Какво Е Оптимизация За Търсачки - SEO?

Тая тема за какъв *** седи тука след като в нея никъде не пише каквото и да е за SEO ?
 
Мисля си че това:
Оптимизацията за търсачки е начин по който издурпвате масивено количество безплатен трафик. Разбира се, нужно е да научите основните неща за това, а в последствие и триковете които да ви изтрелят до върха.

е кратка дефиниция, както и видие има, и е показано колко е популярно. Ти какво искаш да има за да отговаря на разбиранията ти? :)

Това е бейсик - не е хард кор инфо за SEO. :wink:
 
Ами това не е в никакъв случай дефиниция, а обяснение какъв може да бъде резултата от оптимизацията. А пък темата се казва "Какво е оптимизация за търсачки - SEO?" ...
 
Всеки ще ти даде различна дефиниция за оптимизация за търсачки, както казах това са основни неща. То и на рекламата с мастиката на пещера имаше напращели форми, ама никой не ти казва как са направени нали? Това е основа, другото е любопитсвто. Или ако може в една тема да се побере това което има да се каже по темата замисли се колко много хора щяха да го изчетат и да почнат да правят SEO, защото е малко като инфо, а то не е. :)
 
Този линк вече "оправи" темата си мисля, само ако имаш идея какво да ще правят тези, които не са много на "ТИ" с английския? :wink: Иначе - ще прозвучи нескромно, но мисля че този форум има много повече инфо от там по тази тема. И не говоря специялно за тази секция, а за цялата SEO такава. :)
 
Не, линка беше за теб. Има неща които са такива каквито са. Дефинициите за SEO не могат да бъдат различни, както и да са формулирани от различни хора, различни са само методите.
 
Ами според мен е нещо от тоя род ... процес при който се манипулират факторите на които обръщат внимание "паяците" с цел по-добро индексиране и покачване на позициите в резултатите от търсене. Който с каквито думи както и да го каже, пак ще каже същото. Има ли някой който да има нещо друго впредвид ?
 
Това е професионялно казано, но ако го обърнеш на уличен език е нещо от сорта: SEO е процес при който се пивишава трафика, както като качество така и като количество, като основен ресурс за това са търсачките. Качеството и количеството на трафика се определят от това за какви думи ще бъде оптимизиран сайта. :wink:

Има и много по-различни, като: Повишаването на трафика ана сайт чрез увеличаване на органичния трафик от търсачките е благодарение на SEO-то....

Така че дефиниции бол, въпроса е коя звучи най-добре и коя е лесно за усвояване.
 
Бате, чети цялото, не само началото на изречението. Нали говориме за точно дефиниране на SEO-то? :) И ако трябва да бъдеме честни - е точно така:
Повишаването на трафика е SEO
- защото е неспиращ процес, тези които го правят знаят за какво говоря. Всеки един спечелен линк или прабавен нов контент се прави на чести порции. Никой не е издигнал сайта си на първите места с точно определено време за това, просто работи над него нон стоп. :wink:
 
Това е за нещо межу греи и блекхет иначе за бяло сео е

Използване на набор от техники за оптимизиране на текущото съдържание на сайта и добавяне на ново с цел да се постигне по добро предствне в търсачките като се спазват Уебмастър Гаидлаинс.

Основната разлика между бялото и другите два типа е че се оперира с в границите на разрешеното от търсачките...
 
Това е съвсем друго нещо, но така или иначе не казваш нещо по-различно от мен, и никой няма да каже, защото спориш че дефиниции има много, затова не съм съгласен. Оптимизацията си е оптимизация, без значение че е под различна форма във всяка глава, тя означава винаги едно и също. А пък печеленето на линкове и кънтент са методи, а ние говорехме за дефиниция !
 
coolice каза:
не споря просто реших да изкажа и моето мнение :roll: :wink:

Sorry, не беше за теб ;) Писал си докато писах и аз ...
 
Е да, но са основни елементи, малко или много. А и не съм ги включил в дефиницията, просто говорех за процеса, като неспиращо набиране на тези елемента. Е нали за това беше че има една дефиниция. Е много са, но общо взето всичките са с една мисъл. :wink:

Знам че почваме да се изтъркваме, но аз продължавам - трябва да заформиме добра тема. :) Пък и coolice вече даде своеята, очакваме и други, а до тогава ще си дуднеме тук.

И пак ще кажа че дефиниции има много - разбирай различни определения, но казващи почти едно и също. Някои са по украсени от други. Даже да хванеш линка, който си пастан от онлайн инциклопедията и видиш каква е примерно дифиницията на ... about.com - различни са, но имат на предвид едно и също. :D
 
Основни елементи не бих казал, по-скоро едни от най-често използваните елементи, защото аз тия рядко ги ползвам. Всеки си знае. Но тук не коментираме техники и т.н., темата е "Какво е оптимизация за търсачки - SEO?", а не "Как се прави оптимизация за търсачки?"
 
Как мога да проверя колко посещения има даден сайт?
Как мога да рекламирам сайта си освен с търсачките?
Може ли трафика да се купи и как става това?
Съжелявам за многото въпроси.....може да задавам дори елементарни въпроси,но просто те първа започвам да се уча,защото ми е интересно и искам да се занимавам с онлайн бизнес.
Thanks :)
 
@ shark - първо четем, после питаме ;)

1. Ако сайтът е твой просто му сложи брояч (Google Analytics, StatCounter са сред любимите ни тук). Ако не е твой, Alexa.com дава приблизителна идея.
2. Можеш да рекламираш директно на други сайтове (текстови линкове, банери), социални мрежи, форуми и т.н.
3. Можеш да си купиш таргетиран трафик от AdWords (и много други PPC мрежи).

Прочети поне стикнатите теми тук във форума и много неща ще ти станат ясни :)
 

Горе