Какво пишете в мейловете за "link exchange"

freelancer_bg

New Member
Какво пишете в мейловете за "link exchange", или в мейловете с които просто молите друг уеб мастър да сложи линк към вашия сайт ?

Скоро ще правя някаква подобна кампания и се чудя как точно да го направя. Споделете малко опит.
 
Бате провери този пост: Как Да Направите Успешна Линк Кампания , или си направи собствен стил. Нещо от сорта:

" Зравей скъпи webmaster.

Надявам се че бизнеса върви добре. Докато проверявах сайтовете из мрежата се натъкнах на твоят качествен сайт и бих желал да обменим линкове. Ето я информацията на сайта ми:
URL:.........
Title:.............
Description:..............
Ако си заинтересуван в офертата, моля прати ми инфото на твоят сайъ и URL-то на което сайта ни е онлайн.
Най-добри поздрави от мен.

Име /може и webmaster/.
сайт"


Това е част от и-мейлите, които аз ползвам, имат голяма успеваемост.
Караш го да се чувства, така че наистина сайта му е добре оценен от теб. И и-мейла ти е приятелски настроен в стил: не се ли познаваме. И го държиш кратак и точен - за да не му губиш времето в 100 реда роман, колко е значим този линк за теб...и т.н. Дрън.. дрън, и той е бизнесмен и е наясно че има две полужения или ще размени линк или ще те прети да пасеш. Средно положение няма.

Има случай в които се стига и до преговаряне, кой къде да те сложи. Например той ти предлага да те сложи на страница с PR 3, ако и ти го гложиш на страница със същият PR 3. И тук става точно бизнес разговор. Да точно бизнес си е каквото и да си говориме.

Отиди на: Search Engine Optimization - Оптимизация за Търсачки и провери и другите статий за линк размяната, ще ти помогнат за бъдещи действия. Сигурен съм.

Успех.
------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Последно редактирано от модератор:
Аз никога не пращам урл-а предварително, защото има някой лайнари, който се мислят за фърха на сладоледа и могат да ти препратят емиал-а на Г. например или да го обсъждат в блога си.

Аз казвам че мога да им сложа линк с добра видмимост за SEs и с добър PR и ако са заинтересовани да ми пратят предпочитаната линк информация и да продължим нататък.

Много е важно какво ще сложиш във заглавието на майла, защото на дадения емаил мастера получава хиляди спамове и трябва да види твоя да му привлече окото за да го отвори.
 
vitohol, да прав си ама как ще разбереш че са мизерници? Те не са чак толкова гадни за да го направят. Иначе по твоят начи взима повече време, а както споменах те са бизнесмени, които си ценят времето и искат точен и ясен и-мейл. А това че могат да ти правят мизерий е нещо което и други могат да направят без да си ги мейлнал, просто ти харесват сайта и го оплюват някъде. Ама проблема си е техен - то поака си е реклама. Защото посетителя ще иска да види за какъв сайт става дума. И ще види също ткак че не е истина - в крайна сметка ти печелиш един посетител, който е полюбопитсвал малко. :lol:

Да съгласен съм с vitohol, заглавието трябва да е грабващо. Аз използвам: "Link Exchange Request From PR X Site" или "Fair Link Exchange With Quality Site". НЕщо наистина привлекателно и отличаващо се от спама. Успехи.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Еми най-малкото не се разбира какво толкова искаш от него. Аз бук никога не съм получавал заглавие без една от тези думи. Нещо от сорта са повечето: "Link Partnership"; "Link Swap"; "Link Trade"; " Exchange sites"; "New Reciprocal Link Request"; "Request for link exchange". Повечето са винаги такива по въпроса, без много загатване.

А ти - vitohol пращаш такива в които не се застъпва нито едно от тези заглавия ли? А как ти е конверсията. То не че е важно какво ти е заглавието, въпроса е да не попадне в спама или да не се догледа от уебмастера. Аз примерно полъчавам такива заглавия от афилиейт програми, предлагащи да ги джойнна към сайтовете си.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
"До сега не сам пробвал заглавие, в който ясно да не се казва че искам Link Exchange"

Тоест пращал сам стандартните :). Ми моето любимо е Interested In Link/Article Exchange.

Но всичко зависи от дадената ниша. Например в една от нишите получавах постоянно някакви автоматични "Quality Link Article Exchage" и бяха някакви супер лайняни сайтове от който ми пращаха линк.

В една друга ниша пратих към 100 емаил-а със първото заглавие и 1 отговор. После добавих Interested In Quality Link/Article Exchange и от 100 7-8 отговориха.

Но пък във първата ниша като ползвам това със Quality супер малко 2-3 на 100. И сега пак ще пробвам без Quality.
 
Аз си пиша индивидуално с всеки, верно че е много работа, но в благодарсвеното писмо питам дали менажира и други сайтове, та да измислиме нещо. :roll:

А ти автоматичната сами при сент-а я използваш, имаш ли си авто-риспонд? Ако да какво им казва? Щото то тук започва пазърлука ако и двамата искате и имате страници с голям PR.

