Използване на кирилица в уеб адреси

AdSenser

Member
Здравейте,
Преди да си пусна сайта на Wordpress, чудя се за следното: всички големи сайтове, вместо да вкарват кирилица в адресите си, преобразуват думите, например дори и в Предприемач, ако искаш да търсиш tag "реклама", в уеб адреса се зарежда "%F0%E5%EA%EB%E0%EC%E0" - т.е. това е думата. В моя блог обаче, си остава чисто и просто "реклама" на кирилица - става част от уеб адреса. Лошо ли е това, може ли да има проблем с някои браузъри? Как човек променя тази настройка? Благодаря ви предварително!
 
От: Използване на кирилица в уеб адреси

Не е лошо, хубаво е.
Utf-8 ти е екодинга нали
Няма да имаш проблеми в никои браузър. Има бая писано по темата тука
 
От: Използване на кирилица в уеб адреси

Да ;) Мерси за отговора... и аз се чудех дали е хубаво или лошо всъщност*:mrgreen: Значи дори е хубаво да включа кирилицата да се зарежда и в заглавието, не само таговете? То аз от таговете не мога и да я изключа де...*:mrgreen:
 
От: Използване на кирилица в уеб адреси

Където може да подкараш, подкарай. Някой може да ти каже, че и няма значение, но по тая тема вече отдавна няма смисъл от спорове и дускусии.

В Permalinks са настройките, огледай там. Може и категориите да си намисташ, таговете, бая неща.
 
От: Използване на кирилица в уеб адреси

Ами естествено че не е важно какво се вижда в адресбара на браузъра или в статусбара като сложиш мишката върху линк. Погледни URL-тата на wikipedia или dmoz.
 

Горе