Измама в алибаба

datanasov86

New Member
Здравейте, ситуацията е много глупава и моля някой да даде съвет.
Преди няколко дни си писах със сейлър в алибаба да ми изпрати една PC grafic card evga gforce 3090 която беше обявил на стойност $600 и каза че ще я изпрати по DHL без такси и т.н. от щатите аз му прарих по пей пал парите с изрично от него friends and family вариант и на следващия ден изпрати съобщение,че дължа $350 за митнически такси и ДДС,платих и тях чрез биткойн уолет,след това пращайки тракинк от негова страна от съмнителна карго фирма установих че на тракинга има закачени 12 неща който не съм поръчал.казах му но той каза да ги получа да си взема една карта и да му ги пратя обратно, аз почти се съгласих и последва ново съобщение в което каза че от карго фирмата са му пратили съобщение че трябва да платя още $500 за иншурънс,аз отказах и спрях да пиша с него.след това си погледнах профила че имам 25 съобщения от него,които така и не отворих.
Въпроса ми е ако си изтрия профила в алибаба,има ли някаква опасност от този или просто оставам прецакан с много пари и всичко приключва?Дайте съвет моля?
 
Ква опасност очакваш, че не става ясно, хем си измамен, хем та е страх от измамника..
 
Проблема е че съм си дал имената,адреса и телефона и той е потвърдил,че ще си получа нещата,но след като платя иншурънс $500,което повтори 100 пъти, за да може да се предаде пратката от карго фирмата - съмнителната към DHL,които ще ми го доставел до адреса.
Аз в случая след като му разбрах схемета не искам нищо от този човек,даже и комуникация и заради това не му отговарям и ще си изтрия и профила в алибаба.Надявам се да не започне да ми търси гарес.
 
И кво като ти тима адреса? Ще дойде да ти дърпа ушите ли?
Сам казваш, че сте се разбрали да ти прати картата по DHL без доп. такси.
Доите като кравичка, особено след плащането с биткойни е решил да цоца още.

Нали не очакваш, че ще получиш 12 карти :D

Аз не бих си трил профила, даже бих запазил цялата коренсподенция и бих се опитал да си върна парите.

Ако плащането е минало през карта/сметка в paypal.. има минимален шанс да си върнеш тия 600$, чрез банката, за биткойните не съм запознат.
 
Биткойните ги забрави , но останалите директно се свържи с банката и обясни че си измамен и да ти върнат парите.
 
В алибаба има опция за връщане на парите (Apply for refund) Намира се долу дясно до поръчката. Също така може и да го репортнеш, има тази опция вече. Както каза колегата над мен, може да си върнеш само парите от банката. Биткойните няма как да ги върнеш.
 
Абе хора..... да платиш на непознат и да избереш friends & family, да платиш за сделка с BTC, разбирате ли единственият вариант да си върнете парите е добрата воля на ответната страна...
Отделно оставам с впечатлението, че всичко това се случва през чат съобщения, дори не сте обявили сделката в АлиБаба.
Да не говорим и какъв шаран си. Продавача също го е видял това и затова си измисля нови и нови такси.
 
В алибаба има опция за връщане на парите (Apply for refund) Намира се долу дясно до поръчката. Също така може и да го репортнеш, има тази опция вече. Както каза колегата над мен, може да си върнеш само парите от банката. Биткойните няма как да ги върнеш.
От това, което е написал, се подразбира, че не е купил нищо през сайта. Видял е като обява, писал му е, онзи му е казал "на ти пейпал, пращай и аз пращам" и е решил да го метне. Пиши до съпортна на Пейпал, както ти препоръчаха по-назад, поне тях пари да спасиш.
 
На мен ми звучи като някаква шега тая работа.... Спрял да пише и чете, щото се усетил, че е измамен. То много лесни станали измамите бе!
 
Дано се справиш с проблема, но факта, че е искал да му пратиш парите по Paypal с "Friends and Family" опцията не говори добре. До колкото знам, ако си пращал пари с тази опция е много трудно да си получиш парите обратно.
 
Пхахахах, ти си клиент злато, къде да ги търся такива. На мен ми се падат клиенти с хиляда претенции и за продукти струващи 30-40 лв. все се чувстват прецакани, нищо че изобщо не ги мамя хаха. Теб тоя те вътри брутално, а теб те е страх да не ти вземе още пари хаха.

Не знам как си го намерил, но е абсолютен измамник и продължава да те лъже, защото явно е видял, че му минава номера. Това за тия 500 долара застраховка са неземна глупост. Информативно - застраховката на товар на стойност примерно 20 000 лв. от Китай до България струва не повече от 25-50 лв. Сметни си сега колко трябва да е застраховката за твоята сума хаха.

Абе въобще не знам къде се буташ да поръчваш оттам, това е сайт за търговия на едро и на всеки може да се случи да бъде измамен, защото е пълно с измамници, обаче ти като идея си нямаш си много лесна мишета. Да беше поръчал от алиекспрес или от БГ, щеше да си доста на плюс сега...

Мята те по върбите как си иска. Той не може да ти пише в чата и да ти казва, че дължиш 350 за митница, та той дори не е изпратил стоката хаха. Дал ти е фалшив тракинг. Ако ти задържат стоката на митница и имаш да плащаш там, с теб ще се свържат от митницата или в случая щом е с DHL, то те трябва да ти пишат или да се обадят, а не китаеца.
 

Горе