Изкарват ли се пари от форум ?

Не знам кое е по-умното - поредния сайт, който ще си пълниш сам самичък или някой такъв социален, който що годе има шанс да направи нещо, защото съдържанието не блъскаш само ти. В бг ли искаш някой успял форум, ще ме извиняваш, но аз успял сайт в бг като цяло в последните години не съм виждал. Да, има тук таме някакви, които пробиват лека полека с трафик от фейса и печелят, но като цяло нищо впечатляващо не е излизало на небосклона, да не говорим за форум. :)

Както се печели от нормален сайт, така може да се печели от добре развит форум. Последно време няма такъв,съгласен съм точно поради тази причина, че всеки се плаши и е скептичен за форумите дали ще имат бъдеще и прочие. Повечето си правят форуми, за да си обслужат сайтовете-майки, което няма лошо, но не мисля, че само до това трябва да се ограничават.

Бате, всеки е тръгнал от някъде и е стигнал някъде. Какво означава, че е заблуда. То по тази логика да седнем в някой ъгъл и да мрем. :) Аз пък не искам да спирам на хората ентусиазма. Иска, научаваш се, правиш го и гледаш да успееш и да стигнеш там на където си тръгнал. Ако Марк мислеше като теб, още щяхме да се търкаляме из Myspace. :) Не знам какво точно грешно има в аналогиите ми. Форумите са един тип сайтове, които са по-социални от другите и да - намират конкуренция в лицето на социалните мрежи, но какво от това, всичко си има не само розови страни и лесно може да се прецени струва ли си в дадена ниша сайт или/и социална страница или група....но може и всичките на куп.
 
Много хубаво казано на теория, всички сме потенциални Зукърбърговци на теория, но практиката е много по-различна. Зукърбърг никога не би пуснал тема "изкарват ли се пари от форум". Подобно мислене не показва, че имаш желанието и възможностите да развиеш форум. Подобно мислене показва, че просто искаш да си спестиш създаването на съдържание като нацъкаш набързо три категории и оставиш другите да ти пълнят форума, а ти само да прибираш паричките. Щях да съм много по-оптимист, ако темата беше "супер съм ентусиазиран за еди коя си тема, няма такъв форум в България, имам много знания, които искам да споделя, смятам че съм експерт в областта и написаното от мен ще е от полза на много хора." Или поне да беше как се прави форум, какъв софтуер се ползва, какви са техническите изисквания. Ма не, човека хвана директно за парите. Няма да стане така, трябва някой да му го каже преди да си е загубил тонове време.

П.С. Срещат се теми за форуми от време на време тук, провери колко от тях въобще се отварят, провери колко от тях има някакъв живот. Единствения по-нов форум правен с мерак е този на blackout8 и RealMoney. И в него последния пост е от средата на август, дори ме е страх да гледам колко поста месечно прави по принцип и дали има такива извън създателите на форума. А на тях двамата, колкото и да не съм съгласен с доста от гледните им точки, поне ентусиазъм и теоретични знания не им липсват. Ама дори и само с това не става.
 
Еее, така погледнато, да, мога да се съглася. Но нека го отнесем като част от проучването на човека, не толкова до това дали го мързи. :) Между другото, в този ред на мисли @jair не знам как точно уцели момента, но е прав. Когато открихме този форум (според мен за нишата и локалното си разположение е на едно задоволително ниво) идеята ни беше съвсем различна от това да правим каквито и да е пари с него. Идеята беше на кула и водещ елемент беше да споделяме какво точно успяваме да научим от това, което правехме - афилиейт програмите, онлайн маркетинга, и прочие. Въобще не сме мислили да правим пари, тъй като се оправяхме някак с другите неща и можехме да си позволим да го изхранваме. Гледахме как го правят батковците от digitalpoint, wembastertalk, blackhatworld. Тук няма какво да кажа, наистина. :)

П.П: Всичко има някакъв живот. Едните оцеляват години, други месеци, трети и по-малко. Средно статистиките на създадени форуми и просъществували в рамките на 3 години, не е голяма, съгласен. То и при бизнесите е почти така.
 
  • Like
Реакции: jair
Не това имах предвид с тази тема. Просто от чисто любопитство зададох кратък, точен и ясен въпрос, на който ми беше отговорен още с първия коментар. Това е.

П.П: Без лоши чувства.
 

Горе