Какво да правим в този случай...

coolice

Owner
Стандартното е е че слейд има една седмица да завърши проекта или да върне парите иначе перманентен бан... или поне да влезе да се разбере за нови дати и срокове...


ама и двамата са за бой това е втората причина да пусна тази тема щото за 50 лева криза не криза не може да очакваш нещо повече от някой начинаещ да ти инсталира и евентуално понастрои урдпреса..... или някой да се учи как се прави сайт и му трябва рейтинг Ужас какво ме занимавате хора....

А аз цяла сутрин се занимавам с крашештата база на форума (демек по важни задачи имам)



Скрито..... has reported a post.

Reason:
Този потребител ме измами, разбрахме се за сайт какво искам , как го искам, потребителят се съгласи. Като започна да работи започна да недоволства че не си заслужавало за тази пари и т,н. , а в крайна сметка аз казах какво искам , той се съгласи и си стиснахме ръцете(виртуално) . Качи ми някакво подобие на сайт на домейна който бях купила и се разбрахме като му преведа парите да го довърши и да ми покаже как се работи с едмин панела. Като пратих парите той се покри постоянно го търся, но не отговаря вече две седмици. Дори не ми даде паролата за админ панела. Трябваше с мои компетентни по ИТ технологиите приятели да ровят в кода на Cpanela за да ми разберат паролата за админ панела. Като влязах в него "ШОК И УЖАС" САЙТА няма 1/10 от това за което се бяхме уговорили, а това което го има е неизползваемо. Настоявам да вземете мерки за това погтребителите които тепърва ще са излъгани от него да не изгорят. Моля да ме усведомите какво става по този случай!

Благодаря предварително? Лек и спорен ден!
Post: Услуга/и за 50лв.
Forum: Архив
Assigned Moderators: N/A

Posted by: SLADE
Original Content:
Здравейте. Предлагам изработка на сайт по Ваше желание - новинарски, игра(тип гора), игрален или нещо подобно(без голями проекти) - все пак е за 50лв.
Без да се прекалява, винаги може да ми пишете какво искате и аз ще Ви отговоря дали ме устройва. Криза е, работя максимално евтино.
За контакти с мен, тук на LS или скайп: triplesto
Поздрави!
 
Последно редактирано от модератор:
От: Какво да правим в този случай...

" компетентни по ИТ технологиите приятели да ровят в кода на Cpanela "
ясна работата... пак некой псевдо предприемач е решил, че ще удари кьоравото и с 50 кинта търси писан по поръчка портал. ШОК и УЖАС леле мале и аз съм така на бензиностанцията, давам 20 кинта и очаквам да напълнят до горе пък то шок и ужас само няколко литра сипали :D

@coolice какво се занимаваш с глупости само не разбирам, защо трябва форума да е арбитър на дребни тарикати?
 
От: Какво да правим в този случай...

Здравейте. Тази жена, момиче, претенциозничиика или не знам как да го нарека искаше сайт подобен като на http://skandalno.net/
Слайдшоу, Категории, На главната да се показват всички категории, като от всяка категория да се показват по 5 новини, Търсачка.
Админ панел от който да се добавят новините: Заглавие, Описание, Източник, Категория, Ключови думи Снимка и Име към снимка.
Както следва в прегледа на новината да се виждат всички тези работи, както да има и коментари от facebook и от сайта + бутон за харесване на новината от facebook - това се сещам за момента, имаше още работи, но в момента не се сещам.
Още в началото като ми даде за пример сайта http://skandalno.net/ и казах, че е много претрупан и грозен, но ми каза "нищо, това искам".

Всичкото това беше направено, като след това се изпратиха куп снимки от моя страна(винаги така правя с всеки клиент) за да види дизайна и да каже дали и харесва, както дали и харесва и прегледа на новините и т.н. След което претенцията, която се оплаква от мен хареса как е сайта, но започна да ме занимава с глупости - къде какъв шрифт да бъде, къде какъв цвят да е и т.н.
Казах и, че това, което иска е адски грозно, но тя каза, че всеки с неговия си вкус и аз се съгласих. Само преди това(да подчертая) намекнах, че за тези 50лв. прекалява с глезотиите(и то грозни), които ме кара да правя. А не, че в началото на разговора ни в скайп съм казал, че парите са малко за работата, защото, ако е било така изобщо е нямало да се захвана!

Имам нова тема в която след 1-2 дни ще пусна 2 проекта на други хора за които работя. Но разликата там е, че с тях още в началото ми се казва всичко точно и ясно, след което ме оставят на мира да работя и не ми се бъркат в работата постоянно. А, ако аз сметна за добре да ги попитам за нещо дали им допада правя снимка и я пращам.
Та не стига, че 1 седмица и слушах глупавите идеи за дизайн и накрая го направих така, както тя искаше и накрая казва, че не съм направил нищо и, че сайта бил грозен. Същото нещо и го казах и в скайп(въпреки, че е писала, че се крия и не пиша), че така, както го иска освен да го угрози друго няма да направя, но пак казвам тя ми отговори, че всеки с неговия си вкус.

