Има ли хляб в Page Builder бизнеса

@metaverse я дай малко повече информация и сравнение с claude и примерно cursor. Имам предвид cursor е ide което използва предимно Anthropic (Sonet 4.6, Opus 4.6) предимно за коденето. А claude си е ясно, питането ми е примерно за проекти токени и тн..

Кое ще е по-добро в дългосрочен план и голям проект като производително, цена и тн?

Cursor е wrapper. Т.е. чисто от бизнес гледна точка няма как да получиш по-добра услуга що се отнася inference, защото все пак трябва да правят пари.

Аз не бих се занимавал с него (използвах го 3-4 месеца). Беше полезен преди да се появят Claude Code, Gemini Cli и Codex, защото можеше да закачиш всички модели в един интерфейс. Днес всеки харнес го може това.

Другото ми питане е как е по-правилно на claude му задаваш всички правила при започване на проект директно през конзолата му за да си създаде .claude/** вътре agents, docs и като цяло структура или сам ръчно си описваш всичката md конфигурация и после само в .CLAUDE ги описваш да се зареждат?

Мини през документацията им там е описано всичко. Даже ще има неща, които не ги знам.

А за cursor там конфигурацията май е по-различна? Имам предвид там ръчно си описваш правилата в .cursor например в md файлове и после в .SPEC в root на проекта?

Ръчно описани тъпи .md файлове е повече от достатъчно. Няма нужда от нищо сложно от сорта на RAG, indexing, 50 вида файлове и т.н.

Аз използвам и 2 те неща, като в claude съм нов и по-скоро фирмено гоинтегрираме в момента докато с cursor съм правил доста неща и все пак не знам кои е най-правилния вариант за използване и на 2 те неща.

Правилен вариант е каквото ти е най-удобно. :)

Ще се радвам да драснеш малко повече по темата а и ако някои друг има какво да добави ще се радвам също да сподели.
Как вие правите нещата, по-колко сесии наведнъж пускате,

Ако броя всичко често пъти имам по 40-50 agents, които джуркат по нещо изцяло автономно.

как контролирате запълването на usage на една сесия?

Разделяш задачите на възможно най-малки.

Колкото повече контекст е зареден, толкова по-зле работят. Plan mode в Claude Code прави нещо подобно - първо рисърчва и при стартирането на имлементацията ресетва контекста до нула.

Примерни забелязвам при cursor че когато се запълни usage в сесията той започва от начало да се генерира но това значи ли че е забравил всичко друго от предишната сесия и ще започне да халюцинира...

Точно това означава. Запълни ли контекста реално е все едно след лоботомия.

Claude Code има context compact, които днес се справя много добре, защото запазва ключови файлове и контекст.

@metaverse я дай малко повече информация и сравнение с claude и примерно cursor. Имам предвид cursor е ide което използва предимно Anthropic (Sonet 4.6, Opus 4.6) предимно за коденето. А claude си е ясно, питането ми е примерно за проекти токени и тн..

Кое ще е по-добро в дългосрочен план и голям проект като производително, цена и тн?

Другото ми питане е как е по-правилно на claude му задаваш всички правила при започване на проект директно през конзолата му за да си създаде .claude/** вътре agents, docs и като цяло структура или сам ръчно си описваш всичката md конфигурация и после само в .CLAUDE ги описваш да се зареждат?

А за cursor там конфигурацията май е по-различна? Имам предвид там ръчно си описваш правилата в .cursor например в md файлове и после в .SPEC в root на проекта?

Аз използвам и 2 те неща, като в claude съм нов и по-скоро фирмено гоинтегрираме в момента докато с cursor съм правил доста неща и все пак не знам кои е най-правилния вариант за използване и на 2 те неща.

Ще се радвам да драснеш малко повече по темата а и ако някои друг има какво да добави ще се радвам също да сподели.
Как вие правите нещата, по-колко сесии наведнъж пускате, как контролирате запълването на usage на една сесия? Примерни забелязвам при cursor че когато се запълни usage в сесията той започва от начало да се генерира но това значи ли че е забравил всичко друго от предишната сесия и ще започне да халюцинира...

Не чети глупости на хора без грам опит от реалният свят, ако искаш качество, плащаш на никой не му пука за твоят проект, също така AI не иска да пести пари на дадена фирма или човек, иска да спестяваш време, за това токените се хабят бързо и ако слагаш контрол, това няма да помогне за друго освен ти да си мислиш така. Opus 4.6 е най-добър за код, разбира се, е редно да има ясна архитектура и човек с опит, ще дам пример за уникалният AI с модел Opus 4.6.

