Имам ли право да ползвам радио

Emi4a

Active Member
Здравейте,
имам ли право да излъчвам в моя сайт радиа от България? Писах на няколко радио компании дали имам право, но не получих отговор. Бях готов да поставя банер реклама дори под публикацията за тях.
 
Еми като цяло реших да добавя една нова категория слушай радио, да не са само видеоклипове. Още нещо за потребителя.
Аха, допълнение викаш. За тия радиа това си е допълнителен канал за връзка със слушатели. Изпати им по едно официално писмо и им спомени намеренията си, сайта, какво ще получат и това е. И се надявам дати върнат повече от получилите, дори всички. ;)
 
Като цяло радиата печелят от това, дори и линк мисля да добавя към тяхните начални страници, обаче само 1 писмо са ми върнали от всички.

Така е, гаранции няма, но все пак мога да поставя текст отдолу, който желае да премахна радиото да се свърже с мен. Пак е нещо... :)

Сподели, тоя който ти е върнал отговор дали е съгласен да те излъчва?

Иначе това което го мислиш, че линк, банер щял си да им даваш, че радиото щяло да печели от това... не е точно така. По-скоро радиото ще губи ако го направиш. Както Blinky спомена, ако го правиш без тяхно знание по-скоро ще те осъдят, отколкото да ти благодарят.
 
От радио N-joy ми отговориха, мисля че беше Мирослава Кръстанова Brand Manager/ PR. Писаха ми, че може ако добавя тяхен банер и ме питаха за размерите. Аз им пратих повторно писмо с размерите за банер да ми пратят, но нямаше отговор. Както и да е, явно няма да рискувам с тези радиа, няма да е толкова фатално.
 
От радио N-joy ми отговориха, мисля че беше Мирослава Кръстанова Brand Manager/ PR. Писаха ми, че може ако добавя тяхен банер и ме питаха за размерите. Аз им пратих повторно писмо с размерите за банер да ми пратят, но нямаше отговор. Както и да е, явно няма да рискувам с тези радиа, няма да е толкова фатално.
Нещата в тия радиа се случат бавно, само да знаеш. Щом имаш положителен отговор, ти си. А в последствие който каквото ти прати може да го поставиш. А от твоя сайт ли ще звучат? Или ще ги препращаш?
 
Да, идеята беше в моя сайт, но сега ми даде идея да редиректвам. По този начин не би трябвало да има проблем вече.
Няма, но само за тия, които не са ти отговорили, ако не искат, може би и линка не е уместен. Иначе идеята не е много добра, по-скоро питах. Защо? Защото изливаш трафика натам. По-добре го направи да си седи при теб и да случа. А вече какво ще му въртиш като реклама докато случа, ти ще прецениш. ;) Дори в един поп-ъп след натискане на бутона с един плейър и една рекламка в страни или отгоре. Това е добра идея. :) Ако си минавал през сайта Mashable, галериите са им добре направени в този стил - отваря се картинката с описание към нея, шер бутони и разбира се един квадрат рекламна с страни.
 
Предполагам ако не иска дадено радио или телевизия да му пипат стриима го криптира или прави временна валидност на линка или подобна защита . Сателитните доставчици как си криптират нещата ,дори кабелните оператори ползват крипто модули . Все пак е интернет ,а не криптонет .
 
Слагаш плейлист от Спотифай във сайта.
Ако е със хубави песни ще превлечеш много хора.
Можеш да кръстиш и плейлиста със името на сaйта и така плейлиста да напомня за сайта.
То плейлиста е радио.
 

Горе