Какво правят Google в момента?

От: Какво правят Google в момента?

Нов аватар, нов късмет :wink:, Гошо може да не обича котките.

Обича ги той :D било е само на локалното търсене. През прокси не съм мръднал позиция.
То във всеки гугъл различни места. com, co.uk.. Сега кафето отново ще ми стане сладко хихи :D
 
От: От: Какво правят Google в момента?

Ще си направиш блог към магазина. В него може да правиш ревюта, статии, новини около продуктите ти или около твоята ниша.

То това е ясно. Ясно е и с какво да се храни ламята, кога и как... въпросът е че, се изкривява нета - да те е страх от линкове :cry:
пп. под линкове разбирай натурални!
 
От: От: Какво правят Google в момента?

То това е ясно. Ясно е и с какво да се храни ламята, кога и как... въпросът е че, се изкривява нета - да те е страх от линкове :cry:
пп. под линкове разбирай натурални!

Е чак пък от натурални линкове (такива направени от други хора без задни мисли) да те е страх е малко параноично :) По-скоро може да те е страх ако ти правиш линковете сам, да не объркаш схемите :)
 
От: Какво правят Google в момента?

Ето какво се случва при мен:

1. Сайтове с макс 10 линка от форум подписи, без никакво СЕО, без никакво ценно съдържание - НЯМА ПИНГВИН И ПАНДА КОИТО ДА ГИ БУТНЕ ! Държат 1-ви позиция в своите ниши.
2: Сайтове за които се грижа професионално, максимално качествено - загуба на позиции и то сериозни. Изместени от сайтове като горепосочената точна 1.

Извод: Колкото по-малко пипаш, толкова по-малко Гошо те подмята насам натам.

А относно някой горни коментари за съдържанието - вятър и мъгла. Мога да дам конкретен пример за сайт със 100% уникално съдържание, статии 1000+ реда тематично качествено съдържание, потвърдено авторство от самия гугъл за 100% от статиите. В същия момент този сайт губи позиции по най-силната си ключова дума и бива изместен от сайт който не е обновяван от 2011 година.

Изводите сами си ги правете :)
 
От: От: Какво правят Google в момента?

..."съдържанието е цар" е за блоговете. Ко правим с магазините? :) ...

А какво правим със сайтовете, които не са нито магазини, нито блогове. Просто представителна визитка на някоя фирма.

Отговора пак ли ще е блог??!?! Време е пак да му обърнем повече внимание. Може би.
 
От: Какво правят Google в момента?

Като се започне с тази детска градина за съдържанието, породена от пакистанските форуми, прочути с това, че там всяка английска дума е уникална, то да се чуди човек дали да отговаря или да пусне некое по-разтоварващо видео. Три са основните нива в този аспект:

1. Уникалното съдържание е по-добре от неуникалното такова.
2. Уникалното съдържание не ви гарантира челни позиции в серпа. Но ако е публикувано на млад сайт, то вероятността да бъде ошмулено от парсер нараства. Което го превръща в неуникално (виж .т.1 )
3. SEO-то е комплексна дейност, в която най-добри са готвачите и фармацевтите. Тъй като те най-добре знаят, че броят и пропорциите на различните съставки и подправки са с много важно значение за успеха на крайния продукт. Разликата е при грешките. При готвачите дисбалансът поражда липса на апетит, а при фармацевтите - пингвин.

Основополагащото (поне докато алгоритмите не стигнат до нивото на ИИ) са линковете (външни и вътрешни) . Просто чрез тях най-вече се изчислява тежестта (полезността) на даден документ (ако не сте знаели досега че търсачките не ранжират страници, а документи, то вече го знаете). Има добри линкове, има досадни линкове, има линкове, които просто не се зачитат, а вече има и лоши линкове (как ще се измъкнат Г. от този батак с "лошите" не знам).

За да имаш добри позиции в серпа трябва да имаш адекватни външни и вътрешни линкове, с подходящо преразпределение на тежестта на линк-масата, да имаш полезно съдържание, което да ги подпомага, и да подаваш социални сигнали, че си автор, фен или бледо фейсбукарче.
 
Последно редактирано:

Горе