Какво мислите за Исторически парк?

който таковал таковал кака са омъжи 🥴

Как една фалшива новина за Исторически парк обиколи България за часове
‼️

◾
Ивелин Михайлов обяви края на Исторически парк. Тази „новина“ днес лавинообразно заля медийното пространство. Десетки медии сякаш се надпреварваха коя първа да я разпространи, позовавайки се на откъс от публикация на самия Михайлов във фейсбук.
🔴
Нека бъдем пределно ясни – това е дезинформация!
🔴

◾
Никъде в своята публикация създателят на Исторически парк не заявява, че обектът прекратява дейността си. Той изразява разочарование от факта, че проект, създаден да пресъздава българската история, да вдъхновява и да събужда национално самочувствие, не получава подкрепата, която според него заслужава в общество, в което често по-голяма популярност от културата имат чалгата, евтините сензации и кебапчетата.
◾
Любопитно е друго. Само ден по-рано Исторически парк отбеляза своя седми рожден ден с двудневна празнична програма, събрала хиляди посетители. До медиите бяха изпратени стотици прессъобщения с покана да отразят събитието. Почти никой не откликна. С малки изключения информационното затъмнение беше почти пълно. Когато обаче се появи възможност за негативно заглавие, същите тези медии мигновено проявиха интерес и разпространиха непроверена информация с впечатляваща скорост.
◾
Още от самото начало Исторически парк, неговият създател и хората около него бяха обект на постоянни атаки и внушения. Наричаха ги „секта“, „мошеници“, „пирамида“ и какво ли още не. Години наред върху проекта се стоварваха обвинения, съмнения и целенасочени кампании, които нанесоха сериозни репутационни щети и създадоха недоверие сред част от обществото към една идея, посветена на българската история и култура.
◾
Затова е важно да се повтори още веднъж, че новината за края на Исторически парк не отговаря на истината. Неслучайно символът на общността, събрана около тази кауза, е фениксът – птицата, която възкръсва от пепелта и отново се издига към небето.
◾
Всеки, който познава Ивелин Михайлов, знае, че Исторически парк не е просто инвестиция или туристически обект. Това е делото на неговия живот. Самият той многократно е заявявал, че докато е жив, ще се бори за него, защото предпочита да падне в битка, отколкото да се предаде без борба.
◾
Най-тревожното в цялата ситуация не е поредната фалшива новина. Тревожно е колко лесно тя беше превърната в „истина“ от медии, които не намериха време да проверят фактите, но намериха желание да разпространят сензацията. Когато журналистиката се откаже от задължението си да търси истината и започне да обслужва предварително написани сценарии, губи не само конкретният човек или проект. Губи цялото общество, защото доверието се разрушава много по-бързо, отколкото може да бъде възстановено

Ако оставим всичко и погледнем парка като логика на бизнес, той куца фундаментално. Самият парк и неговият PR и Маркетинг редовно се смесва с политика, преди да знам въобще какво е "Исторически парк", аз следях социалните мрежи, по едно време се чудех дали следвам страница на атракция или парк, още в основата си той е нямал логична програма за събития, превличане, връщане на хора. Построяване на парка което е супер, браво, но това е едва 30% от цялата идея за един такъв парк. Този парк ще се оправи, само единствено ако смени крайно посоката към изчистване на това да изглежда като партия и започне да прилича на атракция, също така да редактира изцяло програмата и да създаде нова, като се стреми да има сезонни събития.

Позволих си да погледна техните събития през годините, буквално е пълна каша и никаква организация, всякаш някой стой и си казва, хей трябва да измислим нещо за следващият месец и се измисля: "Събор на предприемачите" и не само отложено е https://ipark.bg/bg-BG/Events/Details/2135 , това говори за липса на базови познания по управление на подобно нещо, другите са още по нелогични събития и объркващи спрямо логиката на целият парк, разбира се има и за деца лагери, но пак това е едва малък процент.

Исторически парк е тотално объркан, той е: музей, фестивална зона, национално движение, училищен център, място за тиймбилдинг, туристическа атракция, приключенски парк и събитийна площадка, темите са разнопосочни и доста несистематизирани, цялата работа клони към просто замазваме очите на хората, че правим нещо, поне така изглежда в мойте очи за жалост.

Просто няма структура и система, има нещо което прилича на структура, но реално е пълен хаос без йерархия, техният екип явно е сляп за това. Те имат терен(парка), визия, сгради, костюми, храна, животни, вода, занаяти и история. Но трябва да го превърнат в режисиран ден, не просто в място с много неща, защото резултата е видим, преди да има политически проблеми и всеки да гледа на там, те са имали фундаментални проблеми в цялата идея. Браво за труда, трудно е да се направи такъв парк, но това не е цялата картинка.

