Интернет бизнесът в братските страни Русия и Румъния...

apostol

New Member
ИНТЕРНЕТ БИЗНЕСЪТ В РУСИЯ СЕ РАЗВИВА С ГЛАВОЛОМНИ

ТЕМПОВЕ

Руският пазар на електронна търговия достигна 10.1 милиарда долара през 2006 г. Най-голяма активност проявяват телекомуникационните компании.
През 2006 г. руският пазар на електронна търговия се е увеличил 2.5 пъти и е достигнал 1% от БВП на страната, съобщава вестник Ведомости.

По данни на Националната асоциация ция на участниците в електронната търговия по продажби в интернет води b2b (business to business) с обем от 6.15 милиарда долара. Увеличението е с 4.7 пъти.

Очаква се обемът на пазара на електронна търговия през 2007 г. да нарасне с най-малко 50%, достигайки 16 - 17 милиарда долара.

Бързият растеж на броя на потребителите през последните години предизвика и бум в китайската онлайн търговия, в маркетинга и в развлекателната индустрия. Повече от 30% от потребителите в Китай са съсредоточени в столицата Пекин.

Според данните на американското правителство броят на потребителите в САЩ е 210 милиона. Тази цифра може да бъде надмината само ако тенденцията на повишение в Китай през следващите две години бъде 24%.

А какво става в съседна Румъния?... Ето какво:

РУМЪНЦИТЕ НИ УДАРИХА В ЗЕМЯТА….

26-годишният Виктор Фаур беше обвинен от румънски съд, че е проникнал незаконно в компютърната мрежа на НАСА. Обвинението приписва на хакера щети за 1,5 милиона долара, предаде АФП.
Фаур е извършил незаконния достъп до компютрите на НАСА в средата на миналата година. Румънската полиция е получила информация, че хакер на територията на страната е проникнал в мрежата на американската аерокосмическа агенция. Съвместното разследване скоро разкрива самоличността на хакера, който бива задържан през декември.

По-късно е установено, че в периода от ноември 2005 до септември 2006 година Фаур е прониквал и в системите на военноморските сили и министерството на енергетиката на САЩ. Прокуратурата на САЩ пък определи румънеца за лидер на хакерската група WhiteHat Team.

Виктор Фаур твърди, че просто е проверявал няколко компютъра за уязвимости и не се опитвал да причини материални щети.
По неговите думи, той никога не е променял и изтривал файлове, нито пък е нарушавал работата на системата за космическа връзка.
В резултат на действията на Фаур обаче на НАСА се е наложило да пренастройва системата си за управление, а инженерите и учените на агенцията да използват ръчни режими за връзка с космически апарати. Причинените от румънския хакер неудобства се оценяват от НАСА на 1,5 милиона долара.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
Яки кинти е "направил" румънеца :lol: направо под земята ни заби!
Обикновено подобни "изпълнения" се правят по-предпазливо, като се стремиш към условна присъда и 100-150 хиляди долара глоба (които после ще ти покрие стартовата месечна заплата...)
 
За баш хакерите има точно 2 изхода в живота и си е игра на руска рулетка да хакваш и да се надяваш да те викнат за първото ;):
1.Доживотно уредена супервисокоплатена работа в държавна сигурност на САЩ , Китай или Майка русия
2.Панделата :)
 
не е съвсем актуална информацията за тоя минлата седмица пишеха по вестниците
 
... с други думи излиза, че Русия нарства като пазар, а румънците са си мошеници :) ... всъщност от Румъния има доста опити за фалшиви поръчки на e-commerce сайтове и доста опити за измами.
 
Да така си е. И в една програма първото баннът човек е бил румънец, не че нещо ама много често започна на става тенденция, където има измами да присъства по един предтсавител на тази държава. :) И съм много съгласен с Тодор ще руснаците са най-добри в онлайн маркетинга, може и да са по-добри даже и от американците.
 
Добри са в сеото и в програмирнето със сигурност това не го отричам :) и в спама си ги бива към 90% от спамботовете които се опиват да лазят форума са руснаци

Но в маркетинга като цяло просто няма начин да са по добри от американците. Нямат толкова много опит в пазарна икономика...
 

Горе