Какво се случва с Host.bg

Да, поне са културни. И това трябва да се цени.

Но за какво им е човек? При положение, че големите си имат цели маркетинг отдели. И не мога да разбера колко реално ще им струва да минават поне веднъж на седмица в някой друг голям форум, който говори за неща в областта. И то имаш да следиш една шибана секция, която касае бизнеса ти - хостинг и домейни. Не знам какво толкова.

Абсолютна аматьорска постъпка. Кофти тръпка е да седиш и да гледаш как нареждат някой хостинг сървис, а в същото време няма кой да ти се включи от фирмата да ти каже какво се случва. ;)
 
От: Какво се случва с Host.bg

Здравейте,

Не е необходимо да ни пишете при добавяне на следващ адд-он домейн.

Проблемът беше свързан със собствеността на папката addon_domains и се наложи да я преименувам, да създам нова и да ги синхронизирам.

Всички адд-он домейни зареждат от папка addon_domains.

Уверете се че сайта ######.ru работи коректно и ни пишете, за да може администратор да изтрие папка addon_2domains.

С уважение,
Ивайло Димов,
Техническа поддръжка - Host.bg

Отговор към запитване 765699 - Добавяне на допълнителен домейн
Значи при проблем ще ми копират папките до безкрай и аз ще трябва за всяка папка да им пиша.

Както и да е спирам да пиша за тях, че става досаден сигурно.
 
Re: От: Какво се случва с Host.bg

Значи при проблем ще ми копират папките до безкрай и аз ще трябва за всяка папка да им пиша.

Както и да е спирам да пиша за тях, че става досаден сигурно.

Що да е досадно? Като имат нещо да кажат, да пишат тук нещо. ;) Ама тия пък от както е форума не са се появили дори и като минимално присъствие. Великата фирма....аматьори. :)

Толкова са велики, че в една от последните си кампании се вижда как са вплели още 2 лога на две други водещи фирми:

10553412_10152675691866514_1445486515884402310_n.jpg


Някой да разпознава 2те лога? :) Хахаха, и ако това не е професионално, не знам кое е. :)
 
От: Re: От: Какво се случва с Host.bg

ICN.BG И СУПЕРИТЕ?
Що да е досадно? Като имат нещо да кажат, да пишат тук нещо. ;) Ама тия пък от както е форума не са се появили дори и като минимално присъствие. Великата фирма....аматьори. :)

Толкова са велики, че в една от последните си кампании се вижда как са вплели още 2 лога на две други водещи фирми:

10553412_10152675691866514_1445486515884402310_n.jpg


Някой да разпознава 2те лога? :) Хахаха, и ако това не е професионално, не знам кое е. :)
 
От: Какво се случва с Host.bg

Аз не издържах на напрежението в host.bg и се преместих, но трябва да се покаже и обратната страна на медала. Когато ми омръзна им писах, че се разделяме но поисках да ми върнат парите за оставащото време на всички пакети. Въпреки, че изобщо не бяха длъжни (според условията на сайта) ми върнаха всичко до стотинка без въпроси и разтакаване. Лично някакъв шеф там ми звънна да пита защо се махам, но така и не ме разбра за съжаление (а хич не ми се местеше и малко ми трябваше за да остана).

За хората със сайтове там и засукан проблем препоръчвам моята тактика - пиша "Моля не ме бавете повече - очевидно не ме разбирате, свържете ме с администраторите" и винаги прехвърлят на грамотен човек проблема ми.
 
