КС премахна единна сметка

Scaramouche

Active Member
Решението е от вчера, реално с премахването и се възстановява действието на предходното положение. Така, че внимавайте какво и как внасяте през следващите дни докато НАП и МФ излязат с решение.
 
От: КС премахна единна сметка

Ами тези, които вчера са пратили плащане?

Аз добре, че го пратих събота (вероятно в понеделник е пристигнало).

Няма да се учудя, ако системата на НАП започне да отразява некоректно плащания. Пак създават излишна работа на хората. Сега тези пари, които съм платил да не ме принуждават да ги приемам обратно и да ги плащам пак? Няма да се учудя - банките ще са щастливи, още един път ще получават такси за превод (плюс трети път от държавата при връщането).

Последните няколко месеца докато плащах по "единната сметка" спестявах точно една банкова такса. Вместо три банкови такси (здравен рекет и два вида пенсионен рекет) плащах две банкови такси (една за здравния рекет и държавния пенсионен рекет и една за частния пенсионен рекет).

Сега пак ще плащам три банкови такси и банките ще са по-доволни.

Защо най-накрая не приемат един закон, че 10% от дохода ни се отнема и се дава на банките? Дали това ще им стигне?
 
От: КС премахна единна сметка

тия се оляха, писна ми всяка година да си сменям темплейтите за бюджетните плащания. Менят бюджетните алгоритми по-често от любовниците си.
 
От: КС премахна единна сметка

Решението на КС ще влезе в сила 3 дни след обнародване в ДВ (а трябва да се обнародва в ДВ в 15-дневен срок), ако до тогава не се приемат спешно промени в законодателството и в софтуера на НАП, ще стане мазалото. От НАП казват, че имали някаква готовност (в момента правят някакви промени в тяхната страница). Да се надяваме, че ще мине гладко, че при предните промени оправях грешките при тях 1 година.
 
Да, добре, че приятелката ми не попълни предварително, защото тъкмо тръгнала и счетоводството я уведомила да не бърза, защото този филм са го гледали и преди, как се попълва два пъти, ако решиш да си се подготвил предварително. :) Явно традицията продължава. И до преди няколко дни даже не бяха подновени на сайта им. :D
 
От: КС премахна единна сметка

На още една гербаджийска простотия сърбаме ние попарата.
До 25-ти има време, дано до тогава са готови с промените
 
На още една гербаджийска простотия сърбаме ние попарата.
До 25-ти има време, дано до тогава са готови с промените

Ако се засерат, което е възможно, ще удължат срока, защото ако се изсипят всички да го правят след 25ти, ще им се стъжни. ;)
 
От: КС премахна единна сметка

"На още една гербаджийска простотия сърбаме ние попарата."

Прав си, но не съвсем. Простотията е на Дянков, но тогава я оспориха "опозиционните" партии в КС, някои от тези партии сега управляват вече повече от 8 месеца. Същите тези хора направиха промени, вместо да я отменят поне за 2014 г, след като се очакваше решението на КС в този му вид.
 
От: КС премахна единна сметка

"и при двата варианта се предвижда преходен период. За сумите, които са постъпили по единната сметка, но все още не са обвързани със задължения по декларации, се предоставя възможност на лицата в тримесечен срок от влизането в сила на промените в ДОПК, да заявят кое задължение да се погаси."
 

Горе