Имат ли смисъл от линкове от сайтове(форуми)...

CrAzY-MaST

Well-Known Member
Сега се чудя дали има смисъл от линкове към сайтовете ми от форуми и сайтове които имат малък pr например 0 :)
Моят ще се увеличи ли или няма смисъл да си ги слагам в потписа или в профила?
 
ако гледаш само от ПР точка. по-скоро ще ти навредят ако са с сайтове с по-малак ПР от твоя...
но ако гледаш да си полезен на потребителите има и то голям смисъл
сам трябва да си прецениш
 
Помагат и най-хубавото е че са еднопосочни, и трафика тук е точно към какъвто сайта ти е насочен.
А и като си слахаш линка пиши и по някоя ключова дума за да разбере бота за какво се отнася сайта.
Готиното индексиране идва от точно такива линкове, еднопосочни и таргетирани, и имай предвид че колкото по често намира сайта ти, ботовете го намират за по-важен. :D
---------------------------------------------------------------------------
Online Marketing | SEO, PPC, E-mail Marketing
 
То се подртазбира от това ако повечето теми са бързо индексирани (всяка тема е страница/и във форум) и ти присъсвташ на страницата веднъж, та ако тази страница е PR 0 и те има и на други с същият PR 0 следва че по логиката на интернет мрежата 0 + 0 + 0 + 0 + ....+0 + ... > 0. Или е по-голямо от нула а и зависи още от много нещя като: старост на домейн, content и т.н. И да спомена че бота на Google често идва на форума и колкото повече content има толкова по дълго седи.
По принцип няколко PR 0 трябва да ти дадът PR 1, но пак казвам че има и други важни за това критерии. Скоро ще се разбере.
Успех и ти желая висок PR.
------------------------------------------------------------------------
Best Internet Affiliate Marketing Blog
 
за мен помагат и то сто процента добре е дори да са с пр 0 ,
първо защото това е временен пр и може сайта да получи по-висок след някокло месеца
2ро добре е да имаш колкото се може повече линкове от различни места с това се показва , че не си купил 10 линка от високи ПР страници
3-то няма как да ти навредят като само те линкват към теб
 
IndArt.Org каза:
ако гледаш само от ПР точка. по-скоро ще ти навредят ако са с сайтове с по-малак ПР от твоя...

Интересно от каде си го прочел това или как си го пробвал?
Разбира се че ще помогнат стига да не са с nofollow. Ако форума е related тогава пък супер. Ако не помогнат тогава няма да навредят. Винаги щом можеш да вземеш линк визмай :)
 
CrAzY-MaST каза:
Сега се чудя дали има смисъл от линкове към сайтовете ми от форуми и сайтове които имат малък pr например 0 :)
Моят ще се увеличи ли или няма смисъл да си ги слагам в потписа или в профила?
Ако погледнем в дългосрочен план тези сайтове няма да са вечно с РR-0 така че след няколко месеца тези линкове могат да се окажат доста полезни. :wink:
 
Значи се регистрираш във всякакви форуми и пишеш постинги и ти се вдига рейтинга?
 
espy каза:
Значи се регистрираш във всякакви форуми и пишеш постинги и ти се вдига рейтинга?
Заложи на качеството пред количеството :)
Цели големи утвърдени форуми. Още по-добре ако са по нишата. Пиши мнения които са смиелни и помагат на потребителите. Слагай линк към сайта си така че да се връзва с текста и постинга ти, а не да е спам.
Слагай го в подписа и в полето "Личен сайт"

Сложи го в страница от форума с хубав PR или такава с предпоставка за хубав PR.

Но както казах го "маскирай" в текста така че да се връзва. Иначе ще ти спрат кранчето ;) ;)
 
Спазен е основният принцип поста ти да е от помощ за този които пита :) чист горила маркетинг без да спамиш :) Добре изпълнено :)

Иначе малко конструктивна критика :) можеше сатията за сока от моркови да е малко по дълга ще задържи читетля за по дълго и ще има поече подчертани думички :) и може малко да поработиш и по подобряването дизаина на блога :)
 
Не е задължително но може и на фотошоп. Бих те посъветвал да си направиш по готин хедър по възможност свързан с тематиката на блога да ценрираш адсенс кутииката и да махнеш търсакта на гугъл или ако не искаш да я махаш да смъкнеш надолу и да качиш на ненино място Blog Archive (това задължително защото когато някои доиде да чете статията ще види че имаш и други инересни статии по темата)
 
Колкото повече линкове, толкова по-добре. То ако вредеше... колко много народ щяха да се занимават с негативно SEO. Почти е невъзножно да си навредиш на сайта с някакъв off site фактор, Мат казва, че теоретично в възможно, но е ужасно трудно... лично аз където съм се ровил как става само олигофрени се изказват и плямпат пълните глупости.

Само че не пиши само заради линкове, защото тези линкове са с много нищожна тежест. Колегата преди 2 дни ми разправяше че чел някъде че за да докопаш PR4(което според мен е просто някакъв минимум и се постига с 2-3 часа работа) ти трябват околко 20000-30000 линка от PR1... Заради което според мен не си заслужава да се мъчиш да спамиш по форумите... по-добре направи читав сайт към който хората да линкват.
 
MacTeP, прав си. Линк билдинга си е много важно нещо и колкото повече трупаш толкова по-голям шанс има да набереш скорост за добър PR. Иначе за PR 4 може да се наберат 1-2 PR 6 или 4-5 PR 4. И си мисля че става номера, но това за PR 1 ми изглежда много работа, но си е по-лесно, от другият метод, тъй като не ти се налага да си ги купуваш, защото няма някой да те адне на PR 5 без обратна услуга. :)

що става така че отзад остава и др хедър мн грозно се получава

Да и при мен така се получи, затова си го държа чист. Тези от блогър май не се кефят на външни елементи в техните блог блатформи. Майната му, за разлика то тях WP са много благоприятни за модифициране, без да създават проблеми. :wink:
 

Горе