Какво й има на Източна Европа.

и защо не е написано на български
Точно! Толкова имат право да изразяват своята идентичност, че дори писмото до България е на измисления македонски, пардон наци език.
 
За неразбиращи български, очевидно доста активно следят българската политика, четат медиите и дори са в час с актуалните евроатлантически опорки у нашенско :D ... отде намират време, дей*а - немат ли си война да воюват в момента?

И некси не е много любезно чужди граждани да се опитват да се бъркат в политиката на държавата ни, та чак да искат и да "спрем някои политици"! :hankey:

Иде ми да пусна една подписка към официално писмо към правителството на Украйна, преведено на 3 езика (български, руски, украински) с ТЛДР "Е*ете си майките, пойдите нахуй или което там от написаното разберете!"
 
А само преди година и нещо ЕК мислеше некви други нещица за иди на уйня

 
Да се върнем на Източна Европа...
Изглежда основно източноевропейците се противопоставят на либералната неокомунистическа сган, завладяла ЕУ-то:

 
Има го и на български ама чакам някакви факти, а не поредните съчинения, поне е забавно. Писмото е входирано до всички институции с данните и подписите на хората, ако е фалшиво или са ползвани данни без съгласието на хората, подателя подлежи подлежи на наказателна отговорност.

Ето и малко "подтиснати" и "репресирани" българи от 2022г.




1670842212667.png
 
Писмото е входирано до всички институции с данните и подписите на хората, ако е фалшиво или са ползвани данни без съгласието на хората, подателя подлежи подлежи на наказателна отговорност.
Накзателна отговорност под чия юрисдикция?
България? Украйна?
Къде е извършено престъплението?
От гражданин на коя държава?

Въобще някаква връзка с реалността поддържаш ли докато ги пишеш тия папагалщини?
 
ако е фалшиво или са ползвани данни без съгласието на хората, подателя подлежи подлежи на наказателна отговорност.
Кой ще го провери и огласи това нещо в настоящия момент?

Ето и малко "подтиснати" и "репресирани" българи от 2022г.
Значи ЕК си лъжат така още от 2014г за правата на малцнствата. Баси как ни подвеждат само.

Ето и друг, не PR репортаж

1670843637773.png

 
За пореден път документи срещу свободни съчинения и глупави въпроси. Като се отговори на едните, следват още въпроси, а факти никакви. Ако беше фалшиво подписано, тези хора могат да съдят подателя, че е използвал данните им без тяхното съгласие. Има и бесарабски българи живеещи в България сред подписалите. Ако данните или писмото са фалшиви, най-малкото българските институции щяха да го оповестят, да не говорим за Копейката и подобни, отдавна да бяха ревнали. Това писмо се чете и в парламента. Може да си лаладжийствате цял ден, няма грижи но това са фактите.

На клиповете от 2022г. също се вижда колко са репресирани, учат български и празнуват български празници в народни носии.

Ако имаш някакви доказателства, че написаното е исторически автентично и/или че е подписано от едиколко си етнически българи + настоящи украински граждани, моля сподели.
Заемай се да докажеш, че е фалшиво. Писмото и подписите на гражданите ги има в институциите, ти си на ход.
 
Сигурен съм че са го чели в парламента.
Все пак с тая цел са (си) го написали политиците.

Въпросният папир вероятно физически никога не е напускал сградата на Парламента :hankey:
 
За пореден път документи срещу свободни съчинения и глупави въпроси.
Кое са свободни съчинения - всички статии и доклади от преди 2022г? Е, да, мнооо ясно.

А тва с документите е пълна смешка. През настоящата година беше потъпкана цялата идея на международното право, а ти ми говориш за достоверност на ''документи'', които обслужват основната доктрина... Баба Меркел ти казва в прав текст, че не имала никакво намерение да бъде реален гарант по минските споразумения, а се е подписала с идеята да си купят време за подготовка за конфликта. За какво говорим изобщо?
 
... И щеше да е далеч по-правдоподобно въпросните бесарабски/украински българи да бяха поискали продоволствени помощи, предвид това че бедстват, или пък убежище в родината си.

