Има ли смисъл от нещо като БГ support портал?

adgateuser

New Member
Здравейте приятели,
Малко се притеснявам да не е off-topic темата, защото сега навлизам в тази материя Affiliate Marketing. Леко дърто куче съм, занимавах се със съпорт , хардуер, продажби, сервиз, такива неща, докато не ме бутнаха от хранилката.
Бих се радвал да дадете съвет, относно профи-портал в БГ. Знам, че е безумно да се конкурирам примерно с kaldata или downloadbg, имах идея не просто първосигнално да се описват новите продукти, а да направя нещо като лаборатория в която тези програми са тествани и е обяснено нагледно как се работи с тях, до каква степен работят etc. На пръв прочит идеята е безумна, защото предполага наистина някой да опише, как точно стават нещата и то проверено.
Новото поколение уви, гледа някой да му го напише на български, като за... ами за. Има страшно много форуми, които ако човек изчете внимателно, би намерил отговорите. Определено не виждам особен хъс в по-младите. Не казвам, че го нямат, просто не им се занимава примерно три дена да четат, за да намерят търсената информация. Чудя се, ако по заявка си метнат някой лев през GSM-чето, дали няма всички да са доволни?
В този ред на мисли, вие сте бизнесмени, дали някой от вас, няма да прояви интерес към подобна идея? В смисъл, да се облече тя в някаква съвместна дрешка? Далеч съм от мисълта, че мога аз сам да поема дори и 5% от подобен съпорт. Като четох по това форумче, останах с впечатлението, че в огромната си част сте friendly настроени, та аз да си питам. Леко малко прекалявате с израстването му, но това е да го наречем дори част от уроците, които давате на хора, като мен, примерно.
Още не съм наясно, как примерно kaldata прави парички. Явно става дума за трафик ли, не знам, да не говоря глупости. Не виждам някой да кликва на рекламите им, разбира се. Пак ще кажа, от три дена Ви чета форумчето и съм, и още се чувствам съвсем бос в тази (Affiliate) област, определено.
Имах идея, споделих я. Не знам до колко е креативна. Знам само, че сам човек и дупка за кенеф не може да изкопае бързо. Сам. Интересно ми е да видя, дали наистина изобщо е осъществимо, да се търси работа в екип. Нещо, което разбира се е едно от вероятно най-трудните неща. Няма значение, в крайна сметка ВСИЧКО на което се радваме като конюнктура е правено по тази схема. Друга тема е за кой сработва etc.
 
Не ти разбрах много добре идеята ;)
Искаш да направиш сайт в които презентираш (правиш ревюта ) на най-новите хардуерни продукти , подлгаш ги на изпитания и публикуваш резултатите така ли ?
Ако да , имаш ли средствата да си го позволиш - говоря за хардуера ,много е възможно да изпуши нещо при тестовете и тогава - чао чао парички :)
Калдата печелят от продажба на рекламно място според мен :)
 
На мен ми се струва доста добра идея това което замисляш, но найстина е трудно усиществимо... трябват ти доста хора(ако е само 1 трябва да е 24/7 онлайн...) и те трябва да разбират от това, което правят.
Виш сега всички ни мързи да търсим информация в Интернет Гугъл, форуми, etc и такъв сайт с ревюта на всички нови(и стари) програми ще е много полезен и вместо да влизат в Гъгъл или другаде ако са попадали на твоя сайт ще погледнат отново в него.
Според мен е много добра идея да се направи подобен сайт, но ще е много труден за поддържане...

Все пак късмет в начинанието :wink:
 
Нещо от сорта, но не съвсем

Четеш примерно някъде програма, като примерно WinXPManager
Не казвам, че няма да се справиш, но... В общи линии малко хора знаят какво се прави с нея. Всъщност, може да си докараш супер проблеми, ако не днаеш какво томно правиш...
 
Така е, но дефакто никой не предлага подобно нещо

Който например се е сблъсквал с някакви проблеми, буквално няма кой да му отговори
 
Не е толкова трудно осъществимо

Работил съм support от сума ти години. Ако не намериш адекватен отговор, седиш и викаш майките, за каквото и да е там...
 
adgateuser дай си скайпа да направим консултация (ако си свободен сега)
 
Ами сега стана късно вече...

Нямах възможност, но мерси... и утре е ден... Ъъъ, Skype-то ми е networkdab. Това пък не съм го ползвал 1000 лета... хехх
 
Ами не знам, приятелю...

В общи линии, мисля се изразих ясно. Всъщност леко си дадох сметка, че май ще почвам от нулата, хехх. Това също е напредък, за което благодаря на всички от форумчето, които ми отговориха. Всичко е динамично, нали така... Малко е тегаво да станеш тепърва новобранец, но какво пък... без постоянни предизвикателства, не е интересно. Поне на мен.
 
