И ето от тук започва моят "старт"

4ovkata

New Member
Здравейте на всички. Форумът е страхотен.Има теми за всеки начинаещ,който има желание и време да навлезе по-навътре в материала.
И ето от тук започва моята работа.Четох теми,които ме запознаха с много неща,неща които другаде не бих намерил.Харесва ми да чета мненията на хората,какво мислят те и как разбират "света" около на нас.
Купих си домейн , истеглих си темплейт , помолих моята афилейт програма за хостинг и ето го първият ми сайт. http:\\www.sleekskin.net
С Английския съм доста добре бих казал и успях (до някъде) да направя уникално съдържание.Тъй като сме форум и винаги ще има критикуващи хора , искам да ви моля за някой друг съвет към конкретният сайт.
 
ами като за начло е добре :) като привлече таргетирани посетители ще сработи нищо че има малко криви неща по темплейта

какво може да свършиш

1. Добави му http://www.google.com/analytics/ във футъра така ще може да виждаш откъде идват посетители

2. Линк билдинг:

- като за начало малко директории въпреки много хора не ги харесват стават за първоначални линкове за такъв сайт

- артикъл маркетинг - може да си напишеш / купиш няколко уникални статии и да я добавиш с линк към сайтата ти първо в големите артикъл директории (защото големите искат уникално съдържанние) и после да я копираш по малките :)

може да добавиш wordpress blog към сайта и да добавиш някои стратии в него и да ги събмитваш една по една в социалните мрежи

и най важнато търпение много хора се отказват малко преди да е дошло време за първата продажба от сайта развииго до някъде след това му следи посетителите :)
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Аз се регистрирах в Линк2ме и започнах да си обменям линкове с някой хора , на които съдържанието им на сайта е близко до моето.До колкото прочетох това е най-важното,ако обменям линк с някого - съдържанията на сайтовете ни да са на една тематика, а не в някой сайт за коли да ми сложат линка на сайта , който предлага продукт против акне.
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Правилно. Само със сходни до твоя сайт съдържание, което е Healht, и по-тясно -> Acne. Обедни се, че твоето съдържание е също уникално, за да може да излизаш по-лесно и не да не те тика на долу Г за дублирано съдържание. И ако ще вкарваш линкове, него прави агресивно - на порции, примерно всяка седмица по определен брой, за да види търсачката, че става натурално, а не си спамил или купил някой друг индийски сървис. ;)

Ако ползваш такива линк ексчейндж сайтове, погледни и този: linkmarket.net . Имаш право на 5 заявки на ден за размяна при фри акаунт, ако е платен ($25) - неограничено запитване за размяна. Не е лоша директорията и би ти била полезна. Има и оше подобни сайтове, но и тези са достатъчни като начало. Виж и друг вид линк билдинг. Горе ти дадоха добри примери, като можеш да налазиш и директории, както и други - блог коменти и т.н.

Успехи.
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Благодаря ви за напътсвията.Относно съдържанието съм 100% обеден,че е уникално,защото аз съм го перафразирал от други сайтове.Изказвам същия смисъл , но с други думи и друга граматика.Тъй като не съм спец в областта на акне и такива други медикаменти независимо какви са те , дали за отслабване , за откаване от пушене , за косопад , както и никой от нас не е :) най-изгодния вариянт е перафразиране.Благода Ви още веднъж.
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Само имам запитване дали тези секции Review , FAQ ana Guarantee да ги направя уникални ... В смисъл отзивите от клиентите дали да ги преправя ?
Да, колкото по уникален е сайта (напълно), толкова по-добре за теб и трафика. Така, че давай всичко...както и отзивите, не се приснявай и да дадеш нещо от себе си, но да е едно към едно с истината, защото има лайнари, които не могат да си преведат 2 изречения на кръс и правят проблем от това. ;)
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Отникъде.

Ако ще купуваш, това означава за малко пари според българските и индийските разценки, т.е. едва ли ще грабнат читателя с нещо - най-вероятно нискочастотен неграмотен ширпотреб.

Ако пък разчиташ на Гугъл, то след като ти ги копипейстнат, вече няма да са уникални, а понеже сайтът ти е нов, т.е. няма тръст, то няма да излизаш на предни позиции.

