Какво се случва с хостинга на ICN!?

От: Какво се случва с хостинга на ICN!?

Не е било ъпдейт. Обаждах се към 23:00 казаха, че бил паднал сървъра. След 15 мин. всичко вече работеше.
 
От: Какво се случва с хостинга на ICN!?

Здравейте nettrio,
Отоговаряме Ви тук отново, за да няма пропуск в комуникацията.
Предполагам вече сте комуникирали проблема с колегите от денонощната поддръжка. Получилата ситуация тази нощ е в следствие на глобален проблем от страна на доставчика на свързаност Interoute.
Към момента знаем, е че е бил засегнат целия Колокейшън център Телепоинт и още няколко други по-малки Дата центрове. Все още се очаква официалното съобщения от доставчика, който да обясни каква точнио е причината с подаден от него протокол за спре всички VLAN на крайните ползватели и да наруши работата на над 35% от трафика на български сайтове.
За съжаление не мога да спомена имената на всички хостинг компании, телекоми и интернет медии, които са пострадали, но навярно други потребители ще споделят за това в този или в други постове.

Администраторите на ICN.Bg успяха да възстановят всички VLAN за около час, след което всичко заработи нормално.
Както споменах и по-горе, всички сме в очакване на официалния Press release, за да можем да публикуваме подробности в детайли за ситуацията.
 
От: Какво се случва с хостинга на ICN!?

Да,
проблема е бил отстранен за около 1 час. Благодаря Ви за разбирането. Въпреки, че проблема е настъпил от оборудването на трети доставчик, ние предприемаме мерки за филтрация за подобни протоколи които могат да доведат до изчистване на VLAN,s от Cisco рутерите.
За съжаление преди това трябва да получим официалното становище от Iteroute за да знаме какви мерки да се предприемат, ако разбира се това е възможно.
 

Горе