2 статии излезнаха от Капитал, за които не знам какви са им подбудите, но и в 2-те статии просто официализираха/затвърдиха всеобщото мнение в 3-те финансови форума, което имаме повечето потребители. И то е, че има въпроси останли без отговор, което създава усещане за нещо гнило и липса на прозрачност.
Вече дали взаимно се нападат и подриват авторитета тези две страни - не се знае. За мен като страничен наблюдател е важно, че умишлено се избягват някакви въпроси, а лидерите на ИП гледат да участват и представят в медиите всичко розово и хубаво за проекта, но когато се зададат реални въпроси касаещи инвеститорите, търсещи разяснения и прозрачност - започват нападки, оправдания, бие се отбой и не се коментира по същество, тактично се измества темата.
Но защо липсва медийно присъствие и диалог в предавания където събеседниците са що-годе в час и биха потърсили отговор на неотговорените въпроси. Струва ми се, че умишлено избягват публичен дебат - а точно това би им била трибуната където да развенчаят всякакви съмнения (ако подбодуте им са наистина така алтруистични и добри, както ги представят).