От: Какво се случва с Host.bg

То е било достатъчно само да им погледнеш сайта и ще се откажеш на мига.
Половината им страници нямат тайтъл изобщо
7701628Y.png
 
Re: От: Какво се случва с Host.bg

То е било достатъчно само да им погледнеш сайта и ще се откажеш на мига.
Половината им страници нямат тайтъл изобщо
7701628Y.png

Еее, това е пропуск на маркетинг отдела, но пак си е голям резил, няма две мнения. Не знам какво имат като персонал и техника, но реално си е голям базик последно време. :) Нищо, очкваме ги на следваща промоция. :) Да видим там какво ще се измисли. :)
 
От: Какво се случва с Host.bg

Извинете ме, колеги, но да задам обратния въпрос - не се ли увличате в критиките колко "скапано" е при еди-кой си, в случая при тях?
Колко от вас са направили хостинг компания, събрали са над 10 000 клиента, установили са се успешно на пазара и са поддържали едновременно ниски цени на този хостинг, покривали са си адекватно разходите (офис, оборудване, заплати за админи, съпорти, маркетинг, администрация и т.н.) и са оставали с някаква печалба? Замисляли ли сте се от обратната страна какво е? Хост.бг, ако не бъркам, оперира практически само на българския пазар. Цените на хостинга с годините паднаха. Заплатите се повишиха. Пазарът остана с общо взето същия обем, но участниците се увеличиха - появиха се Суперхостинг, ICN и т.н. Контролният панел бил скапан? С колко програмисти (и то добри) се пише един, дори по-елементарен панел? Защото този не е лъскавият и шарен CPanel, който печели от лицензи, продавайки се в цял свят. Този е собствена разработка, първоначално написан от нулата от Антон Титов - ако името ви говори нещо.

Ни най-малко не ги оправдавам за проблемите. Контролния панел - да са го лицензирали и продавали. Настройките на сървърите - да са ги направили както трябва. Сървърни ресурси, за да не "пада" - да са ги осигурили / разпределили правилно. И да са участвали активно във всички подобни форуми, за да имат комуникация с потребителите. Да са правили дата центрове и в САЩ, за да продават там.
Всичко това е техен проблем и загубите на клиенти в момента са за тях. Но тонът, който хич не ви прави чест, е ваш. И изобщо не е конструктивен.
 
Последно редактирано:
Малко е Philip, малко е. Не сме в хостинг бизнеса и не го чувствам скоро да съм. Ти като ти продадат някакъв продукт и след няколко дни ти се сдуха, сигурно си казваш "Еее, какво толкова, колко голяма компания имам, и колко клиента имам аз, че да им отправям такава критика". Едва ли си го казваш. :) И една ли си сменил толкова хостинг доставчика, защото звучиш зелен. :)

Пич, не тук не сме благотворително дружесто или някаква група за терапии. Като има нещо криво, си го казваме. Ще седна да гледам от тяхната страна. Като е толкова тежък бизнеса, има и други алтернативи, може нещо кибрикчия, шофьор на лайновоз, има професии, има уеб както се вика и другаде. ;) А ти колко акаунта от тази промоция си взе? :) Аз да те питам теб. :)

Името не ми говори нищо, но както казах, сигурно и няма да ми проговори. Като влезе тук или в друго общество да се изяви, няма лошо, ще го уважим. Но до тогава е госпина зад Хост.бг, от които аз лично не съм впечатлен кой знае колко.

Ние им пкзваме грешките и какво не се прави. Не знам да сме повишавали тон, или нещо по-дръзко да сме казали, което не е отнесено за това, което са в момента. А тгава когато някой взима критиката лично и не се поучава от нея, следва не след дълго края. Цените падат и качеството пада. :) Тук ще се съглася с теб. Просто ме е яд, че в мометна е толкова конкурентен пазара, толкова играчи, толков ауслуги и тези пуснат някаквъ шит без пари и после не било това, не било онова. Еми не било, ама като ще подаряваш хостинг, поне гледай да става нещо от него, а не да вземеш клиентите на някой голям играч, защото такава ти е стратегията с ниските цени, и после да се издъниш. :) Имаше и други убавци взели тънкото, да видя те кога ще захапят дървото. :)
 