С други думи, ако купуваш статии - купувай за стар, вече добре пласиращ се сайт, а ако искаш оригинално съдържание за нов - пиши си го сам, ако нямаш пари за качествен контент.
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Мда, за да е най-сигурно си ги пиши сам... даже тогава няма да е 100% сигурно :) .
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Ами значи остава вариант 2... Копирам дадена статия от гугъл , перифразирам си я с мои думи (това го намирам за най-лесно) и я събмитвам някъде. Благодаря

Зависи какво целиш. Ако е за най-лесно, то дали ще копираш или ще перефразираш - все тая - съдържание, което не привлича потребители и насочено към ботовете. А понеже ботовете напоследък се влияят от алгоритми, много по-качествено анализиращи потребителското поведение и интереси, то и за тях подобни статии ще са излишен баласт. То ти няма да отделиш хубавото и отличителното в тях от стотиците хиляди перифразирани от индийци дописки, пък камо ли ботовете... В кофата и това е.

Докато при хубави оригинални статии се снабдяваш с естествени линкове и постоянни читатели. Примерно, на бг-почва - много копират Иво Инджев или пишещия с псевдоним "Тони Филипов, д-р", но според посетителите им Гугъл вече знае, че оригиналът са те, пък ако ще да ги копира и Уикипедия. И ги слага там, където им е мястото - отпред. И това го постигат като пишат интересно за читателя и провокират обсъждания и в други сайтове (нямам предвид политическите им пристрастия, а начина на писане).
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Единственото нещо, за което се чудя е каква статия да пиша. Аз няма как да измисля нещо, което да грабни читателя , поради простата причина,че има милион статии на тази тема " Кожа- как да я потдържаме" "Красива и гладка кожа" "Премахнете пъпките" и тем подобни статии. Потребителите се интересуват от нещо ново, а специално за тук няма какво ново да изкажа....
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Чак пък да няма... Балзак се е вдъхновил за "Шагреневата кожа", Карл Май е издал "Говорящата кожа", а българският бит блести от бисери като "Твойта кожа, ся ша извада ножа!"...

Обърни малко повече внимание на вплитането на най-различни сюжетни линии, след това се съсредоточи върху качеството на обвивката и ще си готов с материал, който да не те е срам да предложиш за петдесетак по вестниците или да го публикуваш на сайта си - поне ще се запомни (а значи и сайта ти ще запомнят) за разлика от шаблонното словоредене.
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Затова се препоръчва човек да избере продукт, дето поне малко или косвено му е интересен. Ако изпадаш в захлас от темата - още по-добре, няма да ти е проблем да седнеш и да напишеш/споделиш своя опит или знания в областта. Пък дори и да разкажеш случка. Даже още по-добре, понеже обикновеният интернет юзър му е писнало да му предлагат информативен тип текстове тип брошурка.

В твоя конкретен случай нямам идея какво би могло да те провокира. Жена би чувствала темата по-интригуваща, но ако си мъж може примерно да ползваш кожата на гаджето си за вдъхновение... Вкарването на какъвто и да е сексуален аспект/контекст и прочие е базисен похват в рекламата. Ако успееш да го прокараш по някакъв подмолен и изобретателен начин, се получава идеално. Малко хора остават равнодушни към такъв тип "атака".

Мисли в тая насока.
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Здравейте, за да не отварям нова тема ще пиша тук и без това гледам, че темата се развива главно в насока - уникалност на статиите. Искам да питам, ако преведеш статия от друг език, примерно от руски на английски или от български на английски, перефразираш някои неща, ще бъде ли тя сравнително уникална? Или гугъл може да съпоставя статии на различни езици за уникалност.
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

и на мене това ми е интересно. даже предполагам, че ботовете ползват гоогле транслате за сверка :D
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

и аз се чудя същото- ако някой знае, моля да сподели.
 
От: И ето от тук започва моят "старт"

Май никои незнае, а доста станахме тези дето се чудят .
 
Re: От: И ето от тук започва моят "старт"

Здравейте, за да не отварям нова тема ще пиша тук и без това гледам, че темата се развива главно в насока - уникалност на статиите. Искам да питам, ако преведеш статия от друг език, примерно от руски на английски или от български на английски, перефразираш някои неща, ще бъде ли тя сравнително уникална? Или гугъл може да съпоставя статии на различни езици за уникалност.
Води се уникална. Ако я транслейтнеш с Google Translate може, но ако си я транслетнейш човешки, няма как да се знае. Все пак си е уникална за дадената търсачка на локално ниво. Мисля, че е логично да е така. Все повече и повече гора го използват, но не и за статии. За допитване. А човек, правещ си статиите с Google Translate, даже и да не ги намира за дублирано съдържание, не заслужава да е добре ранкнат. Пък и такива глупости излизат, че той Google ще си ги резне заради кофти и некачествен контент. Няма да стигнеш до това да те сравняват чрез преводача, повярвай ми. :)
 

Горе