Икономическата политика по време на криза

Икономисти получих доклад на тема Икономическата политика по време на криза, ако някой може да ми помогне с идей или линкове с информация моля да го направи. Времето ми е супер малко за изпълнение и най-вероятно повечето ще е copy paste и с малък edit разбира се от моя страна :)
 
От: Икономическата политика по време на криза

Икономическата политика трябва да е:

Намаляване на разходите на държавата и данъчната тежест, намаляване на бюрократичните пречки включително и редуциране на законите (много неща, които сега са незаконни трябва да престанат да бъдат такива), премахване на патентите от законодателството, сериозно орязване на законите за издателското право, повече икономическа свобода.

Законите в момента са твърде обемни и противоречиви, което води до сериозно пилеене на ресурси.

Това ако го напишеш обаче не очаквай висока оценка, защото де факто се прави точно обратното ;)
 
От: Икономическата политика по време на криза

Благодаря ти за идейте. Искат го от рода на 3-4 страници големина. Иначе не мисля, че ще го оценяват, но е важно да го предам понеже ще ми е един +
Очаквам други мнения :)
 
От: Икономическата политика по време на криза

Стига бе, тия преподаватели толкова ли нямат акъл да измислят някаква по-различна тема.
Аз за 2 години съм писал поне 5 теми за икономическата криза и сигурно поне още толкова ме чакат.

Ако искаш добра оценка просто пиши глупостите, които компетентните икономисти от рода на Дянков дрънкат всеки ден по телевизията.
Иначе happyslacker е прав.
 
От: Икономическата политика по време на криза

Да, повече от съгласен съм, че темата е ядски тъпа. Точно в този период, в случай, че преподавателите не са на ясно, е редно да се остави бизнеса да диша, не за друго, а защото ако се подгонят то лесно ще ги фалират. Демек пишете за това, което държава ни пактикува в момента. Никъде по книгите не съм чел, че да снимаш хората какво притежават, ще вдигне икономиката ни. Но явно нашето правителство е пълно с иноватори в тази област. Това след себе си ще доведе ръст на безработицата и силно задълбочаване на кризата. Еми то от толкова време е и кризата, от както пишеш такива теми. :) Ако не и от по-дълго.
 
От: Икономическата политика по време на криза

Потърси из нета има сигурно тонове статии за кризата. Аз лично щях да разровя из чуждите сайтове за да намеря нещо подходящо, избирам няколко статии, превеждам ги, омешвам ги най-безобразно и смялко редактиране да хванат смисъл и ето ти реферат. :)

На времето така правех, защото разбирах все в последният момент, че има нещо да се пише и не са ме хващали. Един път се беше случило с един колега бяхме краднали от едно и също място една курсова работа и ни заловиха и изгониха. :wink:

Иначе ако трябва да следваш нашият опит и мерки за борба с кризата трябва да пишеш 3-4 страници с текст "Положението е трагично!". Нашите баламурници и с хеликоптер вече ще прелитат да установяват какво има в имотите на хората, скоро се очаква да включат подводници и летящи чинии.:lol:
 
От: Икономическата политика по време на криза

Това със снимките от въздуха го правят главно да подплашат нарушителите, които са си строили къщите, в които живеят с фирмени пари.

А това да си плащаш за строителството на къщата с фирмени пари е изключително тъпо и много лесно се доказва, че къщата се ползва с цели, нямащи нищо общо с фирмата.

Аз се съмнявам, че това е масова практика, чак толкова масово затъпяване не ми се иска да вярвам, че съществува...
 
От: Икономическата политика по време на криза

Много си прав, баце. Така е, и аз вярвам, че е така. НО съм и сигурен, че покрай тези къщи и имения, някой ще отнесе блога, която отива в хазната.

Не е глобална практика, просто тук от мизерия се чудим какво да измислим и като гледам какво им идва на акъла се плаша, ама яката. :)

Иначе по темата е ясно -стимулиране на бизнеса, върху това трябва според мен а се акцентира. Все пак никой няма да започне бизнес без да е на добра печалба, има преспективи и бъде подпомогнат. Или казано друго ядче - добър климат и създаването му, като се почне от данъци и се мине през на всеки ХХХ служител кредит с ХХХ % невъзвръщаема лихва, та чак до олеснини бюрократщини, в които нашата родна държава е № 1. Ето я формулата, само трябва да се структурира, като тема. Успехи. :)
 
От: Икономическата политика по време на криза

По време на криза богатите стават по-богати, а бедните по-бедни. Съответно, трябва да се увеличи данъчният товар на богатите и да се разтоварят малко бедните.
 
От: Икономическата политика по време на криза

Голяма част от проблемите съществуват именно заради подобни социалистическо-комунистически лозунги.

Не е редно богатите да се наказват с НЕпропорционално по-висока данъчна тежест в сравнение с останалите за това, че създават работни места, движат икономическия растеж и повишават стандартна на живот на всички.

Разбираемо е, че мразите "богатите", но независимо от това колко са мразени, именно тяхна е най-голямата заслуга за приличния стандарт на живот, който всеки от нас (дори и т.нар. "бедни") има. Защото т. нар. "богати" са хората, които движат напред научно-техническия прогрес, който е предпоставка за повишаване или поддържане на приличния жизнен стандарт, който имаме.

Да наказваш богатите с несправедливо високи данъци е все едно да наказваш всички граждани.

Човешката психология в сложно нещо. Такива на пръв поглед незначителни неща като непропорционално високото данъчно облагане могат да откажат човека от желанието да прави бизнес (и повишаване стандарта на живот на околните).

А оплакванията за това, колко сме били бедни и в каква мизерия живеем не ги приемам. Твърде са преувеличени. Ако някой от бедните африкански страни разбере за какво се оплаквате с радост ще ви предложи да си смените местата...
 

Горе