Изтекъл договор с Виваком

cloc

Member
Колеги някой имал ли е взимане даване с Виваком със следният случай.
Миналата година на 13.01.2014 поднових по телефона договора си с Виваком...изпратиха ми договора по пощата прочетох го и го подписах. Плана беше на промоция от 30 лв на 15 лв намален. ...но от тази година вече го няма този план. Та преди няколко дена се сетих че този месец ми изтича договора, обадих се на 123 и ми казаха че на 13 този месец ми е изтекъл договора и в момента съм на такса от 30 лв. Грешка моя че не съм се сетил по рано но въпроса ми е, длъжни ли са от Виваком да предупреждават за изтичане на договор или не.
 
От: Изтекъл договор с Виваком

Виваком или който и да е телеком вече няма право да преподписва договори, без изричното съгласие на клиента. Виж дали в договора, който си подписал миналата година я няма вкарана тая уловка. Ако я няма: звъниш пак на 123 и заплашваш с КЗП - нищо, че са напълно безполезни на практика. Гарантирам, че ще се стреснат и ще оправят нещата. Аз съм ги плашила с КЗП и това е действало. Опитай.
 
От: Изтекъл договор с Виваком

Ако са те уведомили с телефонно обаждане, по пощата или с смс могат да преподпишат. Но ако не са, правиш каквото пише по-горе. :)
 
От: Изтекъл договор с Виваком

Не, договора не ми е преподписан / де да беше преподписан :) /. Просто сега съм на същият план но с 30 лв. месечна такса а не 15 лв.
След като на 13.01 ми е изтекъл договора аз съм вече на безсрочен договор но на стандартната такса.
Въпросът ми е дали са длъжни да ме уведомят че ми изтича договора или не.
А никой не ми се е обаждал да преподписвам договор.
 
От: Изтекъл договор с Виваком

Щом е така, не са длъжни. Най-вероятно ти го пише във договора. Можеш да им се обадиш и да им кажеш, че искаш да се откажеш защото не искаш да си сменяш плана/условията и ще минаваш на друг оператор. Веднага ще ти предложат нещо по-добро. Познавам доста хора който всяка година се опитват да ги хванат на договор, някой път и на по-ниска такса от която са били, но хората си казват, че няма да ползват други условия (а именно на безсрочен договор при старите условия) и съответно го получават.
 
От: Изтекъл договор с Виваком

Ще се обадя на оператора да видя какво ще предложат...но малко се съмнявам да има ефект с Виваком. Малко са арогантни :).
 
От: Изтекъл договор с Виваком

Не са толкова арогантни ако ти пръв подходиш арогантно. :)

Колегата е прав - щом си на безсрочен договор можеш да ги напуснеш веднага, дори без да ги уведомяваш. Звъниш им, казваш, че си разочарован от тях и отиваш при друг оператор и ще видиш, че няма да са толкова арогантни.
 

Горе