А и всеки един е с различен манталитет. А и са много поласкани когато не си комуникират с машина/софтуер, по са отворени да те аднат, защото си ги контакнал лично. Аз примерно не обръщам много внимание на тези автоматични, защото ме е контактнал и иска линк размяна, До тук ОК, но като му напиша че искам да ми покаже къде ще излиза линка ми и да ме прибави първи щом е толкова заинтересован, обикновено е глас в пустинята. Никой не ми връща и аз естествено си мисля че е софтуер, и собственика не си проверява често и-мейлите. Кофти за него.

Но хубавото им е че обхващат голям брой собственици на сайтове, аз не се учудвам че имаш такава конверсия на изпратени/приети. Но и аз в началото съм като софтуера, няма разлика.
----------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Защо каква е твоята конверсия при първоначален отговор?

Аз след това си пиша със човека директно и се пазарим да.
Но понякога като им пратя домайните не отговарят въпреки че аз не гледам толква PR -a a давам линкове и на нови сайтове и т.н за да може и те да се издигнат. Примерно аз ще му пратя линк от сайт с линк страница PR3 a на него самиат сайт му PR3. Страницата е само на 1 клик и има 10 линка на нея. И двата сайта са оригинален контент а той рибата не отговаря. Майната им на текива де. Не ме бъркат.

Иначе аз сам си направил софт за да ми анализира сайтове както се едно аз да ги гледам и затова първия майл го пращам със софт. Да речем от 500 потенцялни сайта днес ми остават 100, щото този софт батса бавно :) и така.
 
На мен конверсията ми е в добри слуяаи 1/3 , питам ги за другите си сайтове. :lol: А че и аз не гледам pR, си е така. По добре е да видя дали сайта си е с готиният content и дали е добре подготвен за търсачките. Щото днес е PR 0, а утре е минал бота и му е дал PR 3, и аз съм там. :lol:

И аз бих го изпозвам ама част от програмите, не толерират такъв вид маркетинг, то не е маркетинг ама е с и-мейли. Пък и пощите са ми не на домейните. Така също се подразбира за личните контакти.
-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Може накога да си постигнал 1/3 но сега при този огромен спам силно се съмнявам. Освен това ако си събмитваш сайта насам натам по ад урл форми сам съгласен така. Както и да е, дано да ти се задържи така.

Само дето последното изречение не го разбрах. Аз си имам един думи домайн и от него пращам. Много не ти обръщат венимание ако си от фрее поща.
 
Само се чудя какво аз греша, че не правя New Mail -> Да си копи пастна събджекта, после да си копи пастна бодито и след това да сам сенд.
Всичко това го прави моята програма автоматик и то за много сайтове.

Иначе аз първо ги филтрирам със моя софт, после ги гледам и пак ги филитрирам, и накрая прашам.

Според мен обаче има някакво отношение в това как си намираш (не подбираш) сайтовете. Това трябва да се проучи ;)
 
Чак сега ти прочетох примерния емайл и хубаво е всичко наистина, но само едно нещо като видя в емайл и направо ме вбесява.

Извинявай ако сам прочел нещо неправилно но - "да покажа каде сам ти сложил линк и после ти ще ми сложиш".
Не че така не по-лесно, но колко от мастерите ще си направят труда да ти сложат линк преди ти да си им сложил?
Бих искал да дискутирам с теб този момент, може само аз да мисля така.
 
Според мен обаче има някакво отношение в това как си намираш (не подбираш) сайтовете. Това трябва да се проучи

Еми най-логичното е да отидеш в търсачките (най-големите и да тайпнеш ключовите думи за които се оптимизираш) и сайтовете които ти трябват са вървите 50 да кажеме. След това почваш и специализираните директории. Аз поне така травя. Не казвам че с всички се разменя ама с някой става и това е Ок за теб.

Има някакви мизерници които искат сайтове не по-малки от PR 3, аз проблени нямам. Ама вчера нямаха сайт, днес ти иска висок PR. Пичове а? И те са започнали с нулата ама кой да им го каже. Ще ги видя като си направят нов сайт и попаднат на такива като тях - града батенца.

Абе хубавци навсякъде, а? Като един пич си спомням, цял месец ме мотаеше за линк размяна и го изтрих от линк страницата ми. Но след месец-два го минахме за дадени думички - увеличих content-а. Та да видиш как циври за линк размяна.

Та както казваше учителката ми по философия, но с мой думи:
Хората са смъртни, webmaster-ите са хора, следователно webmaster-ите са смъртни.

Всеки да си вади изводи.... :lol: :lol: :lol:
----------------------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing
 
Абе не знам ти за коя ниша си но в компететиве нишата гадовте няма да ти слагат линкове. Това е. Те даже не се занимават с ЛЕ. Купуват си линкове в огромни количества.

Най тъпото е че повечето са се отказли да правят ЛЕ и те заебават. НО трудно е без пари :)
 

Горе