Какви сметки за ток получихте за Януари месец?

Откъде я измисли тази щуротия :)
Демек, според теб, когато напрежението е 220V, електромерът измерва напрежение във волтове, а когато е под 220V, електромерът измерва ток в ампери. Рязко се превръща от волтметър в амперметър. :)
Между другото, тенджерата с вода я интересува колко вата има в котлона, а не колко ампера или волта. И най-важното, електромерът измерва електрическата енергия (ватчасове), която е функция на тока и напрежението, а не само на едното от тях.
Затова, когато падне напрежението, тенджерата ще кипне по-бавно, но и електромерът ще отчете по-малко.
както написах в началото на предния ми пост

"всеки образован енергетик знае откъде идват такива фрапиращи разлики в сметките , но никой официално няма да ви го каже! Аз като инженер мога да ви кажа , но ще се появят знайни и незнайни псевдоразбирачи на тема енергетика които ще се опитат да замажат положението"

Та ти си хем необразован хем хейтър

Ясно. Да, там нещата са на своя пик, според мен.

Малко е странно, но явно изравняват сметките с такива таксички. Дори имаше и нещо за телевизори, колко си имал и на база това се смята повече. Иначе нищо, че нещо ти е фри. Например в Люксембург градския е фри, но сигурно друго не е, изключвайки високите данъци и високия стандарт там. Да си притежател на кола не идва много евтино, да не говорим за втора, трета и така.

Тази таксичка е закон, с нея се финансира общественото радио и телевизия (ARD, ZDF и Deutschlandradio), без значение дали ги гледаш или дали имаш въобще къде да ги гледаш/слушаш.

Горе