Италианец е осъден публикуването на платени рецензии

Green Bars

Well-Known Member
Италианец е осъден на 9 месеца затвор, заради това че е публикувал над 1000 платени рецензии в платформата Trip Advisor. Плащали са му заведения, за да публикува положителни рецензии и отзиви за заведенията и хотелите им.

https://www.dnevnik.bg/na_put/2018/...ora_zaradi_falshivi_otzivi_v/?ref=home_layer2
 
Прави са си хората, така трябва да бъде. Този доста зор си е дал, че чак 1000 фалшиви ревюта да напише... Интересно как са го хванали. Иначе @devilx е прав, трябва да има наказание за тези, които плащат... Защото утре вероятно ще си намерят нови доброволци да им вършат мръсната работа...
 
Абе спорна е присъдата.

Първо - да, това е лоша практика и трябва да се ограничи. Все пак искаме да знаем, че като избираме заведение онлайн, ревютата са истински.

Второ - все пак затвор за платени ревюта в сайт??? Присъдата просто не съответства на деянието, според мен. Сигурен съм, че има къде по сериозни деяния, които в Италия се наказват не толкова сурово. Разбирам да е един - два месеца принудителен труд + глоба 1000 - 2000 евро. Да му дойде акълът в главата. Ама 9 месеца затвор!!! Това просто ще му прецака живота. Ако има гадже или съпруга, ще го напусне за толкова време. И после няма да може да си намери никаква работа, защото винаги ще виси присъдата "бил е в затвора".

И трето - да, хубаво е да наказват и тези, дето плащат.
 
Значи политиците могат да взимат дарения от компании, за да имат определено позитивно мнение относно съответните компании и техните "мисии", но частните лица не могат да взимат пари, за да имат позитивно мнение към същите тези компании.

Малко двоен стандарт ми се струва това.

Ако предположим, че е нарушил ToS на съответния сайт, то сайта трябва да го накаже според същите тези ToS - не знам по какви закони са наказали човек за това, че има мнение по дадени въпроси, или ресторани, дори моралността на тези мнения да е била компроментирана защото е получил нещо в замяна.

То по тази логика ДЖ. Р. Р. Мартин трябва да изкара 1 000 години в затвора, защото в момента му плащат процент от продажбите на книги, които той "ревюира", т.е. на ти 20% от манджата, за да напишем, че си чел и харесал тази книга на корицата й. Но може би ДЖ. Р. Р. Мартин чете по 5 книги на ден. Какво са 2 500 страници между приятели. Това е бизнес и не съм чувал плащането за ревюта да е незаконно някъде.
 
Според мен е било повдигнато обвинение към човека от самата компания, като в процеса в станало ясно, че е виновен и явно вместо глоба, са му дали малко лежене в затвора. Това ще е. Колкото до това дали е справедливо или не, можеше това да мине и извънсъдебно, ако разбира се и двете страни са ги искали, ни май адвокатите им са го проспали този момент. Деянието е тежко от гледна точка на имиджа на сайта и сравнително леко, спрямо всички останали. Не взимам страна, но за мен лично не му е мястото в затвора, но пък е редно да се даде и пример, че и това не е базик работа.
 
Ами малко ми е странно. То меко казано, целия интернет маркетинг лежи на подобна основа. Да не мислите, че като рекламирам телефони, пиша за някой от тях, че е пълен боклук. Нали пиша, че е много добър, защото... Също да не си мисли някой, че като пиша добри отзиви съм си ги купувал всичките, за да ги пробвам. Малко тъпо е това...
 
Това е пример за тези, които не взимат виртуалният бизнес за сериозен! Да, съгласен съм с мнение по-горе, че трябва да има наказание И за поръчителите а не само за изпълнителя на поръчката.
 
Вие ще вкарате всички от афилиейт маркетинга в затвора.

Луди хора колкото щеш.
 

Горе