От: Какво се случва с Host.bg

Като бройка сменени доставчици от 1999 г. насам съм зелен, да :) Когато навремето хостингът на Дир.бг спря да ме устройва (беше мощен за времето си, а и тогава нямаше неща като всевъзможни рестрикции по процесорно време и бр. файлове, но пък... казвал ли ти е някога хостинг доставчик, че мейлите са отделна услуга и се плащат отделно?), а друг доставчик тотално не можа да се справи, минах на собствен сървър. Както и да е, това няма връзка с темата.
Продуктът (услугата) си е продукт и платената цена си е платена цена. Както и разочарованието при лошо качество - напълно реално. Но всичко това (и ценовата война между доставчиците) ме подсеща за един стар текст, донякъде хумористичен и в доста голяма степен реалистичен - "нЕкои съображения на системния администратор". Една от добрите тези там е, че на пазара клиентът като си вземе на най-ниската цена най-скапаните домати вижда какво е взел и се сеща, че за тези пари не може да очаква нещо особено. Но при една виртуална услуга като доставката на интернет или на хостинг, това не е точно така. Последните 5 години сещаш ли се за хостинг доставчици, които са си повишили цените? Аз знам само един такъв доставчик, и той - заради качеството на услугата и на съпорта си - не изгуби почти никакви клиенти.
Никой не казва, че сте благотворително дружество - напротив. Посочих проблемите им и казах в прав текст, че те са си техен проблем. Това включва и липсата на поучаване от критиката, възможните алтернативи за смяна на бизнеса и т.н. Не споря по това. Казах единствено, че тонът, в който дискусията тръгна, е повече оплюващ, отколкото казващ нещо особено смислено.
 
Ясно. Аз им ползвах пощата докато не решиха да я направят платена. Дир.бг са пецакаха много там, но това е друга тема.

Аз лично не съм купувал и не мисля да кълва на промоциите, било то на чужди или бг доставчици. За мен няма разлика между тях, само където съпорта на бг доставчиците е в пъти по-добър. Няма какво да си говорим, това е истина. Вижте кога отговаря някоя бг фирма и някоя чужда като примерно godaddy, тия там си имат едно време от 24 часа и ако се вместят си късметия. ;)

Критиката ни е по-скоро да им насочим вниманието към това, което някои вече потребители са взели под внимание. Ако искахе да ги хейтнем, щеше да седнем и да им минем сайта от до...за да започнем от фронта и да свършим на сървисите. Не, не е това целта. Целта е когато някоя фирма обявява промоции, дава бонуси да успява да си държи на качеството, защото какво се получава всъщност - подмамваш хората с тънки цени, те кълват, местят се от някой друг вече предлагащ им добра услуга, но за да спестят (наричат го дори оптимизиране) и остават разочарован. И какво? Имаме едни прецакан клиент, едни хостинг забигул един клиент и един друг хостинг, на който маркетинг трика им работи до момента, в който клиента не почне да ползва услугата. И не е само за този случай, това лично съм го преживял като бях млад и глупав. Но никога повече.

И най ме е яд, че няма и обрана връзка.
 
От: Какво се случва с Host.bg

Същият модел с преливането на клиенти от един доставчик в друг... и така почти до безкрайност. Някога при dial-up интернет достъпа. После други неща, вкл. и мобилните оператори. И цената от всичко това са купища загубени нерви и време за всяка от страните. Колкото до поуката... достатъчно е да видим резултатите от политическите избори на всеки няколко години, за да се сетим колко се взема поука :)
 
От: Какво се случва с Host.bg

Вече официално нямам нищо общо с хост.бг.
След като сутринта изявиха желание да закупят хоста ми там и в последствие се отказаха писах на съпорта и след 4 часа чакане + 2 напомнящи имейла ми отговориха, че ще ми възстановят сумата за оставащото време (20 и няколко лева).
Живи и здрави. Попитаха от какво не съм доволен и защо искам да прекратя услугата и им отговорих в техен стил - 1 ред и 5 думи. Стига им толкова.

Да му мислят другите подмамени с офертата.
И Филип ако 1 час не можеш да си влезеш в PMA
При 3K записа в БД и PMA клекна


7690676H.png


къде са 20K...

От коя страна ще гледаш?
 
