Изработка на лого

cubesmeric

Member
Рейтинг - 100%
3   0   0
&nbsp&nbsp

&nbsp&nbsp&nbsp
"Темата в кофата"

Рано или късно всичко си идва на място. :)
 
Последно редактирано:
От: Изработка на лого

А твоите предложения? Имаш ли какво да ни покажеш, портфолио? Успех :)
 
От: Изработка на лого

А твоите предложения? Имаш ли какво да ни покажеш, портфолио? Успех :)

За жалост аз нямам портфолио ( предимно не съм се занимавал с тази дейност ) но тук във форума съм участвал в няколко конкурса можеш да видиш последните ми мнения ако не те затруднявам.

Пак и "Заплащането се извършва ако клиента е доволен." ако някой му хареса самото изработено лого което съм му направил евентуално след това може да ми плати.
 
От: Изработка на лого

Предлагането на такава услуга без налично портфолио е малко несериозно според мен. Ако трябва направи си лога само с цел да ги вкараш в портфолиото си, но да има какво да покажеш.
 
От: Изработка на лого

Аз съм навит, ще ти дам сайта и изискванията и ако се хареса на потребителите тук ще го заплатя и ползвам. Съгласен?
 
От: Изработка на лого

Скоро ще качи някои предложения, които на мен лично не ми допаднаха и както по горе писах:
Аз съм навит, ще ти дам сайта и изискванията и ако се хареса на потребителите тук ще го заплатя и ползвам. Съгласен?
ако се хареса някое от тях ще го заплатя.
 
От: Изработка на лого

arx1419326689p.jpg

arx1419326817j.jpg


Можете да давате мнения също и критики приемам :)

На "uphero " не му харесаха и за това ако на някой пак му хареса може да се възползва.

ВАЖНО ! Аз не съм професионалист като останалите във форума никога не съм се занимавал с тази дейност до сега ако може така да се нарече.
 
От: Изработка на лого

Здравей колега! Нека да ти обесня някой неща. Ако искаш не го приемай като критика а като съвет :). Всички дизайнери са минали по този път, включително и аз. Първо това не е някаква дейност, това е професия. Ако мислиш да се занимаваш сериозно с това трябва да прочетеш малко из интернет за графичния дизайн. И аз като се учих преди доста години вече минаха, използвах готови неща от интернет за лога, което е грешка разбира се. Представи си следния сценарий, правиш лого за 20 лв. при което си взел символ от друго съществуващо лого. Съотвено оригианлния собственик има претенции и каже да се смъкне това лого което си направил или се стигне до съд? Заслужават ли си тези 20 лв?
Логата не са просто картинка за даден сайт или фирмена дейност. Логата показват тази идентичност и оригиналност при отличаването на сайта (фирмата) пред останалите.
Тези лога които са направил и по специално символите са широко разпространени в интернет. Може да ги използваш примерно за друг вид графика, но точно за лога не мисля че е правилно :)

http://www.beatriznagelkosmetik.ch/
Поздрави! И успехи :)
 
От: От: Изработка на лого

cqs1419348142j.jpg


Благодаря. Сега ще обясня как стоят нещата.

Използвам програма която всеки може да си я позволи за 23 $ както вие всички използвате такива. Някой пак може и да използват кракнати версии на останали програми. Или пак някакви PSD елементи който има доста ФРЕЕ из нета...

Това, че слагате един "текст" не прави логото авторско защото във новия конкурс където се излива с такива "логота" мога да направя на друг сайт със сещия елемент и няма как да ме осъди тъй като той самият ще бъде съден за дето присвоява на друг човек труда. :)
 
От: Изработка на лого

Това, че ги има заложени в програмата не е оправдание. Но това е най-малкият проблем, като цяло лого дизайнът е нещо доста трудно и не се отдава на всеки. Може и много да го учиш и пак да не струваш. Иска се въобръжение, опит с фотошоп/илюстратор (примерно), разбиране за шрифтове и цветове и това как те да се комбинират и т.н.

Затова по-горе казах, че е несериозно да се предлага такава услуга, без да има представено портфолио - клиента си губи времето да разпитва всякакви неща и да прави уговорки, а ти си губиш времето да се мъчиш да правиш нещо за някого, без да знаеш на него дали ще му хареса и ще го плати.

Може и за 5лв да си предлагаш времето, но задай си следния въпрос - защо някой да ти дава на теб 5 или колкото и да са лева, след като и той сам може да отвори програмата с готовите в нея графични елементи и да си прави експерименти също като теб?

Ако имаш желание да се занимаваш с това, моят съвет е да трупаш опит, само за себе си, за да добиеш някаква представа кое как трябва да бъде. Гледай някои от много лого галерии в интернет и когато сметнеш, че си на ниво близко до това, за което плащат хората, опитай да предложиш услугите си.
 
От: Изработка на лого

Първо без да се сърди автора на темата - ама мисля, че това е изключително безотговорно и некадърно от негова страна... наистина трябва да те е срам.

Второ: Дизайнер съм от началото на март тази година, работя на Илюстратор и си правя презентациите на логата на Фотошоп

Можете да видите една част от продадените лога тук: https: //99designs.com/profiles/1510442 (линкът е с разстояние тъй като все още нямам 10 поста) - с голяма част от клиентите работих допълнително - правил съм им визитки, иконки, брошури и ако някой има нужда от моите услуги да не се колебае да и пише, приемам абсолютно всякаква критика, защото мисля, че човек трябва да се учи точно от това

Поздрави
 
От: Изработка на лого

1402449010964

Горкият тръгнал с мене да се обяснява...

Доста навътре съм в нещата и човек не може да ме заблуди :)

И ако говорим за "срам" мога да те направя за няколко секунди само с 2-те лога от твоята колекция 99designs.com/profiles/1510442

Я вземи прочети малко ще ти стане интересно )

http://weld1.bg/view_discusion.php?project=155


Почти няколко лога са направени с една програма само дето си сменил цветовете .... Не си направил труда даже да си смениш и шрифта...

И радвам се, че темата може да я ползвате и като ваша полза :)
 
От: Изработка на лого

Ти бавно развиващ ли си или на такъв се правиш - защо не отидеш да се прегледаш на лекар? Направил съм си логата на програма - та дори не съм сменил шрифта - просто няма смисъл да продължавам да споря с теб дизайнеру - не казвам, че правя най великите лога, ама хората са доволни - не знам къде видя да съм крал, та даже да не съм и и направил труда да сменя шрифта - прочети по нагоре ти какво си направил и се засрами
 

Горе