Какво правите с вече несъществуващи URLs

gvasilev

New Member
Здравейте,

Имам електронен магазин, който продава предимно еденични бройки от повечето стоки, та следва въпроса по темата:

Какво правите с несъществуващи URLs индексирани от Гугъл и изобщо необходимо ли е да се прави каквото и да било?

Когато някой от продуктите отпадне от каталога на магазина, съответно изчезва и от сайтмапа. Оптимизирал съм 404 да ориентира потребителите, но се чудя как Г гледа на тези липсващи страници, чисти ли ги от индекса и т.н...

20x предварително

От: Какво правите с вече несъществуващи URLs

Аз лично се старая да правя redirect. Ако не съм го направил (да речем няма подобна страница вече), то Error 404 ми е със статус 200, който прави redirect към главната страница. По мои наблюдение redirect-а прехвърля ранга на страницата, така че си го ползвам.

Да си призная, статус 200 на 404 не го стоплих.
Аз наподобявам 99% хоум страницата, като изкарвам и съобщение, че страницата не съществува.

В роботс.тхт съм забранил индексация на 404, а идеята със сайтмап или търсене на 404 ми хареса...

Доколкото редирект на несъществуващите урлс съм си го мислил и аз, но не ми хрумва как да стане автоматично, при положение че отпадат по няколко на ден...

От: От: Какво правите с вече несъществуващи URLs

Доколкото редирект на несъществуващите урлс съм си го мислил и аз, но не ми хрумва как да стане автоматично, при положение че отпадат по няколко на ден...
ErrorDocument 404 [url]http://placecasting.com[/URL]

Горе