Според мен Shopify е превъзходна платформа за начинаещи, които имат продуктов бизнес. 2-та % като си сметнеш не са адски много, имайки предвид, че в платформата имаш всякакви джаджички, които ти помагат за данъци, шипинг, контактуване с други платформи и т.н.
Единственият недостатък за мен за Shopify е, че темите са леееееко по-трудни да се правят много персонализирани, но и за това си има решения.
Опцията с шопинг във FB е супер за България имайки предвид, че повечето малки бизнеси някак решават, че по-добре да си строят онлайн присъствието на чужд терен (сиреч FB) вместо на личната им собственост, което ще да е да си имаш домейн и т.н. (Междувпрочем, в Shopify също е силно препоръчитлено да си имаш домейн и да го свържеш с магазина си, а не да ползваш generic домейнът, с който започваш.)
Иначе е чудесен начин да си спестиш куп главоболия и да имаш властта в своите си ръце - ти управляваш всичко (почти) и не се налага да звънкаш на майстор-сайтиста ако ти трябва да постнеш нов блог или продукт.
Но ще видим, може да се окаже нестабилна платформа. Засега съм доволна

Още един последен съвет - каквото и да избереш, звънни им на съпорта и разпитай дали за твоя специфичен тип бизнеш Shopify е подходяща платформа. Свикнали сме да ни цакат с такива неща, но е най-добрата стратегия за събиране на инфо
Успех <3