Поздрави.

Доста бизнесмен е бил явно:

бате ти на Капитал ли вярваш? Та нали Йоан от който тръгна цялата атака срещу Ивелин е точно редактор в Капитал... най долната медия в България собственост на Прокопиев който стои зад перките които искат да строят там...

бате ти на Капитал ли вярваш? Та нали Йоан от който тръгна цялата атака срещу Ивелин е точно редактор в Капитал... най долната медия в България собственост на Прокопиев който стои зад перките които искат да строят там...
Не е само Капитал, а от много време се знае, че е пирамида.
Не знам в коя вселена някой би си мислил, че това би била инвестиция на плюс. Дори инвестиция.

Не е само Капитал, а от много време се знае, че е пирамида.
Не знам в коя вселена някой би си мислил, че това би била инвестиция на плюс. Дори инвестиция.
лошото е , че тези твърдения не са подплатени с нищо , само слухове, а с един слух може да се убие всеки бизнес. Особенно пък ако политически лица с власт впрегнат държавата да съсипе всеки един бизнес. Сигурен съм , че не си запознат с проекта Исторически парк и се оповаваш само на това какво кой какво пише....

лошото е , че тези твърдения не са подплатени с нищо , само слухове, а с един слух може да се убие всеки бизнес. Особенно пък ако политически лица с власт впрегнат държавата да съсипе всеки един бизнес. Сигурен съм , че не си запознат с проекта Исторически парк и се оповаваш само на това какво кой какво пише....
С какво точно трябва да е подплатено, за да се види, че идеята е добра, но тотално липсва момента да се отплати на инвеститорите. Колко точно си бил там да видиш, че не е нещо, което си заслужава да се види. И ако решиш доказателства:

С какво точно трябва да е подплатено, за да се види, че идеята е добра, но тотално липсва момента да се отплати на инвеститорите. Колко точно си бил там да видиш, че не е нещо, което си заслужава да се види. И ако решиш доказателства:

бил съм в парка поне 20 пъти, познавам Ивелин лично , а ти колко пъти отиде до парка за да твърдиш , че е пирамида и нищо не става от него? Пък с примера ти за Любо жечев.... нямам думи

• Haha
Реакции: Sky
Жечев е голям фен на еврото и е убеден че Украйна ще победи Русия.
Вероятно обича и науката... демек "ваксиниран против Ковид" :)

Прозорлив индивид от неговия калибър няма как да се обърка :)

бил съм в парка поне 20 пъти, познавам Ивелин лично , а ти колко пъти отиде до парка за да твърдиш , че е пирамида и нищо не става от него? Пък с примера ти за Любо жечев.... нямам думи
Жена ми е от Варна, минавал съм достатъчно пъти. Не видях да е нещо велико, може и да не съм прав. И аз съм имал честа да си говоря с него, ще пропусна какъв човек е.

Колкото до Жечев, нека вземем и други тогава:

Иначе брейка ли да си пусна? :)

ми по-добре Брейка отколкото Жечев къртицата или Лора Крумова ... не ми се спори в момента на тази тема и се оттеглям от темата защото усещам как след малко ще стигнем до скандали. Пък с теб баш не желая да се карам и да споря. Всеки си има глава на раменете за да определя на кой да вярва ( аз вярвам на очите си и собствената си преценка ) и не се ръководя кой какво написал , какъв клип направил за да трупа рийч ...

Близо 10 години по-късно:
Да, поредния провал на този.
Познавам творчеството му, изглежда само привидно можещ. Има ли изненадани. Харесва ми само идеята му да прави сечено на оня двама шопари, за друго - не се справя добре.
Жечев е голям фен на еврото и е убеден че Украйна ще победи Русия.
Вероятно обича и науката... демек "ваксиниран против Ковид" :)

Прозорлив индивид от неговия калибър няма как да се обърка :)
Хахаха, и тук ли ще сме ватници? :)

Напоследък бяха напънали някаква кампания във Фейсбука - колко хубаво било в Неофит Рилски, какви лилии имало в езерото,... някакви момиченца пускат така популярния UGC контент...

Нали го разчепквахме Ивелин преди години - основният му бизнес е да продава къщи в Неофти Рилски, а не тоя кичозен атракцион.

Грам не съм му фен на Ивелин ама е смешно как феновете на партия "Петрохан" още дъвчат камъни и се радват и на най-тънката сламка.

Абе нещо не му е чиста работата на този. Нека си бъдем с широко отворени очи и непратийни. Поне да опитаме.

Тоя Любчо голям любимец на половината форум. От просто баскетболистче с посредствени възможности, до "звезда" в къртицата, а сега е най-големия разследващ журналист 😂😂😂😂

Горе