Използване на снимки Wikipedia

Здравейте, понеже имам нужда от доста снимки на забележителности в България, които ги има в Уикипедия - въпросът ми е за условията за използване. Под всяка снимка пише условията - едно от тях е споменаване на автора + прикрепяне на лиценза за разпространение: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ Доста сайтове използват снимки от Уикипедия и досега никъде не съм видял да има линк към въпросния лиценз. Въпросът ми е дали може да стане проблем, ако не прикрепя този лиценз, някой да се е сблъсквал с подобен казус?
 
И на мен ми е чудно. Не съм си го позволявал никога, защото знам, че уж трябва да не е копирано или взето от друго място без лиценз или разрешение. За жалост в общите условия не намерих нищо, което да описва това с изображенията. Но по дифолт се знае, че не е ОК да се взима от където и да е без да разрешено някъде по сайта. Иначе и аз съм виждал да се взимат снимки от там и да се ползват пак с комерсиална и не чак толкова комерсиална цел. Правят го, защото и авторите (повечето според мен) също да ги взели от някъде. ;)
 
Когато искаш да използваш чужд ресурс и лиценза му не те удволетворява свържи се с автора му и се договорете. Какво правят другите какво те касае теб?
Разбира се, че може да стане проблем. Все едно да питаш ако откраднеш от магазина дали после какво да очакваш.
 

Горе