Искам да внасям нещо, така проблем ли ще е?

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
Примерно:

Искам да внасям разни неща, от Турция да кажем.. ще си платя митото ддс т.н. Но не става дума за внос на дрехи..

отивам в някой склад за слънчоглед или да кажем някакви вафли.. купувам си по 200 броя,, 300 от другото т.н. Ще имам ли проблем на границата + след което искам, тези продукти да ги раздам на магазините тука в БГ с които съм се разбрал? Каква фирма ще ми трябва , какви етикети , разрешение от МЗХ ? + ще ми трявба ли документ от фирмата където се прозивежда продукта или само фактура от Склада където пазарувам?
 
Всичко ще ти трябва. Внасяш стока в ЕС от страна, която не е член на ЕС. Допълнително внасяш хранителни продукти, които имат по-строги правила.
 
Аз от морето познавам бая народ, които ходят да си пазарят за сергиите и магазините от там, но не хранителни продукти.
 
Ако са хранителни продукти, дори и да са пакетирени ще ти разпорят задницата от документи.... и рушвети :)
 
Всичко се внася от Турция и съвсем легално се плащат мита и така нататък, но дори и легално е изгодно, така, че не се правете на мафиоти ;)
 
Тук идва момента с личното ползване :) Многократно съм ходил до Одрил да се разтъпча и да си купя разни благинки - кашкавал, сладки и т.н и то в доста сериозни количества и никога не съм имал проблема на границата, тъй като е за лично ползване и няма точно определено количество. Проблем ще имаш когато решиш да го пласираш, защото тогава ще имаш проверки, ако го пласираш легално разбира се, а не на сергии на черно.
 
Бе аз имах приятел дето искаше да убеждава двама полицаи, че 40 дози са за лична употреба ама не можа да ги издруса всичките пред тях, лека му пръст.
 
Бе аз имах приятел дето искаше да убеждава двама полицаи, че 40 дози са за лична употреба ама не можа да ги издруса всичките пред тях, лека му пръст.

За твоя приятел не знам, но ти казвам, че за подобни продукти (изключая един тир вафли) няма определено количество, което е за лична употреба и кое не е. Проблема идва, когато (ако) решиш да ги продаваш легално, иначе на черно може и да ги продадеш на пазара в Димитровград...
 
Здравейте!някой може ли ми каже ,ако реша да внеса плодове или зеленчуци от турция.как се определя митото и митнически такси?
 

Горе