EliaCapaccio

Well-Known Member
Алгоритъмът на Ютуб ми изкара това интервю онзи ден, стана ми много интересно и го изслушах цялото и бях невероятно впечатлен!


За тези, които не знаят - Michael Franzese е един от най-високоплатените босове в историята на САЩ и се твърди, че е бил най-високоплатеният след Ал Капоне (Al Capone). Това е най-младият бос станал милионер, като основата от парите си е направил до 35 годишна възраст. Това е може би един на милион италиански бос, който не е в затвора, и не е екзекутиран с куршум. Жив и здрав и прав си е, на свобода.

Повечето мафиотски филми като Goodfellas (1990) и Donnie Brasco (1997) и подобни са формирани около персонажите от тези 3-4 италиански фамилии, вкл. фамилията Коломбо.

Баща му е John "Sonny" Franzese. Баща му също е работил във фамилията Коломбо (Colombo crime family), като е и бил основният спонсор за филма The Texas Chain Saw Massacre; филм който спечелва $30M от само $300K инвестиция.

Всеки, който смята себе си за бизнесмен, ентрепренеур, или просто находчив човек, който иска да работи за себе си - е длъжен да гледа, или ако не гледа, поне да слуша интеревюто! Половината го слушах на слушалки като аудио книга, понеже не можех да отделя цял час и десет минути. Невероятно е интересно. Разказва доста истории, дава доста съвети за живота. Има издадена книга, която мисля да си закупя.

Много спокоен и well-spoken мъж, културен. Каза нещо, което го запомних. Тъй като той е лежал в затвора, каза кои са 3-те най важни неща в затвора за да оцелееш, и по-точно, 3 фрази които са му спасили живота:

Excuse me, Please, Thank you

- Разминаваш се с някого, бутнеш го, "Excuse me!".
- Има дълга опашка за храна, няма много място да се наредиш, "Can I get some food, please?".
- Някой ти помогне, "Thank you".

И това важи и в живота. Много големи конфликти се пораждат от нещо толкова малко и една от тези три фрази (думи) може да разсее ситуацията. Когато отсрещната страна не може да преглътне егото си, ти го направи.

Също разказва и как някои босове като John Gotti, хора с голямо самочувствие са искали винаги да печелят. С такива хора не можеш да "излезеш на глава", понеже те не обичат да губят. Затова ги е оставал да си мислят, че печелят, чешел им е егото да се помислят за могъщи, като Майкъл по този начин е бил истинският победител и е правил лесни пари на техен гръб.

И може би най-най-най-интересната част в интервюто беше, когато споделя как се е отнасял към другите мафиоти, дори "войниците" в ниските редици.

Казва, че винаги се е отнасял с уважение към всички, дори най-ниската прослойка, защото не знае този човек, този "никой" долу в кочината кого познава, и дали някой от приближените до него няма да стане един ден Бос със главно Б. Днес е никой, обаче утре негов приятел става мафиотски бос, покрай него се издига и този "никой", и той помни кой си ти, и има сметки за разчистване с теб, злоба която таи с години, като това което те чака е или куршум, или нещо друго (също не особено приятно).

Наистина. Днес може да се подиграваш на някой в училище, утре той да стане политик с имунитет, и детето което си биел в училище, онова смотаното, или колегата на който си се подигравал че е дебел, да направи така един ден, че да се молиш за милостиня и за коматче хляб и да му лижеш обувките.

Това го потвърждава и този цитат:

"Be nice to nerds. Chances are you'll end up working for one." — Bill Gates

Ето и второто интервю, за тези които са заинтригувани:


Ето и снимка на Франчезе като млад:

3894c8e60b9b9b74c59b76cb58d1fbc7.png


Снимка: The Social Club
 
Последно редактирано:
Доста отдавна гледах интервю с него. Почти всички схеми за пари ги е измислил той, но когато решил да се махне от мафията, даже баща му е одобрил убийството му. А впрочем баща му е най-старият затворник :)
 
Доста отдавна гледах интервю с него. Почти всички схеми за пари ги е измислил той, но когато решил да се махне от мафията, даже баща му е одобрил убийството му. А впрочем баща му е най-старият затворник :)
Хаха, да. Наскоро го пуснаха от затвора баща му. Майкъл казва в интервюто за баща си. Как баща му го е предал.
 
Баща му е бос, който е влязъл в затвора, и е оставил сина си сам, и той влиза в същия бизнес, уж да помага на баща си, да прави пари за адвокатски хонорари и т.н. Обаче полицията почва да го дърпа, да дърпа бащата Майкъл, и той казва на полицията, че Майкъл е боса, и той е отговорен (виновен). Нещо такова помня че имаше. Нали, някои cucks казват, че бащата е искал да предпази сина си, но такова нещо няма, Майкъл го отрича, което значи че Майкъл знае баща си по-добре от някой форумен писач. Достатъчно добре знае що е сторил баща му - предател е.
 

На мен този човек ми хареса, за сравнение с нашенските бивши комунисти и милионери с куфарчета. Гледах му и други видеа, филантроп, дарил е ужасно много пари.
 
Последно редактирано:
За сметка погледнете един типичен български мошенник, че и нагъл, който мисля че не е между живите вече.
 

Горе