Интересни факти за потребителите в интернет

DEATH

Member
Знаете ли, че:

Отнема поне 6 месеца докато една нова уебстраница започне да генерира посетители.

98% от уебсайтовете, чиято начална страница отнема повече от 15 секунди да се зареди се провалят.

25% от посетителите на сайтове с flash интро напускат без да изчакат края на интрото или да го спрат.

58% от активно ползващите интернет хора са купували нещо онлайн
54% от хората ползват интернет всеки ден, за да проверят
електронната си поща, 17% проверяват прогнозата за времето, а само 1% си признават че посещават еротични или порнографски страници.
Рекламата с банери е най-слабо ефективната форма за генериране на посещения. Посетителите откриват уеб страницата по следния начин:

1.0% банери
1.2% емейл реклама
1.4% телевизионна реклама
4.4% реклама в печатната преса
22.1% сърфирайки из мрежата от случаен линк
20.0% чувайки от някого за нея
46.0% търсачка
 
Тава са много добри числа, DEATH. Радвам се че пълниш форума с полезна информация. Наистина е хубаво да се споделят неща от такъв аспект. Както е извесно на всички информацията е най-ценното нещо на света.

А за статията и аз искам да кажа нещо. Все повече сайтове предпочитат да се рекламират с текст линк отколкото с банер, защо ли? Еми първо можеш да обясниш с две думи за какво ти се отнася сайта и какви оферти имаш. Второ като мине паяка през този текстови линк и види че носи част или цялата ключова дума за която искаш да излезеш ще те класира по добре. ОК- някой от вас ще кажат че банерите имат алт тагове, но те са да обясниш на паяка алтернативното на този банер (не е основно - това е разликата). И трето и мисля си че не и по важност е зареждането. Както DEATH обясни зарехдането играе голяма роля при посещенията от някой потребител. С банерите сайта става по тромав. Нека го погледнем така 10 банера по 24К всеки = 240К. Уау това си е бая чакане - а не броиме и текста и статичните картинки, меню и т.н.

А и да изразя негативното си мнение за flash интрото - леле ако и това не е загуба на ресурси, те па на. Най се кефя на тези които нямат даже и Enter/ Skip бутон на интро страницата. Просто седиш и някакъв тъп флаш те облъчва и ти не можеш да направиш нищо освен да я затвориш. Това съм го наблюдавал предимно на големите корпоративни сайтове и такива за Уеб Дизайн. Явно SEO-то за тях не означава нишо. Еми евалата тогава.

Ох и аз си казах своето.....Та искам да кажа че тази статия е добро начало всеки да сподели по нещо за потребителите и какво ги кара да изчезнат за 60 секунди :lol:

Още мнения моля.......
 
Да готи пост. Съгласен. И аз мога да добавя някоя друга дума за потребителите в нета.

При мен банерите конвентират добре при набирането н хора под мен в дадена афилиейт програма (Affiliate Program), говоря за такива банери които имат на себе си пари и преимущества от започването на промотирането на тази програма. Иначе съм повече от съгласен че те бавят зареждането на даден сайт и го прявят тежък за повечето браузъри.

А относно това че с текст линк може да се каже всичко е истина, но трябва да си кратък и ясен, и обикновенно да удряш в десятката. Това си е пак вид изкуство от маркетинга, но е сладко да гледаш резултатите от него. А от уста на уста е много по яко - нулеви разходи за маркетинг и големи ползи за теб, доволният клиент е най-добрата реклама. За това често се среща на даден сайт да има опция: " Tell A Friend" с две кутиики: едната за твоето име, а другата за и-мейл адреса на човека които трябва да го получи даденият сайт. Това е хитро и успешно ако сайта ти предоставя достатъчно полезни материали.

Интересно ми е да видия, какво имат да споделят и другите...та думата имате вие.
 
$INeed$ каза:
Интересно ми е да видия, какво имат да споделят и другите...та думата имате вие.

Докато ровичках из архива намерих тази тема.
 
Много полезна тема
Браво :)
Добре че я дигна , аз не я бях виждал ;)
 
Банер > линк. Най-вече защото МЪРДА! Грабва погледа. Но и там се иска креативност. Инак алт тага си играе точно като anchored text, защото все пак си е текст в anchor тага. Тествано е. Също така е тествано, че на един сайт банерите се кликат повече от линковете в 'Полезни', 'Линкове', 'Партньори', 'Препоръчано' и т.н.
Blinky, а за над 90% от хората в развитите страни (в България около 70%) 240К са около 1 секунда чакане. Имаше някъде в нета публикувано за широколентовия Интернет достъп. 33.6 отдавна не е стандарт, прегледай си статистиката на сайтовете ако не вярваш ;)
 
Да според мен флаша гони хора, обаче има такива които те карат да ги видиш до края, иначе за банерите моето мнеие е че може добре да се съчетят в сайт ако се използват умерено за да не дразнят хората, в същия момент да помогне за намирането на ордер бутона :)
 

Горе