Нека ти дам прост пример от компания в Франция: Програмист с над 35г опит, казва на Opus 4.6, напиши код за webhook само за cloudflare, той написва интеграцията за изпращане на събития към cloudflare и обратно, обаче Opus е пропуснал едно просто нещо, да прави изолация на IP за cloudflare, тоест само официалните Cloudflare IP ranges просто няма проверка, но той казва, аз ги добавих защото са важни, също за spoofing през headers и още важни неща е направо перде, казвах хей приятел, тук си пропуснал това spoofing през headers, Fail-closed... Той казва, оо да прав си, пускаш един голям чеклист, програмиста към Opus, той почва да прави поправки, от 10 е направил 6 правилно, другите просто перде, ти ако нямаш опит да видиш какви ги върши, направо си загинал.

AI е топ инструмент, след години няма да има нужда от поправки, ще е супер, сега също е мощен но според мен, просто не се пуска силата на това нещо до обикновеният човек, защото ще стане лудница.

Не чети глупости на хора без грам опит от реалният свят, ако искаш качество, плащаш на никой не му пука за твоят проект, също така AI не иска да пести пари на дадена фирма или човек, иска да спестяваш време, за това токените се хабят бързо и ако слагаш контрол, това няма да помогне за друго освен ти да си мислиш така. Opus 4.6 е най-добър за код, разбира се, е редно да има ясна архитектура и човек с опит, ще дам пример за уникалният AI с модел Opus 4.6.

Нека ти дам прост пример от компания в Франция: Програмист с над 35г опит, казва на Opus 4.6, напиши код за webhook само за cloudflare, той написва интеграцията за изпращане на събития към cloudflare и обратно, обаче Opus е пропуснал едно просто нещо, да прави изолация на IP за cloudflare, тоест само официалните Cloudflare IP ranges просто няма проверка, но той казва, аз ги добавих защото са важни, също за spoofing през headers и още важни неща е направо перде, казвах хей приятел, тук си пропуснал това spoofing през headers, Fail-closed... Той казва, оо да прав си, пускаш един голям чеклист, програмиста към Opus, той почва да прави поправки, от 10 е направил 6 правилно, другите просто перде, ти ако нямаш опит да видиш какви ги върши, направо си загинал.

AI е топ инструмент, след години няма да има нужда от поправки, ще е супер, сега също е мощен но според мен, просто не се пуска силата на това нещо до обикновеният човек, защото ще стане лудница.

Щото "програмистите" пишат прекрасен код със спазени всички добри практики. Ама направо са златни. 😁

В друга тема ти бях предложил да те поканя в баунти програмата за да покажеш знанията си. Ако беше толкова лесно щеше за 1-2 часа да изкараш €2-3к ей така. Бекенда е писан изцяло с Claude Code. ;)

Щото "програмистите" пишат прекрасен код със спазени всички добри практики. Ама направо са златни. 😁

В друга тема ти бях предложил да те поканя в баунти програмата за да покажеш знанията си. Ако беше толкова лесно щеше за 1-2 часа да изкараш €2-3к ей така. Бекенда е писан изцяло с Claude Code. ;)
Виж, принципно не се занимава с хора като теб, не ме разбирай погрешно, това да пробвам твоят код дали може да бъде хакнат или не, е доста ниско ниво, не съм човек който си няма работа и няма социален живот, че да отделям време за теб, не знам дали разбираш това, също така на моменти си мисля, че си човек с ментални проблеми или AI робот който се шегува с нас, не смятам, че адекватен човек който има реално участие в живота би се държал така към другите, просто си хипер странен човек.

2-3к казваш, браво, това са доста пари, но аз нямам нужда от тях, защо вместо да даваш 2-3к на някой, не ги инвестираш в една психолог, това ще ти докара доста повече широко виждане за света и повече пари, проекти и хора до теб, нали ако си реален човек, не AI робот на @MegaKaloyan.

Не се сърди, нямам нищо лично към теб, просто си ми странен и не само на мен, ако си малко зрял като личност, ще разбереш какво послание ти изпращам.

Поздрави.

От цялото описание на услугата се замислих - аз ако съм някой, който си няма понятие как да правя сайтове, но съм зодия пинтия и маниак на тема контрол - бих се пробвал първо с услуги като lovable. Като директор и мега-мениджър ще напиша какво да състави, ще го въртя на шиш докато го направи така че и на него да не му хареса и накрая ще цъкна Publish.
Иначе, за планове с цени от по 5-7 евра на месец, може би има клиентска база - индийци, пакистанци, африканци и те имат нужда от сайтове за принцове, наследици на милиони, и прочее. Не виждам как това би привлякло сериозна и редовно плащаща клиентска маса. Може би повече за проекти от тип сватба, кръщене и прочее (където фотографа ти взима 300 евро отгоре защото ще направи и сайт за събитието, който ще е online за 6-12 месеца и после край, а за услугата ще плати примерно 60 евро).
Друго за което се замислих - какъв обем от поръчки месечно очакваш за да оправдаеш план от 5 евро с ДДС на месец, като разхвърлиш разходи за хостване, база, домейн, реклама, поддръжка, данъци/осигуровки и излезеш на печалба от която да има смисъл? Защото като махнеш всичко, чисто би получил може би около или под 1 евро от клиента, който ще ти е най-масов.

