Изчезват ли парите - такива, каквито ги познаваме?

От: Re: От: От: Изчезват ли парите - такива, каквито ги познаваме?

няма точна дата те ставан нон стоп изригвания въроса е дали са насочени към земята или към открития космос... ще имаме предупреждение от поне 12 часа преди такова НАСА има сателит които следi слънцието за coronal mass injection и ще предупреди.... има и ще може на места да се изключат неща от мрежата трансформатори... обаче мисля ако е прекалено силно ще се индуцира ток по проводниците ще има избушили неща въпреки че са изключени... з

електроника може да я спасиш като я затвориш във фрадеева клетка (става обикновенна метална кутия или метално кошче за боклук стига да не се допира до стените )

елетроподаването на места ще бъде възстановено много трудно... (а и въпроса е да не избушат ядрени центали итнт че освен всичко ще има екологично бедствие) ще избушат всички сателити ... интернет ще има по оптиките ама относително къде

Значи ли това че ако изключим от щепселите PC-та, DVD-плейри, телевизори пак ще изгърмят ? Единствения начин да си запазим преносимите хардове с информация и PC-та да ги затворим във фарадеева клетка, да не се опират по стените, но нали пода е метален - освен да сложим гумена стелка на пода клетката за да няма контакт. Ако можем да минем между капките само с изключване от щепсела ще е добре, защото аз съм с 2 броя PC-та + мониторите, и 2 броя домашни хостинг-сървъра и едно старо PC за рутер да шерва интернета и Firewall. Ще ми трябва доста голяма клетка да събера всичко това. Айде лаптопа и 5-те ми преносими харда ще ги събера, но тия 2 PC-та и 2 сървъра... Като всичко това съм го сглобявал с двете си ръце, никога не съм купувал цял компютър, а отделно кутиите и частите, труда който съм хвърлил в търсене на хардуер, сглобяването, инсталацията на толкова много софтуер, и периодичен ъпгрейд на хардуер... не мога да допусна всичко това с целият ми вложен труд да изгори за миг... Мисля че ще трябва да направя доста голяма фарадеева клетка. А не може ли самите си апартаменти да направим фарадееви клетки, като сложим метални капаци на прозорците или плътни решетки вместо да се мъчим да сглобяваме кутии ? Всъщност в панела нали има арматура, мисля че до някъде това е половината от фарадеевата клетка, и на прозорците слагаме метални капаци които затваряме плътно, външната врата на апартамента ми е метална също... Според мен може и така... :)

Това е добре че NASA имат сателити които следят за това да може да се вземат мерки. Ако гръмнат ядрени централи... Ванга ще излезе права, понеже в книгата си пише че Европа ще бъде обезлюдена от радиация, а водата облъчена, но за коя година не помня, но беше след 2016 г. нататък. Дано да не става подобно нещо. Това ми напомня един филм заглавието е 2012 Супернова, там се разправяше точно за подобно нещо - очакваше се от слънцето да изригне радиация, и точно това щеше се да се случи, ядрени централи да гръмнат, хора да умират, и накрая изстреляха ракети със някакви вещества които се разпръснаха в орбитата около Земята и направиха щит и слънцето изпусна този радиационен облак, но не засегна Земята. Хубав филм, има го в замундата, държи те в напрежение. :)
 
От: Изчезват ли парите - такива, каквито ги познаваме?

Фарадеевата клетка трябва да има отвори значително по-малки от дължината на електромагнитните вълни, от които ще защитава. Затова арматурата на блоковете не върши работа. Ако вършеше - нямаше да можете да ползвате безжичен телефон и Интернет - сигналът нямаше да минава през панелите.

Освен това, ако от фарадеевата клетка се подава кабел, това ще я обезсмисли, защото по кабела ще влязат електромагнитните вълни. Нищо не трябва да се подава от клетката за да действа (но няма проблем да се опира във вътрешната и част).

Трябва да се има предвид и, че фарадевите кафези са неподходящи за нискочестотни магнитни полета.

