Истроията на СССР - историята на тоталитаризма

От: Истроията на СССР - историята на тоталитаризма

Ред, можеш да видиш какво се говори във филма, аз и на други места съм гледал как са опитвали да се наложат че нямат разлика със Сталин, както няма разлика във убежденията и вижданията им, но това не се харесва на публика в дойчланд та решават да скачат на принципа не на класовият, а национален признак с демонизиран враг евреите .... и те завалиите като Сталин нов човек ще създават ... висок синеок рус и т.н без никакви недъзи а у ....

Сори но нацизма си е чиста ксенофобия или ако ти харесва евфемизъма противопоставяне на нациите и как нашата е по-добра от другата.

Иначе по дефиниция нацизма си е тоталитарен режим - думата тотал(преди векове му викали абсолютизъм) не е случайна 1 партия, 1 лидер 3-те власти под контрол над партия, култ към лидера, партията контролира всички обществени дейности, както контролира всички структури и институции и за капак цялата икономика е под контрол над партия! Разликата между национал соца и комунистите е само в последното! Капитала е национализиран при едните, а при другите капитала е преразпределен от партията на определени компании, като така е убита и конкурнецията в индустрията като партията си има монопол над определени индустрии! Но всичко останалото е еднакво е пак разликата във видовете геноцид! Нещо друго да добавиш?
 
От: Истроията на СССР - историята на тоталитаризма

Ама ти осъзнаваш ли какво пишеш. Класовият принцип е интернационалния, т.е. всички работници се обединяват без значение от произхода им, а националният признак е точно обратното. И не знам кой какво се опитва да наложи, щото Хитлер идва на власт с демократични избори - факт. Колкото до демонизирания враг, антисемитизмът не се е пръкнал 33-та, а има дълбоки корени (и сигурно причини за тях - религиозни, икономически) в германското общество (и не само там) по това време. Колкото за тоя новия човек, странна работа, щото Хитлер не е бил рус и синеок, а самият Гьобелс е леко недъгав?

Сори, ама терминът "ксенофобия" е лишен от смисъл либерален алабализъм. Нациите са различни и да - някои са по-добри от другите.

Иначе си е тоталитарен режим, да. Така са искали хората, това са си избрали. А икономиката, била е под контрола на партията най-вече по време на войната. Иначе, Хитлер е ходил да се мазни на едрите индустриалци, които не са го харесвали много, щото не е имал благороднически произход. И верно, били са партия вероятно и поддръжници на режима му, но това е защото са видели възможност да направят пари или по други си техни причини. Не ми е известно обаче хората да са били лишавани от частната си собственост или бизнес? Не е имало национализации и прочее глупости. Въобще, нещата са тотално различни. Това е все едно да твърдиш, че швейцарската и българската демокрация са еднакви, щото и двете са демокрации.
 
От: Истроията на СССР - историята на тоталитаризма

@Ред, говоря от момента на взимане на властта на Нацистите - вярно всичко е по демократичен принцип с големи промивки - не случайно Хитлер е иновирал политическите агитации, но след като вземат контрол нещата стават по иначе. После едрите се мазнят да останат в бизнеса, някой друг да не им изземе мястото! Труда също е бил силно ограничен в свободните си действия, както казах малки средни бизнеси много йок - а и то е трудно да се каже обратното много бързо почва война. А иначе демонизираният враг еврейтите до войната голям + води както икономически и политически в машината на Нацистите, после е ясно какво става.

След като се качва на власт от демокрация, обръща всичко на тоталитаризъм от там на сетне не знам колко са го искали хората - само високите синеоките и русите са били в спокойна зона, но и са ги мобилизирали на фронта - голям кеф няма що. Приликите са чудовищно еднакви между комунетата на сталин и нацистите - едните се борят за интернационал като избиват всички не годни, а другите налагане на националистическите си вярвания над други нации като избиват пак негодните.
Ти се хващаш само на факта, че не е колективизъм над капитала, но той така или иначе пак е бил преразпределян чрез лишаването на конкурненция и монополни сектори с малък избор над хора да се трудят...
 
От: Истроията на СССР - историята на тоталитаризма

Не ми се изпада в безкрайни спорове за неща, с които явно не си запознат. Ако искаш да продължим дискусията, на лично :)
 
От: Истроията на СССР - историята на тоталитаризма

Приликите са чудовищно еднакви между комунетата на сталин и нацистите - едните се борят за интернационал като избиват всички не годни, а другите налагане на националистическите си вярвания над други нации като избиват пак

Избиват негодни ? :lol:
 
От: Истроията на СССР - историята на тоталитаризма

Ако не са били нацистите да финансират Ленин, нямало е да има СССР.

Какви нацисти, какъв Ленин?
Я почети един учебник по история(от обективно написаните)пък тогава поствай глупости.
 

Горе