:
Bulgaria 38.6%
United States 13.2%
Indonesia 10.7%
Romania 7.1%
Kuwait 4.8%
Jordan 3.1%
Philippines 2.6%
Slovakia 1.7%
Chile 0.7%
Other countries 17.7%

Начин на плащане:
- PayPal
- банков път
Минимална заявка: един месец

И за да придобиете по-добър ориентир ще дам няколко добри примера за успешна реклама в animerulezzz.org
1. Най-скъпото поле - под логото - 468x60px (банер до 50KB)
Препоръчителният стандартен избор е 20% от общия брой импресии. Тъй като всеки средно преглежда 5 до 8 страници, това ви гарантира, че всеки посетител би видял рекламата ви поне веднъж. Така хем рекламата ви се вижда от повече хора, хем спестявате пари от прекалено много импресии.
За тази рекламна площадка рекламата за месец за 20% от импресиите е 7,50 EU (~15лв). Ако решим да рекламираме само в българската версия на сайта, получаваме 60% намаление, което намалява цената до 3 EU (~6лв) за месец. Ако решим пък да е само в английската намалението е 20%, което преоформя цената на 6EU (~12лв) за месец. Тези цени, поне според мен, са сравнително ниски и особено като се вземе предвид, че това е най-скъпата рекламна площадка.
2. Моя препоръка - в централния блок долу вляво или вдясно - 300x250px (банер до 50KB)
Това място на пръв поглед е немалко надолу, но по мои лични наблюдения то се оказва много ефективно. Причината за ефективността намирам в това, че след като човек си е намерил каквото трябва (да речем, статия, която е изчел), неговото полезрение е стигнало в дъното на страницата. И тъй като вече си е намерил нужното, отпада ефекта "прескачам рекламите бързайки да си намеря моето" и той е склонен да прояви интерес към дадените реклами.
Цената за 20% от импресиите на това място е 5EU (~10лв) за месец. При реклама само в българската версия (-60% от цената) цената става 4EU (~8лв) за месец, а за само в английската версия (-20% от цената) цената става 8EU (~16лв) на месец.
3. Най-евтиният вариант (за по-скромни рекламодатели) - 120x600px (банер до 50KB) намиращ се в левия панел най-отдолу. Ефективността му е средна. От една страна е в левия панел, който е пълен с полезни неща чак до долу, а от друга - банерът е сравнително надолу като разположение.
Цената за 20% от импресиите е 2,50EU (~5лв) за месец. При реклама само в българската версия (-60% от цената) цената става едва 1EU (~2лв) за месец, а само за в английската (-20% от цената) - 2EU (~4лв) за месец.

Специална промоция: Една седмица безплатна реклама за проба на която и да е рекламна площадка
Условия:
- Тематиката на рекламирания сайт да е само в категориите: анимация, ролеви игри, online игри и забавления
- Достатъчно атрактивен рекламен банер
- Ако сте доволни от резултатите, след това първата ви поръчка да е за минимум 2 месеца (след това може да поръчвате месец за месец) за което и да е рекламно поле (т.е. може и не за това, за което сте получили промоцията). Ако не сте доволни, не сте длъжни нищо, но така губите право завбъдеще да рекламирате в animerulezzz.org

Както и сами виждате, офертите са сравнително динамични и предполагат достатъчна ефективност на ниски цени. Заявки може да правите на ЛС, както и на email адрес: [email protected]
Благодаря за отделеното внимание!
 
Последно редактирано:
От: Изгодна реклама с динамични условия в сайт на тема японска анимация (+промоция)

... 3 EU (~1,50лв) за месец ... ;)
 
От: От: Изгодна реклама с динамични условия в сайт на тема японска анимация (+промоци

... 3 EU (~1,50лв) за месец ... ;)
Не разбрах дали това ти се струва много или малко.
И все пак цените ми се струват ниски, тъй като това не е сайт с готова блоговска система пуснат просто на някакъв случаен хостинг с копирано кое от къде може, а сайт който реално предлага много неща. Не съм си правил труда да отчета колко са реалните месечни уникални посетители (не сума от уникалните за ден за през месеца, а реалния брой хора посетили сайта през месеца), но със сигурност са над 1000, а може би и над 2000.

П.П.:
Сгрях намека.
Това се е получило при дребна грешка в сметките. Сега е оправено.
 
Последно редактирано:
От: Изгодна реклама с динамични условия в сайт на тема японска анимация (+промоция)

може ли да видя статистика на някой брояч?
 
От: Изгодна реклама с динамични условия в сайт на тема японска анимация (+промоция)

По принцип броячите като цяло са неточни (особено tyxo-то) или събират прекалено много лична информация за посетителите ти, което си е леко обидно.
Данните събирам от вътрешни (собствени) броячи, така че трудно мога да ги посоча и да се сметнат за меродавни. Ето защо предлагам и тази промоция за 1 седмица безплатно - за да може рекламодателите да видят как стоят нещата и дали това ги задоволява и да се убедят, че няма лъжа и измама.
Иначе средно има около 600 униклани на ден с тенденция за повишаване, като всеки от тях средно прави 5-8 импресии (т.е. преглежда толкова различни страници). Тук често при отчитането на уникалните се пропуска да се вземе впредвид общия брой посетители за месеца (не сума от уникалните за ден), тъй като някои посетители идват веднъж-два-три пъти на седмица. Текучество винаги има и е грешка, че често се игнорира, тъй като това също са потенциални клиенти. Скоро смятам да изготвя обща статистика за уникалните посетители за месец, но за сега не мога да предоставя такива данни. По груби сметки за месец сайта се преглежда от поне 1000-2000 различни посетители, повечето от които правят посещение всеки или почти всеки ден. Данните са груби и са със закръгление към по-малкото с цел да няма подвеждане.
И тъй като рекламодателите имат право на съмнение за ефективността на рекламните си къмпании, съм предложил вече споменатата промоция (една седмица за проба).
Само ще спомена, че две от рекламните площадки в българската версия на сайта (не и в английската) са вече ангажирани на 100% за няколко месеца напред. Това са поле1 с размери 468x80 и едно от полетата с размер 300x250.

Edit:
Специално за по-взискателните най-сетне завърших с данните. Отчетени са уникалните за целия посочен период, като в сметките не са включени посетителите правили само по една импресия при посещение (refresh-а не се брои като нова импресия). Т.е. тук не говорим за случайно заблудили се, а само за реално посетилите сайта и решили да се възползват от нещата в него.
Ето ги и данните:
01.03-22.03 - 3433 уникални - в този период не е инвестирано в реклама, с цел да се отчетат реалните посетители
01.02-28.02 - 3853 уникални - в този период е инвестирано в реклама (т.е. има лек boost)

По-късно мога да направя отчети за средно импресии на човек (предните споменати данни са груби), средно посещения на ден (уникален за час) и среден брой дни в месеца когато всеки посетител е правил посещение на сайта.
За сега толкова. За по-любопитните мисля да подготвя тези данни, но това ще отнеме известно време.
 
Последно редактирано:

Горе