Какви са новите далавери тази година в нета?

testkiwi

Well-Known Member
Според Вас какво е хитово тая година?

Все пак нека си припомним предишните години:
- пауър баланс преди мноого години
- фюелшарк
- групови пазарувания
- фб спам трафик за новинарски сайтове или тъпотии от сорта "каква кола трябва да карате"
- всякакви шано фолиа за скриване от глоби
- всякакви китайски боклуци на килограм

Ама тая година нещо силно отчетливо не видях, тя годината почти свършва вече и ми е интересно спред Вас кое тоя летен сезон е избило рибата?

Мисля, че ще е интересна дискусия :D


ЕДИТ: Ужа, забравих за мегахита коректна фирма! Това беше вече истински удар, няма как да не му го признаем на пича :)
 
Последно редактирано:
Тренда е човечеството да затъпява, да харесва информация, която е предоставена по възможно най-неангажиращ мозъка начин - гифчета, кратки клипове. (Като казах информация имам предвид как котка мачка куче или как куче ближе котка и подобни.) Нова тотално съсипа единствения популярен български сайт за видеосподеляне и смятам, че една достатъчно добра алтернатива ще пожъне успех. В България влогърите станаха популярни през тази година, но все още няма известен канал за prank-ове, а това определено е нещо, което се гледа и харесва. Веднага давам за пример онзи тъпанар даниел петканов.
 
В момента в щатите Pokemon Go е голяма мания в супермаркета видях една леля 45+ да гони покемони ... VR технологията ще бъде следващия бум и всичко свързано с нея, до няколко години предполагам ще се е развила на такова ниво че много от нещата, които познаваме днес ще бъдат и във VR.
 
Хубава дискусия, ама за жалост няма няма бъдеще в този форум по простата причина, че обитателите ги интерсуват само да фб страници... и някой друг емагазин с китайски боклуци.

По-добре кажи кво стана с шано фолиото?
 
Не знам за какво говорите ;)

Иначе следя кой какво прави, ама тая година не съм видял ясно отчетливо нещо супер хитово (за бг говоря, иначе покемон го в ужбина сигурно да)
Ама тука никой по нищо не е луднал май.
 
Не знам за какво говорите ;)

Иначе следя кой какво прави, ама тая година не съм видял ясно отчетливо нещо супер хитово (за бг говоря, иначе покемон го в ужбина сигурно да)
Ама тука никой по нищо не е луднал май.

Тази година и аз никаква нова вълна не съм видял, която да е за България и да е подходяща за правене на бързи пари :)
 
По мои наблюдения гледам, че всеки в момента се ориентира на някъде, като и трендовете не са много ясни. За бг, забелязвам, че са станали повече хора, които продават знания. Излязоха адски много школи за IT-та, и това е на база миналите две години, дори една.

Покемона беше някаква щуротия, която според мен е one hit wonder, ама да видим. В момента се шуми и много около това, че ще се пуска ап за мобилните на Супер Марио, което вече със сигурност ще е още един доста силен тренд. Не знам кога, но предстояло.
 
Покемона е само началото според мен, аз очаквам развитие в тази насока, тоест смесването на реалността с виртуалната реалност.
Човечеството не само затъпява, но и изкукуригва, така, че няма да се учудя почитатели на костенурките ниджа да гонят злодей с мечове в ръка по улиците и всичко в тази насока, а като се замисля за секс, еротика и виртуална реалност там вече ще падне голямата пара;), то там винаги е имало де, но все пак...
 
Къде е поста на риал мъни за VR? Защото той най-добре прогнозира бъдещето.
 
По мои наблюдения гледам, че всеки в момента се ориентира на някъде, като и трендовете не са много ясни. За бг, забелязвам, че са станали повече хора, които продават знания. Излязоха адски много школи за IT-та, и това е на база миналите две години, дори една.

Аз също забелязах, че има бум на новите ИТ Академии. Според мен за последните 9 месеца се откриха няколко пъти повече ИТ академии, колкото имаше преди това. Но въпроса е колко от тях ще успеят да се развият.
 
Видеорегистраторите ще се продават яко, те и сега се продават, ама ще се засилват още. Ако не ме мързеше щях да спретна едно магазинче само за подобни джаджи и да убия паратаo_O По складовете има какви ли не модели, от китайски по 20 лв. до табели по 500 и нагоре....
 
Тази година по-нова "далавера" от афилиейт/буки/прогнози/спортни сайтове във връзка с взимането на лиценз от bet365 за България - нема. Просто се скъсват всички. Засякал съм поне 50 нови сайта/сателита свързани с това.
Вече дали имат постъпления/регистрации, чрез тях, нямам идея :)
 
VR естествено има много потенциал, но не мисля, че ще стане 'масово' през следващите 2-3 години. Интересно е да се гледа какви са му възможностите и като инструмент, а не само като играчка. От досегашните примери виждам малко, в които реално се посига по-висока продуктивност. Да, яко е да можеш да си въртиш 3Д обектите в Unreal Engine, но при моделирането често се изисква прецизност, а това е все едно да хванеш 2 бухалки и да се опиташ да пишеш с тях по клавиатурата.

Покемон го, ингрес и разни други подобни не са на принцип VR, a AR (Augmented Reality), където има 3Д проекция върху обекти от реалния свят. Би било интересно сливането на двете, сега има и AR очила (Meta), виждаш някаква комбинация от света около теб и компютърно генерирани елементи. Например, вместо да си купуваш 3 монитора, може да виждаш 1 огромен 8k AR/VR екран пред теб :)
 
Абе, човека търси поредната тънка далаверка, на границата на законното и отдавна преминала границата в морално неприемливото. Търси се поредната измама, която да изтръска по-лековерните и необразовани юнаци. Кви VR-и предлагате вие...
 

Горе