Изработка на онлайн магазин

Ebsb

New Member
Здравейте, интересува ме всичко, свързано с отварянето на онлайн магазин. Имам нужда от информация, съвети и мнения. Какви документи са нужни преди отварянето на магазина? ЕТ или директно ЕООД? Добри фирми за изработка на онлайн магазин и лого и цени? Как стоят нещата с куриерските услуги, има ли фиксирана доставка за клиентите? Трябва ли касов апарат?
 
На тези въпроси сме дали отговор безброй пъти, има поне 100 теми. Прочети всички свързани теми в раздела за онлайн магазините и си задай конкретните въпроси, които не са ти ясни.

Не очаквай смислени отговори, при въпроси, поставени толкова широко.
 
Здравей и добре дошъл при нас. Много хора тук предлагат изработка на онлайн магазин, като си има и специалисти в дадени системи, като например за OpenCart бит препоръчал @CTAH и @samba . Вече зависи и какво търсиш, каква техническа спецификация.

Аз бих препоръчал ЕООД. За документи, не знам какво точно да ти е нужно, но да отговаряш на условията за извършване на търговия в България. От GDPR, до добри общи условия и политики за бисквитки и връщане на продукти. Всичко да ти е наред и добре защитено, както и издържано.
 
Здравейте, интересува ме всичко, свързано с отварянето на онлайн магазин. Имам нужда от информация, съвети и мнения. Какви документи са нужни преди отварянето на магазина? ЕТ или директно ЕООД? Добри фирми за изработка на онлайн магазин и лого и цени? Как стоят нещата с куриерските услуги, има ли фиксирана доставка за клиентите? Трябва ли касов апарат?
Здравей,

Какви документи са нужни преди отварянето на магазина?

За начало е нужно да имаш фирма, ЕООД ще ти свърши идеална работа.
Всеки адвокат може да ти я регистрира за около 200-250 лева.
Оттам нататък спецификата на продуктите, които ще продаваш, определят дали ти е нужна допълнителна документация.
Не се впуска й в легализиране обаче, преди да си сигурен, че ще има пазар за продуктите ти.

Добри фирми за изработка на онлайн магазин и лого и цени?

Препоръчвам себе си.
Лого може да поръчаш във форума с конкурс, много хора го правят и резултатите са доста добри, пиши в търсачката: конкурс лого и ще ти излезнат доста теми.

Как стоят нещата с куриерските услуги, има ли фиксирана доставка за клиентите?

Имаш 2 варианта тук при избор на куриер за доставка.
Или ти организираш транспорта или подписваш договор със куриер като Еконт или Спиди.
До къде и какво ще доставяш трябва да определи избора ти.
Списък с куриери: http://www.couriers-bg.com/catalog/couriers_in_bulgaria
Цената за доставка се определя от тегло и обем, като имаш обикновено минимум такса за 1 килограм. Това ти е фиксираната такса.
Тук трябва да си направиш сметката, дали ти е изгодно да ти е безплатна доставката, ако са ти скъпи и леки продуктите или не.
Може и да сложиш цената за доставка в цената на продукта. Това се наглася с времето, започни с доставка за твоя сметка.

Трябва ли касов апарат?

Трябва.

Имам нужда от информация, съвети и мнения

Имаш ли продукт за продаване?
Потвърдил ли си пазар? Ако да, има ли място на него за теб?
Имаш ли опит с маркетинг и продажби? Можеш ли да боравиш с инструменти за ремаркетинг и статистика?

Оставам на разположение за консултация.
 
Само да допълня моето по-горно мнение. Нужно и малко да се запознаеш с конкуренцията, да хванеш някой девелопър на раззговор да го разпиташ за някакви основни неща, като консултация, за да може ясно и по-добре да придобиеш представа какво и как го искаш. Нужно е, за да си по-точен и определено някой да не те пързаля за елементарни неща. Ако е нужно изгледай няколко клипчета е нета, виж какви опции имаш, какво са услугите SaaS, защо са за един тип потребители, защо Опен сорс за друг, и кога се правят вече къстам нещата.
 
И аз да допълня нещо - как ще привличаш клиенти към магазина? Окей, отваряш фирма, сключваш договори с куриери, правят ти магазин и лого. Това е лесната част.

Мислил ли си за маркетинга - с какъв бюджет ще разполагаш месечно, какъв тип/ове реклама ще правиш, SEO, евентуално съдържанието на сайта - поредният копи пейст ли ще е или ще се инвестира за копирайтър. Абсолютният ти минимум е Facebook/Google ads.
 

Горе