Какво се случва с въздуха в София

Сега гледах по Нова, че се обмисля в тесните улички в центъра да има ограничение да се кара с до 30км.
Щото иначе там от дупките, задръстванията и какво ли още не караме със 70-80км...

А за безплатния градски - по техни изчисления щели да обявяват на някой си сайт, че на определена дата някъде си ще е безплатен транспортът.
Аз лично като шофьор не виждам как ще следя всеки ден сайта, а още по-малко ако разбера бих се качил в такъв транспорт.
В момента е анархия в градския, представям си какво ще бъде ако е официално free..

Освен някакви закони и мерки трябва самите хора да осъзнаят,
че те са едни от главните причинители на тоя филм - ама както винаги никой не го е.е
 
Айде, пак се започна. Застуди леко и хората пуснаха печките. Резултатът - в момента фините прахови частици в София са до 8 пъти над нормата в зависимост от квартала.

http://airsofia.info/
 
Последно редактирано:
Така е. Всяка зима едно и също. Много се радвам, че се изнесохме от квартал с къщи под прозореца. Беше ад пълен. Селска работа, в центъра на града пушиш само ти и още няколко, измежду блоковете и кооперациите.
 
Не знам дали е споменат по назад в темата, ето от този сайт може да гледате доста сензори в София в реално време: (а и доста сензори по Европа)
http://sofia.maps.luftdaten.info/

Като цяло като гледам нещата, най- големият процент замърсяване се дължи на отоплението на дърва/въглища, а замърсяването от автомобилите пак е фактор, но е нисък процент.
 
Последно редактирано:
Автомобилите са си константа винаги. Изключвайки лятото може би, като малко по нарядко са в София, но печки и камини, това засилва повече замърсяването, особено зимата. ;)

Факт е, че няма измъкване от това. Само се чудя на тия дето са с къщите в центъра между блоковете....що за тъпотия е това. Къща, гледаща в стена и то от всички страни. Някои просто са родени мозъчно осакатени. :)
 

Горе