Какво ползвате най-често за конферентни разговори последно време?

Кое приложение ползвате най-често през периода на извънредното положение?


  • Общо гласове
    22

Blinky

Owner
Здравейте, хора. Пускам една анкета, за да видя кой какво ползва последно време за конферентните си разговори с близки, колеги, приятели, роднини, клиенти, партньори и т.н. Аз вече дадох своя глас. Може спокойно и да си кажете защо. :)

То е ясно кои са водещите, но все пак да събера малко повече инфо кой какво използва измежду Zoom, Viber, Skype, Facebook Messenger, WhatsUp, Google и прочие. ;)
 
Само да споделя, че от това, което знам измежду колеги, Skype е с много "незрачни" данни за ползваемост на фона на такива като Facebook, Zoom, Viber. Не говоря само за мобайл, но и за десктоп. :) Освен всеобщите схващания за това, че е сдухано приложение, откакто Майкрософт го налазиха и малко изостава от алтернативите си.
 
Zoom най-много. Skype ми се налага защото масово се ползва на изток. Ако не беше това бих го изтрил.
 
Zoom най-много. Skype ми се налага защото масово се ползва на изток. Ако не беше това бих го изтрил.
И аз имам няколко души, които ползват скайп и честно казано и аз бих се отървал от него. Той ми е най-малко ползвания на компа. А имам поне 4. ;) Хахаха.

Давай, народе, гласувайте да видим какво ползват онлайн предприемачите.
 
Досега не бях правил конферетни разговори, но тествахме zoom и ми хареса това, че разпознава кой говори автоматично и показва неговата камера. Не знам при другите дали е така, но е доста удобно.
 
Моят отговор го няма - НИЩО
 
гледам, че Zoom доста го ползват. Как се менят времената. Като се замислим едно време, че без скайп не се живееше. С годините се мени потребителския навик. Преди на старите печки (512mb рам) (180gb) хард диск скайпа беше нещо, което е ултра нова технология. Всеки първи тука беше на скайпа. А сега как го обиждате :D
И за тази "техника" с 512MB рам се плащаше по 1200лв
 
Имаме собствени инсталации на Jitsi и BigBlueButton. Едното е за конферентни връзки, другото за виртуални стаи и за обучения. Имаме клиенти, които си ги ползват, както и за каквото решат.
 
Webex, BigBlueButton, Hangouts, Skype, с едни хора ползвах Zoom, не ме изкефи нещо...
 
Zoom ама малко имат проблеми със сигурността: https://web-tourist.net/spacex-i-nasa-zabraniha-na-sluzhitelite-si-da-izpolzvat-zoom/

Или казано обобщено и на кратко
Zoom вече си спомни миналогодишната уязвимост . При инсталиране на macOS приложението повдига локален уеб сървър с недокументиран API на машината на потребителя, който остава в системата дори след самото деинсталиране на приложението и остава активно. В резултат всеки сайт, публикуван от потребителя, може да взаимодейства със споменатия уеб сървър. Това ви позволява да правите видео разговори, да се свързвате с обаждания на други хора и дори тайно да актуализирате или преинсталирате самото приложение (без никакво потвърждение от жертвата). Също така, уеб сървърът може да се използва за DoS атаки, за които има достатъчно прости ping.

Клиентът на Windows на Zoom преобразува UNC пътеките във връзки.

Ако потребителят кликне върху връзката UNC, Windows ще се опита да се свърже към отдалечения сайт, използвайки SMB протокол, за да отвори отдалечения файл cat.jpg. По този начин Windows по подразбиране ще предава потребителското име и своите хешове NTLM, които след това могат да бъдат пропукани с помощта на инструменти като Hashcat.

Освен това UNC инжекциите могат да се използват за стартиране на всякакви програми на локалния компютър. Например, \\ 127.0.0.1 \ C $ \ windows \ system32 \ calc.exe води до стартирането на калкулатора.
 
Последно редактирано:

Горе