Equipment sometimes requires isolation from external magnetic fields. For static or slowly varying magnetic fields (below about 100 kHz) the Faraday shielding described above is ineffective.

Wikipedia: Magnetic shielding
 
ама то може клетката да не е клетка а плътна метална кутия

а флашките и SSDтата :p не се влият от магнитно поле


http://science.howstuffworks.com/solar-flare-electronics.htm



за изключването от щепсела много зависи от силата значи ще има преторванане на елекропреносната мрежа защото в дълги проводници каквито са тези на мрежата и каквото представляват трансформаторите ще се индуцира ток... вътре в някой трансформатор може да се индуцира... ток ако е достатъчно силно защото малъл малък трнасформатор ама има 18 000 намотки жица например
 
От: Re: Изчезват ли парите - такива, каквито ги познаваме?

ама то може клетката да не е клетка а плътна метална кутия

а флашките и SSDтата :p не се влият от магнитно поле


http://science.howstuffworks.com/solar-flare-electronics.htm



за изключването от щепсела много зависи от силата значи ще има преторванане на елекропреносната мрежа защото в дълги проводници каквито са тези на мрежата и каквото представляват трансформаторите ще се индуцира ток... вътре в някой трансформатор може да се индуцира... ток ако е достатъчно силно защото малъл малък трнасформатор ама има 18 000 намотки жица например

Стигаме до извода че най добре е да изключим от щепсела всички електроуреди, само със спиране от копчето няма да мине. Освен да започнем да гледаме поръчки на метални сейфове но с по големи размери, от сега да правим изчисления колко големи метални кутии ще ни трябват. Аз честно казано вече ще се заинтересувам, защото рискувам техника в която съм инвестирал пари и много труд, и информация от която завися професионално. Всеки сериозен интернет-предприемач уважаващ себе си, би взел мерки да си запази техниката и информацията.


а флашките и SSDтата :p не се влият от магнитно поле


http://science.howstuffworks.com/solar-flare-electronics.htm

След като прочетох това, все още не бих се решил да хукна да купувам: SSD дискове. Що е то и струва ли си?
 
Най голямата метална хеметично затваряща се кутия с дървен под (изолиран) която може да намериш е корабен контейнер в сащ се продава за по $4000 ама за бг незнам

това за ссд та е писано 2008 година когато това беше нещо доста ново само в линуксите еее ПЦ имаше вградеи стандартно в моента дори и с най евтините ссд на сата 3 ще вдигнеш 500 мб при четене а ако сложиш такова на сата 2 - да разпознава ги... поне оцз агилити 280 еверидж с пикове до 300 ... аз подмених 5400 лапопов хард които пиикваше на 80 а евриджа му беше около 30 при четене ... така че около 10 пъти ми сзе вдигна производителността...
 
От: От: Изчезват ли парите - такива, каквито ги познаваме?

и все пак хората трябва да могат да ходят и да имат щит против тези /вълни/
дето ни облъчват с контрол на населението на земята .
какво можем а сложим на шапките си- например / ФАРАДЕЕВ ЩИТ /,
но как да го изобретим така че да пази цялото ни тяло , не само мозъка ?
може би трябва да сложим единия край на фарадеи в обувките !
 
От: От: От: Изчезват ли парите - такива, каквито ги познаваме?

какво можем а сложим на шапките си- например / ФАРАДЕЕВ ЩИТ /

K6dAvXn.jpg


Тези шапки от алуминиево фолио не действат. Но дори и да се затвориш във фарадеев кафез нищо няма да постигнеш. Защото облъчването не е с електромагнитни вълни, а с меми. Тоест не ни облъчват с електромагнитни вълни, а ни обалъчват с меми чрез медиите.

(Шапката от алуминиево фолио не екранира добре от електромагнитни вълни, правени са експерименти - сериозно.)

0TZOr2Y.gif


Ако наистина искаш да глътнеш червеното хапче - трябва да се запознаеш с меметиката и колективните халюцинации (потърси за Иван Попов в Уикипедия, там има линкове). Защото сега изглеждаш като онзи на карикатурата по-горе.
 

Горе