Има ли цензура в блогосферата?

apostol

New Member
Ще бъда пределно кратък и ясен: в българската блогосфера налагат цензура. Визирам отрепките от blog.bg.

В блога, който регистрирах там, се развихри яростна дискусия и някакъв копелдак (да му таковам онаковата, ама изотзад, за да не се пръкне друга такава отрепка), ми спря блога.

Затова не ви препоръчвам да ползвате тази услуга. Съдбата на блога ви ще зависи от някакво лайно. Най- добре си е да ползвате услугите на гуглата.

blogger.com е чудна работа. Добри са и услугите на wordpress.com. Е, има, разбира се, и други възможности. Но аз обещах да бъда кратък.
 
А лошо ли е да има цензура?
Аз принципно съм за с две ръце... защото интернет всички го обърнаха на свободия...

Дори и в този блог има "цензура"... след като наспамих 5 теми... повечето бяха изтрити, както и трябваше да стане. Ами ако не ги бяха изтрили? Дали следващия след мен нямаше да пуне 500 теми?

Така че...

А за това че са спрели блога... той на каква тематика беше и как можеш да докажеш че въобще е съществувал?
 
Blog.bg никога не е била добра и обещаваща блог услуга - имаш достъп единствено до редактор на съдържанието. Нито можеш да промениш хедъра си, нито имаш голямо влияние над страничните панели.

А понякога цензурата се налага. Не мога да коментирам случая без да знам за какъв блог и какви постове става въпрос.
 
Еми, колкото повече опции има една блог система, толкова повече расте и се разраства. Пример за това са WP. Не само че завладяват блог пространството, но и всичките им плъгини са нови за това животно наречено блогинг. :wink:

Аз никога не съм работил с блог.бг, но не мисля че са от ранга на големците в бранша, които не само са всеощ фактор, но и стават критерии за блогинг. :roll:
 
Интернет е свобода

Не забравяйте, че Интернет е преди всичко свобода. Създали сайт за безплатни обяви, създали сайт за блогове, а след време започват да те тероризират, че пускаш много обяви, че пишеш неприлични неща в блога си и т. н.
Когато направиш блог, ти поемаш цялата отговорност за това, което пишеш в него. Ако проповядваш расова омраза например, теб ще те съдят за това, а не тези, които са ти дали възможност да си направиш блог.

Ако чрез малки обяви се опитваш да продаваш наркотици и оръжие например, пак теб ще съдят, а не собственика на сайта за малки обяви.

НИКАКВА ЦЕНЗУРА не бива да съществува в нашия век! НИКАКВА! Нито онлайн, нито офлайн. Цензурата е фашизъм, комунизъм! Ако на някой нещо не му харесва, да не го чете.
А ако чрез блога и други публикации се вършат престъпни неща, за това си има полиция, следствие и прокуратура.
 
vitohol каза:
В България има яко цензура на всичко що е информация ... Ползвай само чуждестранни платформи!

В България почти няма цензура в сравнение в навънка... пак говорите без да знаете как са нещата...


apostol каза:
Не забравяйте, че Интернет е преди всичко свобода.

Глупости... интернет е начин за комуникация и няма нищо общо със свободата.
 
Има една много яка блог хостинг платформа, която е българска разработка.
 
Да, наистина в blogger няма цензура... И виж как добре се индексира :) Само напиши в google "apostol spam scam" и виж първия резултат :)
 
slr забавен си :D

Иначе Митака е прав, твой си хостинг, твои си пари, твои си глупости => ти си поемаш отговорността за което пишеш.
А иначе - Blog.bg не става за нищо!
 

Горе