predpriemach5

New Member
Здравейте!
Живея в градче с около 28 000 души.
Установих, че в голям район от града няма книжарница (копирен център). В тази част също има училище, хранителни магазини, Бюро по труда и много живущи. Веднага ми дойде идеята за книжарница с копирни услуги. Бих се радвал ако можете да ми дадете напътствия и съвети как да подходя. Относно техниката която ми е нужна, какви услуги могат да се добавят, от къде мога да заредя, какъв начален капитал ми е нужен и т.н.
 
Основно - копирна машина.
Добре е да има канцеларски и офис принадлежности - лепила, хартия, класьори.
Може да допълните услуга - печатане на фактури - естествено друг да ги печата вие само прибирате комисионната.
Вижте дали наблизо има магазин за детски играчки - може да ключите пъзели и напр.плюшени играчки.
и т.н.
 
Основно - копирна машина.
Добре е да има канцеларски и офис принадлежности - лепила, хартия, класьори.
Може да допълните услуга - печатане на фактури - естествено друг да ги печата вие само прибирате комисионната.
Вижте дали наблизо има магазин за детски играчки - може да ключите пъзели и напр.плюшени играчки.
и т.н.
Благодаря за съвета!
 
Чудя се дали не би могло да се впишат и някои прилежащи услуги - изкарване на снимки на хартиен носител, за фото няма как да се говори, защото там се иска професионална техника, за да може да запълни и тази прилежаща липса, ако няма де. Но определено имай и готовност някой да седне да си доредактира документа, преди да ти го даде за принтване. Един свободен комп.
 
Все пак и счетоводни съвети - виж патента колко е във Вашата община - според това вече може да е на патент или ЕООД /по ЗКПО/.
За копирните услуги в доста общини патента е висок.
Т.е. може или патент или данък върху печалбата /ЗКПО/.
Патент - ЕТ
ЗКПО - ЕООД
Помисли ще имаш и работник или сам ще работиш и т. н.
 
По лични наблюдения като видят канцеларски материали задулжително питат и за офис оборудване - може да вкарате поне един каталог със столове, шкафове разни. Също така много вървят чанти за лаптопи, флашки, мишки и такива неща. Хубаво е да имате добра машина с добър тонер. Наблюдавам масово по по-малките книжарници некачествени такива - размазване или бледо снимано. Хубаво е да прецените дали ще предлагате и цветно - аз ползвам различни машини за черно-бяло и за цветно копиране, тъй като цените на консумативите за цветните машини са по високи. Наблегнете на познати марки ученически пособия и раници - Gabol, Herlitz примерно. Също така играчки, пъзели, поздравителни картички, подаръчни торби и идеи за подаръци са нещата задължителни в асортимента.
Ние сме сервиз за компютри, който отвори с малък асортимент канцеларски материали на локация с голям човекопоток от хора с деца. Хората сами ни насочиха към това което търсят. Щом има училище покрай вас, прегледайте вариантите за учебни помагала, ламиниране, подвързване, дори набиране на текст - това са едни от най-търсените услуги. Ще се изумите, колко много хора има, които нямат идея как се пише на компютър... Ако имате и някакви основни познания да редите снимки на файл за техни проекти и да им ги снимате цветно на а4 са вечно ваши :)
 
Попълване на документи... Това е, което тормози хората и срещу левчета ще се възползват, особено по-неграмотните или пък мързеливите. А чиновниците, които ги мързи още повече - сами ще Ви изпращат клиенти, за да не им се налага да помагат на хората.
 

Горе