Мерси на vbogoev, че е писал, защото това е поредното доказателство, че аз в скайп съм на линия и не се крия от никой. Ако хората с които работя в момента видят темата ще се радвам да кажат дали аз се крия и дали не си давам телефон, име или каквото друго им трябва за да се свързват с мен по-лесно!?


Питам аз потребителката, какво от изброеното по-горе, което е искала аз не съм направил?
На всичкото отгоре сметнах за добре, че подобен сайт ще е хубаво да има форма за пращане на обяви от потребителите, след което тя, ако одобри новината от админ панела да се показва в сайта - попитах я иска ли нещо такова, тя каза да и аз го направих. Въпреки, че не е искала това и не е знаела за това, аз се досетих и попитах за подобно нещо, което изобщо не ми беше работа да го правя, но го направих. Кой би го направил? Явно само такива като мен, некоректни и лъжливи? Хах..


P. S. Не знам дали до 1 седмица ще получа BANN от форума, но знам, че вече никога няма да се занимавам с подобна претенция за нищо пари.
Защото разбрах, че колкото по-голяма претенция е даден човек, толкова повече недоволен е - дори да му се направи 1 система за 10лв.
Аз трябваше да кача един готов CMS и ей така да го зарежа, че поне да има наистина за какво да се оплаква и поне заслужено да получа BANN-a!
Поздрави!
 
От: Какво да правим в този случай...

Ако не си свършил работата, връщай парите.
 
Slade, сам си си виновен, че си дал твърда цена без да се погрижиш за проблеми с такива клиенти.
Ако клиентката ти е задала като задача "Искам това и това и това", трябваше просто да и кажеш, че ще свършиш въпросното задание за 50 лева, а евентуалните допълнителни корекции, които би пожелала ще струват Х лева.

А иначе тук е доста спорно, кой какво е направил. Най-добре ще е barbarona или както и е там прякора да се появи и да каже какво е искала от Slade. А после да се пусне и линк към въпросният сайт, който според написаното от Slade е изпълнен спрямо изискванията на потребителката.
 
От: Какво да правим в този случай...

Колега, какво не съм направил на недоволницата?

Системата има следните неща:
1. Меню с категориите, като влезеш в дадена категория излизат всички новини от тази категория със странициране.
2. Слайдшоу, като излизат последните 5 или 10 новини в него - не помня на LIMIT колко съм задал.
3. Всички категории на главната, като под всяка категория излизат последните 5 новини от нея.
4. Търсачка.
5. Добавяне на новина от админ панела с нужните полета - по-горе в предишното мнение съм ги написал.
6. Добавяне на новина от всички потребители в сайта, като след одобрение новината се появява в сайта.

Админ панел:
1. Редактиране на дадена новина
2. Изтриване на дадена новина
3. Одобрение на дадена новина.

Преглед на новините:
1. Име.
2. Снимка.
3. Име към снимката.
4. Описание.
5. Източника, Датата на добавената новина, Категорията.
6. Ключови думи.
7. facebook бутон за харесване на обявата.
7. 5 подобни новини(с подобни имена по ключови думи).
8. Коментари от сайта, както и коментари от facebook.


Пиша всичко това така подробно, защото тази претенция това е искала и това е получила. Каква вина имам аз в случая?
Да, извинявам се, че съм забравил да дам името и паролата от админ панела, но не е изобщо трудно да се сменят. Не знам какви са тези толкова компетентни по ИТ нейни приятели. Нямам думи просто!
 
Последно редактирано:
От: Какво да правим в този случай...

"недоволницата" баси яката думичка. Ами аз помолих SLADE да ми изпрати сайта и мога да споделя следното: Не е връх във уеб, ама това са все пак 50 кинта?! Иначе един съвет, качи на въпросната недоволница един вордпресс сложи и един приличен темплейт и да ходи в тръстиката :) Ако не я устройва безплатния вордпресс темплейт, пусни ми я на мене ще и направим къстъм платен, както иска, каквото иска.
 
От: Какво да правим в този случай...

Фрийленсър с тарифа 50 лв и потребител на услугите му не успели да "смелят брашното" заедно...
Почти се трогнах :rolleyes: .
 
От: Какво да правим в този случай...

xopacuo мерси, че се изказа. Както сам видя не крия дори и сайта. Също не се смятам за добър програмист.
coolice е дал LINK към старата ми тема, но мога да дам и към новата - там съм написал, че не се мисля за професионалист и точно поради тази причина не си правя портфолио.

