Има ли фитнес маняци ?

h3tr1k

Member
Здравейте,хора има ли хора които се занимават със фитнес..
Трябват ми съвети какво да пия Креатин монохидрат или Л-Глутамин...

И ако може да ми подскажете как да дигна малко маса със тренировка
защото с храната немисе получава :)
 
От: Има ли фитнес маняци ?

С Креатин може да напълнееш.
 
От: Има ли фитнес маняци ?

И ако може да ми подскажете как да дигна малко маса със тренировка
защото с храната немисе получава :)

пробвай изпитана рецепта : водка с тухли - избиват се глистите като се напият и след това качваш бързо...
има и друга но тя е за настинка ....
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Прави упражнения с малко повторения и килограми близки до максималните, например пирамида гърди с покачване на килограмите, почваш първа серия с 8 повторения и подходяща тежест, втора серия 6 повторения и трета серия до отказ, като всяка серия покачваш килограмите :) Това може да го приложиш и за останалите мускулни групи. Ако искаш да качваш маса и сила прави най-много по 10-12 повторения в първата серия, ако правиш по-повече отиваш към силова издръжливост и релеф. Хубаво е да пиеш креатин, а л-глутамин като самостоятелна аминокиселина няма да има чак такъв ефект, по-добре си купи комбинирани аминокиселини, за възстановяване и трупане на маса. Трябва да ядеш хубава храна, пържоли, ориз, риба, зеленчуци, чисто месо, кашкавал, мляко, сирене, може и сладко, хляб, спагети, пици и други тестени изделия след като искаш да трупаш маса :) Желателно да трупаш чиста маса. :) Най-добрия период за трупане на масата започва есента и свършва с настъпването на летните жеги :) Вложи най-много през зимните месеци, като добавки, храна и тренировки, за да имаш добър резултат за лятото.
Не съм такъв специалист, но надявам се да съм те ориентирал поне малко :) Попитай фитнес инструкторите там където тренираш. И още нещо за храната, трябва да ядеш поне по 4-5 пъти на ден :) Закуска, късна закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, спане :) Обръщай внимание на добрата почивка и спането, защото ако не си доспиваш достатъчно, тялото не може да се възстанови като хората и да трупа мускули, а почва да гори мускулна маса :)
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Брейн правя нещо подобно на лежанката тръгвам от първа серия с по 10 кила и лоста 20
десет повторения 2 серия по 15 кила 7-8 повторения 3 серия 20 кила 5-6 повторения
а 4-тата серия 4-5 повторения със 25 кила..
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Ако искаш да качваш чисто трябва да ядеш месо(предимно пилешко, пуешко, телешко и риба), ориз, каротфи(варени, не пържени), яйца(белтъците само), плодове и зеленчуци.
Относно добавките: трябва да си вземеш гейнер задължително (преди и след тренировка), креатин, глутамин и таурин(едното разгражда другото ...) и не трябва да се надяваш на чудеса за 1 месец, трябва постоянство!
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Преди да вземеш каквато и да е химия по добре потърси съвет от фитнес инструктор ама не просто назобано момче без черен дроб, а лицензиран такъв… от форума дали ще получиш адекватно и полезно мнение защото всичко си е страшно индивидуално! Но хапвай повече въглехидрати (ориз, картофи, хляб) и ги съчетай с тренировки, че иначе коремчето ти е гарантирано.
 
От: Има ли фитнес маняци ?