.. Обаче не, наште не им дреме че децата им седят гладни на тъмно и студено.
Искат танкове и ракети! :eek:

Totally legit, bruh! :cool:
 
Разбрахме, че можеш да лаладжийстваш без никаква конкретика, "вероятно" това "вероятно" онова, само че до тук нищо конкретно, че писмото е фалшиво. Опитай пак. От едната страна стоят хора с имена и адреси, а от другата празни приказки без едно доказателство.

@nandibandi

Ето какво казват някои от подписалите се:

Олга Колот – директор и преподавател по български език и литература в българско неделно училище в Украйна: “Гр. Николаев, Терновка, Николаевска средно училище №16 – българския език се изучава като предмет- и обучението не спира дори в най-тежките дни и часове след 24 февруари. Никога в независима Украйна не се притесняваше нито български език – нито българска култура! Дори напротив – в университетите се откриват Български центрове, неделни училища. Поддържа се и се развива във всичките посоки и език и култура и фолклор. Провиждат се фестивали, снимат се филми и се издават книги – на български език! И всичко това – при всестранна поддържка и на украинска и на българска страна”.

Професор по история в Одеския университет Олександр Середа:“ Много от нещата, които имаме като българска общност, като например изучаването на български език в училище, го имаме откакто Украйна е независима държава. Тя нищо не ни е забранявала, нито ни е тормозила”.

Ето и реалния закон какво казва:

Член 7 от Закона за образованието на Украйна. Език на обучение​

На лицата, принадлежащи към националните малцинства на Украйна, се гарантира правото да учат в общински образователни институции за предучилищно и начално образование, наред с държавния език, езика на съответното национално малцинство. Това право се осъществява чрез създаване по реда на закона на отделни паралелки (групи) с обучение на езика на съответното национално малцинство, наред с държавния език, и не се отнася за паралелки (групи) с обучение на украински език.

5. По искане на кандидатите за професионално (професионално), професионално преди висше и висше образование образователните институции създават възможности за тях да изучават езика на коренното население, националното малцинство на Украйна като отделна дисциплина.

 
@nandibandi

Ето какво казват някои от подписалите се:
Графиксче, хванал си се за автентичността на подписите като удавник за сламка. Дори да приемем, че са напълно автентични, как това доказва, че въпросният ''документ'' не е писан под заплаха?

Казваш:
празни приказки без едно доказателство.
Визираш доклада на ЕК от 21-ва или този на ООН от 19-та. А може би репортажа на БТВ от 2015??? Всичко това са празни приказки, които не доказват, че уйня е извършвала неправомерни действия спрямо малцинствата.

Днес пускаш текст, в който се казва, че всичко е било супер и ние трябва да пренебрегнем всички статии, в които бесарабските българи се жалват на президенти, министри и премиери от опитите за асимилация?

Недей така. Ясно, пристрастен си, но ти поне си достатъчно умен, за да вникнеш в нещата, стига да поискаш.
 
анални раждания
За зачеване, а не за раждане ставаше въпрос, ама откъде да схванеш, като си с умствени дефицити - сериозни.
 
Дори да приемем, че са напълно автентични, как това доказва, че въпросният ''документ'' не е писан под заплаха?
Като референдумите ли? Или там можем да вярваме безпрекословно?

Визираш доклада на ЕК от 21-ва или този на ООН от 19-та. А може би репортажа на БТВ от 2015??? Всичко това са празни приказки, които не доказват, че уйня е извършвала неправомерни действия спрямо малцинствата.
Какво се казва в тия доклади за бесарабските Българи? Нон стоп псуваме ЕК, ЕС, ООН, като прогнили либерални институции но когато ни е изгодно веднага се позоваваме на същите либерални гей-институции. Репортажа от БТВ съм го коментирал в друга тема, отговорил съм ти за него, не е нужно да повтаряме 20 пъти едни и същи неща.
 
В тая статия пише за настроенията на Бесарабските българи спрямо Русия.
Интервюто е с подписалият се в писмото Середа.
Да, ето и едно от миналия месец.

 

Горе