В подобен проект участвах с един французин във Варна през 2010г. После човека се отказа и се прехвърли в София, като започна да се занимава с наемане, освежаване и отдаване под наем на офис пространства.

2-3к казваш, браво, това са доста пари, но аз нямам нужда от тях, защо вместо да даваш 2-3к на някой, не ги инвестираш в една психолог, това ще ти докара доста повече широко виждане за света и повече пари, проекти и хора до теб, нали ако си реален човек, не AI робот на @MegaKaloyan.

Баунти програмите са за хора като теб (с дългогодишен и обширен опит). Аз нищо не разбирам и се надявах да помогнеш срещу подходящо заплащане. Мисля, че поне в България много малко хора си докарват тези пари за 1-2 часа работа. ;)

Няма нужда да си правим диагнози и да се пращаме на психолози. Грозно е.

Поздрави.
моите Ai роботи нямат толкова голямо его :-) Писах му на метаверсето на ЛС нещо върху което работя и би му било полезно , но глас в пустиня... егото му ще го изяде отвътре като червей

Периодично трябва да се напомня, че значителна част от юзърите в тоя форум видимо страдат от Дънинг-Крюгер синдром и разни подобни, изразяващи се в болезнена нужда да се представят като нещо много повече от това, което са, и да си измислят разни професионални/бизнес постижения или социални статуси, нямащи много общо с реалността.

От друга страна, това е напълно нормално и често срещано онлайн поведение и следва да се отнасяме с разбиране и да се правим че им верваме :) От куртоазия, ако не друго.

Периодично трябва да се напомня, че значителна част от юзърите в тоя форум видимо страдат от Дънинг-Крюгер синдром и разни подобни, изразяващи се в болезнена нужда да се представят като нещо много повече от това, което са, и да си измислят разни професионални/бизнес постижения или социални статуси, нямащи много общо с реалността.

От друга страна, това е напълно нормално и често срещано онлайн поведение и следва да се отнасяме с разбиране и да се правим че им верваме :) От куртоазия, ако не друго.
Не всички, аз например се представям като по-малко, отколкото съм, поради скромност, господине.

Не всички, аз например се представям като по-малко, отколкото съм, поради скромност, господине.
теб пък кой те бръсне за слива изобщо.... поредния "ГОСПОДИН" бот си... само се чудя кога ще смениш отново самоличността си, първо беше БРАТ , след това незнам си кво...

теб пък кой те бръсне за слива изобщо.... поредния "ГОСПОДИН" бот си... само се чудя кога ще смениш отново самоличността си, първо беше БРАТ , след това незнам си кво...
Господин е учтива форма, господине. Брат е, когато имате кръвна връзка.

От цялата дискусия по-големият процент казват, че няма смисъл – няма да има кой да плаща и е по-добре да се използва WordPress. :D

Все пак научих и доста интересни неща. Друго, което се казва, е, че ако ще се занимаваш 2–3 месеца и няма да стане за 1–2 седмици, по-добре изобщо да не се захващаш. Аз обаче не мисля, че може да се направи нещо смислено за 20 дни, особено ако го пишеш от нулата и разчиташ на мащабируемост и сигурност. Ако не вложиш труд и време и не се постараеш, не вярвам да има добър резултат или да може да се разчита на продукта като цяло – да не се „счупи“ още при десетия клиент, защото кодът е написан набързо с ChatGPT и други подобни инструменти.

Аз съм започнал проекта преди няколко месеца и съм доста напред. Ще го финализирам – работи се упорито по над 10 часа на ден. Както казах, няма да гоня „големите риби“ като Wix, Squarespace и подобни. Тези платформи се развиват от години и в тях са вложени милиони.

Също така няма да е типичният builder с drag-and-drop, текстове и т.н. По-скоро идеята е да „построиш“ сайта, който искаш, така че да изглежда добре и да има всичко, което би използвал 80% от потребителите.

Когато съм готов, ще пусна „сайтчето“, за да могат колегите да дадат мнение и градивна критика за това, което е направено – какво им харесва и какво не.

И все още ще се радвам да получа мнения за това каква функционалност трябва задължително да има подобен проект. От това, което сте виждали и използвали досега – какво ви е дразнело, какво ви е липсвало и т.н.

Горе