а тия лицензираните какви дози дават като за бикове
Помня предаванията на Недик в едно спомена за 1гр. бианабол на ден.
Дали се изхвърли незнам, но това са си 200хапчета по 5
Иначе познавам хора които пиеха по 200мг на ден и съответно след време посещаваха Второ вътрешно
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Аз лятото съм се отказал да качвам, просто не е създадено за това този сезон :) Аз лично предпочитам лятото да изляза извън фитнес залата и да се занимавам навън със спорт :) Иначе досега казаните неща са добри, но бих добавил да пиеш по много вода - особено в тези жеги в дни на тренировка не трябва да падаш под 4 литра, да не говорим че ако и креатин пиеш трябва нон стоп да се наливаш, иначе файда няма. Изследванията около л-глутамина са доста спорни, пил съм го, но голяма разлика не видях. Винаги ми е било странно, че хората винаги тръгват към протеини, креатини и т.н. и винаги пропускат мултивитамините и минералите за костната система като без тях нищо няма да усвоиш. Започни в началото само със суроватъчен протеин след тренировка, взимай добри витамини (не суправит или центрум), тренирай основно с комплексни упражнения, приемай по около 3г протеин на кг живо тегло, яж предимно сложни въглехидрати, почивах минимум 3 дена на седмица и след няколко месеца вече потърси по-сложни програми. Най-важното е да не се заробиш в прекалено много мислене със сложни програми, хранителни добавки и т.н.
Освен това влез в forum.bodybuilding.com и почвай да четеш наред, има тонове информация.*
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Ние разследвано дали креатин (CR ) и бета -хидрокси -бета- methylbutyrate ( ХМБ ) действа от сходни или различни механизми за увеличаване на телесната маса ( LBM ) и сила при хора подложени на прогресивно резистентност към упражнение за обучение. В това двойно-сляпо, 3- седмично проучване , пациенти ( N = 40 ) са били рандомизирани на плацебо ( PL ; N = 10) , CR ( 20,0 грама на CR / г за 7 г , последвана от 10,0 грама на CR / г за 14 г ; N = 11) , ХМБ ( 3,0 грама на ХМБ / г ; N = 9 ) , или CR- и - ХМБ (CR / ХМБ ; N = 10) групи на лечение . Над три седмично , всички предмети опит LBM , която бе оценена от биоелектрична импеданс анализ. Чешката република , ХМБ и CR / ХМБ групи опит 0.92 , 0.39 и 1.54 килограма на LBM , съответно , повече от плацебо групата , със значителен ефект с добавяне CR ( основният ефект P = 0.05 ) и тенденция с допълнение ХМБ ( основният ефект P = 0.08 ). Тези ефекти са добавка , тъй като не е имало взаимодействие между CR и ХМБ (CR х ХМБ основният ефект P = 0.73 ). Във всички упражнения, ХМБ , CR , CR и / ХМБ допълнение , причинени натрупани увеличава силата на 37,5 , 39,1 и 51,9 кг , съответно над плацебо групата. Упражняването -индуцираната покачване на серумния креатинин фосфокиназа бе подчертано подтисната с допълнение ХМБ ( основният ефект P = 0.01 ). Въпреки това , CR допълнение антагонизира на ХМБ ефекти върху серумния креатинин фосфокиназа (CR х ХМБ интерактивен ефект P = 0.04 ). Урината карбамиден азот и карбамид плазма не са били засегнати от допълнение CR, но и двата намалява с допълнение ХМБ ( ХМБ ефект P < 0.05 ) , което предполага азот -съхраняващи ефект. В обобщение , CR и ХМБ може да увеличи LBM и силата, и ефектите са адитивни . Въпреки че не е окончателно , тези резултати показват, че CR и ХМБ действа с различни механизми.
 
От: Има ли фитнес маняци ?

Абстрактен

Хранителни стратегии на прехранването , поглъщането на въглехидрати / протеин преди и след тренировка, и диетични добавки на различни хранителни вещества [ например протеин , глутамин, разклонени аминокиселини , креатин , левцин , бета -хидрокси бета -метил- бутират ( бета- ХМБ ) , хром, vanadyl сулфат , бор, prasterone ( дехидроепиандростерон [ DHEA ]) и андростендион ], са се претендира, насърчаване на печалби на мазнини без маса по време на силова тренировка . Повечето проучвания показват, че хром, vanadyl сулфат и допълнение бор не влияят на растежа на мускулите. Въпреки това, съществуват доказателства, че поглъщането на въглехидрати / протеини , преди да упражни може да намали катаболизъм по време на тренировка и , че поглъщането на въглехидрати / протеини след резистентност към упражнение може да насърчи по- анаболен хормонален профил. Освен това, глутамин, креатин , левцин и калций бета- ХМБ могат да повлияят синтеза на протеини . Креатинът и калций бета- ХМБ допълнение по време на силова тренировка се съобщава за увеличаване на мазнините без маса в атлетичен и nonathletic население. Prasterone допълнение се съобщава за увеличаване на тестостерона и без съдържание на мазнини маса в nontrained население. Въпреки това, резултатите са несигурни , проучвания все още трябва да се извършват на спортисти , както и prasterone се смята за забранено вещество по лека атлетика някои организации. Тази статия се обсъждат причините и ефективността на тези хранителни стратегии за насърчаване на постно тъкан натрупване по време на силова тренировка
 

Горе