Якото е, че си се зарибил да правиш нещо, от което разбираш. Имаш идея от съпорт - правиш сайт за съпорт. Сега остава само да си реализираш професионално идеята и няма как да не се стигне до успех. Мисля, че ще има достатъчно хора, които биха искали да прочетат. Но дали няма да дойде твърде трудоемко и колко заплати ще трябва да получаваш, за да напълниш сайта с manual-и, докато си извоюваш рейтинга на сайт, "в който има всичко"...
 
Не е толкова ЧАК толкова неясно...

Всъщност, може би Е, знам ли вече. Както и да е, явно идеята нещо не я доразвих като хората. Ако лазиш по форуми, като hardwarebg ще се впечатлиш, колко глупости се пишат и се въртят дори с месеци неща, на които може да се отговори точно и ясно, за пет минути, примерно. Мислех си, че може да се направи някой лев от това, но... забравих вече... Много сте прави, че тук (в БГ) няма пазар за подобни неща.
 
пазарът тепърва ще расте
Аз този сайт го виждам като една безплатна услуга, която промотира платена съпорт услуга. Самият сайт не би вадил кой знае какви пари, но би се ползвал с голяма популярност и може да изгради много тежко и уважавано име, което да носи много клиенти. Бих те съветвал да изградиш една много добра система и да се разходиш с нея до някакви IT Solutions фирми и да им предложиш процентен дял срещу финансиране, ако промотираш тяхната услуга и служиш за тяхното име.
 
Прав си, приятелю

Пак казвам, благодаря, че си пишем по темата, която си е "Пари от Интернет - Make Money Online". Дори и да ми беше тъпа идеята, супер е, че имаше с кой да споделя. И наистина мненията ви, ми повлияват в добра насока. Доста е тъпо, да рие човек на едно и също място. Радвам се, че е креативно това форумче. Да не се повтарям, но за мен си е свеж полъх.
 
Благодаря ти пич, наистина...

Наистина трябва да се отърся от старите неща. Опитности. Малко ми е странно, защото се оказва, че нещата които знам са лееко за в боклука. Но нищо де. Аз си следя постоянно пазара и старите ниши не са само неизползваеми, тях просто ги няма на практика. За това съм и в този форум, нали така? Благодаря пак на всички ;)
 
Мерси за готините думи и добре си дошъл тук. Да си изкараш яко с нас.
А относно идеята - наистина си мисля че е свежа и интернет пазара в БГ ще се разшири, което е добра предпоставка за такива иновационни идей. Въпроса само е как да си я оформиш като работеща система и доброто и представяне пред съответната аудитория.

Всичко което можеш за вмомента да направиш е да си я доразвиеш и да се затвърдиш на пазара като един от първите сайтове, предоставящи я/ги. Винаги ще получиш внимание от фирми, които виждат че си от първите и съответно специялизираните играчи на пазара. Успехи с начинанието ти. :wink:
 
1. Важно е да действаш, докато идеята е още "жива"... просто нахвърли един - два листа и работи върху тях....

2. Споделяй идеите си (както направи в нашия форум) никой няма да ги открадне, а е много по-вероятно да ти помогне...

3. "Пречупена" през мозъчната призма на друг човек - идеята ще роди други идейки и така... такова е устройството на идеите
 
adgateuser , аз бих ти помогнал в едно такова начинание ... като , пишещ review-та и статийки за всичко свързано с музика , кино и спорт :D Ест , ако портала ще включва тези неща , а не да е специализиран само за техника и hardware :roll: И определено могат да се изкарват пари от подобно нещо - само трафик да има :D
 
И аз благодаря на всички от форумчето {}

Има готина, стимулираща атмосфера. Направо ми е приятно да виждам млади хора, които още не са се овълчили. А това е просто неизбежно в какъвто и да е бизнес. И при вас проблясват лоши пламъчета, но аз лично се радвам, че ви хващам в най-добрия период.
А за идеята ми - малко се подведох от подобни сайтове, които обаче са за буквално профи усери. Първосигнално си мислех, дали някой не би дал паричка, за да му се каже, аджиба работещо, как да се справи с някакъв там негов проблем, който му се получава, като тати е дал много пари за хубава машинка, а нещо там не става... Знам ли. Аз си казах по постовете, че малко съм от миналото и такива неща работеха. Винаги ще работят, въпросът е, по някакъв начин да се върже с "бизнес онлайн", което е и основната тематика на сайта, нали? Пак си казвам, че афилиате бизнес ми е хипер ново, аз за това ви чета и се надявам всички да правим пари, защото просто сме се ориентирали в правилната посока. А съм убеден, че това е посоката.
 

Горе