КЗК разреши на "Спиди" да купи "Рапидо"

zoomaniak

Well-Known Member
С евентуалната покупка на 100% от "Рапидо" "Спиди" очаква да засили позициите си в предоставянето на услуги на онлайн търговци, като според доклада на КЗК след сливането двете компании ще имат 30-40% от пазара на куриерски услуги в страната. Сега "Спиди" е на второ място с 20-30% след лидера "Еконт Експрес", а "Рапидо" има 5-10%.

Още интересни неща по темата :)

https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/10/07/3322607_kzk_razreshi_na_spidi_da_kupi_rapido/
 
Еконт да купи спиди и да се приключват нещата.
 
Еконт да купи спиди и да се приключват нещата.

Видя ли 500 + офиса за Еконт и БГ пощи + 2900, но кой работи с пощите...
 
Спиди си е мизерна фирма, но приемат доста забранени пратки и затова още кретат. Примерно по еконт не можеш да пратиш/получиш тютюн, но по спиди става. Рапидо бачкаха евтино, защото нямат офиси, но и това ще се промени. Виждал съм спиди как товарят чупливите пратки - всичко се мята в буса и каквото оцелее. Общо взето мизерна фирма...
 
Според слухове ЕКОНТ не може да купи СПИДИ заради КЗК - ще стане прекалено доминантен - втори монополист след БГ Пощи. Не, че Еконт няма да намерят инвеститори.......... заради това до сега не е имало изкупуване в България сериозно - заради КЗК :) страх ги е от монополисти.
 
Спиди си е мизерна фирма, но приемат доста забранени пратки и затова още кретат. Примерно по еконт не можеш да пратиш/получиш тютюн, но по спиди става.
И по еконт съм изпращал забранени пратки, без проблем.
 
И по еконт съм изпращал забранени пратки, без проблем.

Страх ги е хората да са престъпници. Обичат да четът криминалната хроника - знаят всичко и всички са корумпирани :) и душата им не им позволява да са лоши.

Тука в България :) всички искат да успеят само с добро. Накрая получават минимална пенсия, работят още около 3-7 г и почват да умират духовно и физически. Оплакват се, че децата им емигрирали и всички били корумпирани и престъпници.

Никога парите не им стигат и постепенно изпадат в старческа бедност... :( а идеята на живота е да живееш щастливо и нормално до последният дъх. Не само до 40-55 години.

Странна държава...
 
То и аз съм пращал, но трябва да те познават хората в офиса. Принципно тук всичко е възможно по един или друг начин :)
 
Не стига, че в момента пратките са скъпи, ами ако Еконт купят Спиди нещата ще станат още по-зле!
Трябва конкуренция да има, за да са доволни потребителите!
 
На какво попаднах днес - интересно - прочетете: https://www.capital.bg/biznes/management/2018/07/06/3230820_kurier_izvun_konfekciiata/

Куриер извън конфекцията
Николай Събев, собственик и мениджър на "Еконт", пред "Капитал"

6 юли 2018


С какво е уникален моделът на търговски партньорства и как се роди тази идея?

Това е едно създаване на бизнес в бизнеса. Решението да започнем да работим през такива партньорства дойде от трудностите. Трудностите всъщност винаги са били основни тласъци на развитието за "Еконт". Трябваше да имаме национално покритие в населените места с над 5000 жители. Тоест трябваше в рамките на около една година да отворим много нови офиси. Започнахме да правим такива, но те не работеха ефективно. Служителите там бяха на трудов договор. Разходите станаха тежки и нямаше приходи за следващото развитие на мрежата. Тогава разбрахме, че не сме търсили хора на правилното място и предложихме на някои от нашите служители да станат партньори. Тоест преценихме, че ако акумулираме енергията на предприемачеството в една точка, ще получим много добра синергия. Започнахме да атакуваме модела на франчайзери, без да искаме такси. Основното задължение беше да изпълняват стандартите и да работят с качеството, с което ние искаме, и нещата тръгнаха, защото не поставяхме финансови тежести. По-късно франчайзерите станаха търговски партньори. Схемата стартира около 2011 г. и работи много добре до днес. Вече има повече желаещи, отколкото възможности за отваряне на офиси.
 

Горе