Надявам се да не получа BANN, защото не лъжа и не смятам да го правя за напред. Не се крия, защото няма от какво.
Също така искам да благодаря на ktomov за предложението, което ми даде.
Никога повече няма да се занимавам да правя дадено нещо без да ми е дадена пълната информация за това какво се иска, също и при искане на нещо друго, което в началото не е било казано да се заплаща допълнително!!! Това вече ще са ми основните правила!!! Не бях попадал в подобна ситуация!!!


Поздрави и благодаря отново на потребителите, писали и изказали мнение!
 
От: Какво да правим в този случай...

Някъде из форума ми се струва веднъж прочетох, че за колкото по-малко пари рабоотиш, толкова по- нагли и нахални са ти клиентите. Изтропаш ли цена, те гледат в очите и кимат умно с глава :)


пп: SLADE, имаш ЛС с предложение за малък проект :)
 
От: Какво да правим в този случай...

SLADE - изтрий сайта, върни и парите и нека си намери друг, да и направи каквото иска за 50 лв.
 
От: Какво да правим в този случай...

Някъде из форума ми се струва веднъж прочетох, че за колкото по-малко пари рабоотиш, толкова по- нагли и нахални са ти клиентите. Изтропаш ли цена, те гледат в очите и кимат умно с глава :)
Тва е умна мисла - ще да е моя :mrgreen:.

ПС: Всъщност и аз съм работил за много малко пари, ма в таквизи случаи съм стискал зъби и виинаги съм довършвал и изшлайфвал в рамките на договореното. Има си практични причини за това. Дълго е за обяснение. Ако си убеден че работиш само за тия 50 лева - фани друг занаят, в тоя няма да стигнеш далече.
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: Brad
От: Какво да правим в този случай...

rak то хубаво да го изтрия, но нямам вече данните за cPanel и FTP
А и в момента не съм аз този, който не пише, а тя.
Пък и според вас заслужавам ли BANN, аз ли съм некоректния? Аз ли се крия и не пиша или тя?
Подобен тип хора не заслужават дори да им обърнеш внимание! Вече си взех поука!!!

P. S. Махнах я от скайпа. Ако има нещо да ми казва - тук или на LS
Поздрави!
 
От: Какво да правим в този случай...

rak то хубаво да го изтрия, но нямам вече данните за cPanel и FTP
А и в момента не съм аз този, който не пише, а тя.
Пък и според вас заслужавам ли BANN, аз ли съм некоректния? Аз ли се крия и не пиша или тя?
Подобен тип хора не заслужават дори да им обърнеш внимание! Вече си взех поука!!!

P. S. Махнах я от скайпа. Ако има нещо да ми казва - тук или на LS
Поздрави!
Еми тогава, ти си направил сайт, за 50 лв даже е много това, което си направил, а оттам нататък клиента да си го модифицира както иска. Пито - платено, както се казва в народните поговорки.
 
От: Какво да правим в този случай...

Така в момента съм възложил един проект за фирмен сайт на колегата SLADE. Получавам коректно отношение от него + това дава и съвети кое и как мисли, че ще е по-добре за сайта.

До сега ми прати 2 скрийна и нямаше никакви проблеми. Обсъдихме варианти, даже на мен ми трябва време да реша кой ще е най-добре. За парите не ми е казвал да ги предпращам, така че не виждам колежката защо е направила така (ако аз не съм разбрал да ме извините).

Ще пиша отзивите ми и след като финализираме услугата - пари и сайт.
 
От: Какво да правим в този случай...

@SLADE, не знам какво си правил, но ако е описаното от теб, сам си си виновен. Не се работи за такива пари за толкова работа, че и къстъм до колкото разбрах. Вероятно искаш да пробиеш с ниски цени и няма нищо лошо в това. Но...гарантирано ще ти се качат на главата. Днес имах подобен случай с клиент, който имал бюджет 300 лв. Претенциите следваха през половин час. Накрая след 2 загубени часа пазарлъци го пратих да си търси някои друг.
Та, не си подбивайте цените така. После ще съжалявате и трудно ще вдигнете нивото в ценово отношение, колкото и да ви е добро другото ниво. И без това цените се сринаха, поне на българския пазар.

Някъде из форума ми се струва веднъж прочетох, че за колкото по-малко пари рабоотиш, толкова по- нагли и нахални са ти клиентите. Изтропаш ли цена, те гледат в очите и кимат умно с глава

Това и да не го е казал Noke, си е умна и точна приказка!
 
От: Какво да правим в този случай...

Как си се хванал изобщо за 50 лева, добре дъмпинг ама чак пък толкоз. На мен едни 250 лева ми ги вадиха през носа 3 месеца. Викам си чудесно е сега ще щракна един wp за събота неделя, без договор, без допълнителни разбирания и после лако моренце. Е нито море, нито само събота и неделя.

Вече преди да се започне работа се разбирам какво точно се иска, какво може и кое се заплаща допълнително.
 

Горе