От: Какво се случва с Host.bg

Тогава се обаждам на когото трябва, за да направи каквото трябва върху машината :)
Ще се изразя по другия начин - "ял съм го същия". Затова и минах на друг вид решение. Ако и когато това стане по-добро за определени нужди, бих го ползвал, като преди да купя хостинг ще си направя проучване за компанията. Връщам се на аналогията с доматите. Ако на пазара ти предложат хубави домати по 20 стотинки килото, ти ще очакваш ли да са хубави? Твърде често е същото и с промоционалните оферти. А какво ще купиш е въпрос на личен избор.
 
От: Какво се случва с Host.bg

Филипие бате,не ме карай да си преглеждам мейлите със съпорта щот съм 100% сигурен, че ще изскочи някой филип из тях .
Кви домати ви 5 лева е? Ма големи сравнения бе.
АКО имаш малко акъл провери колко им е цената на месец за споделения, тогава приказвай за домати.
Това, че са пуснали промо (за 10 години на пазара!!!) не означава, че качеството ще е на 10% както беше и цената.

Тогава се обаждам на когото трябва, за да направи каквото трябва върху машината :)
Ще се изразя по другия начин - "ял съм го същия". Затова и минах на друг вид решение. Ако и когато това стане по-добро за определени нужди, бих го ползвал, като преди да купя хостинг ще си направя проучване за компанията. Връщам се на аналогията с доматите. Ако на пазара ти предложат хубави домати по 20 стотинки килото, ти ще очакваш ли да са хубави? Твърде често е същото и с промоционалните оферти. А какво ще купиш е въпрос на личен избор.
 
От: Какво се случва с Host.bg

Това за някой евентуален адаш в съпорта, "бате", може само да ме забавлява. Провери, щом те влече.
И не съм говорил за "механичен" извод - 10 пъти намаление на цената -> 10 пъти намаление на качеството.
 
От: Какво се случва с Host.bg

uphero интересно как за няколко години нямам един проблем с тях а при теб веднага се появи проблем, запитай се дали проблема не е в теб!

пс. Ходи при icn, и superhosting да те видим как ще ти отрежат главата като кацнеш 100% CPU спират те като Боклук, после ми говори за бизнес.
 
Значи проблемът е друг тук....мани го сървиса, той е ясен, няма идеални неща на този свят. Но нека се замислим, защо една компания примамва с ценови предложения клиенти, а в същото време са му дали нещо, от което реално няма нужда. Имаше още един пич, намазал далаверата за некви тънки пари на година хостинг. Ееее, ОК, но той мислил да си сложи там бизнеса. На никой не му е добре като започне да губи пари, защото нещо доставчика му се дъни. И да, верно са на промоция, но тук вече и клиента си е виновен. Не може да вземеш нещо на минимална сума и после да се оплакваш от качеството. Като все едно да си взема сирене от 1 лв на килограм и после да обвинявам веригата или магазина, че цял ден не съм ставал от тоалетнат чиния. Нали? Има и сирене за 6 лв. на килограм. Всеми си от него и ще ти е ОК стомаха. И този момент трябва да се отчете. А другите - няма какво да коментирам. ;) Има и още един момент, uphero е потребител с такъв стил. Имаше случка с още поне 2 хостинг доставчика, които е ползвал. Отчетете и този фактор. :) И съм много против промоциите, особено, ако компанията не може да предложи същото качество.
 
От: Какво се случва с Host.bg

Хората са го казали "Икономията е майка на мизерията". Даваш 4 кинта за хостинг и искаш той никога да няма забележки, като си тарикат и "Бизнесмен" купи си един CloudVPS за 10-15лв. ама тогава като ревеш че сайта ти е долу и apacha или php-то е клекнало разчиташ на себеси и го няма ония хейт "Бе той съппорта виновен и некадърен". А ако си мислиш че онзи номер с "Свържетеме с шефа/админ/маркетинг и сродни" минава ... само да те информирам че от години във всички компаний твоя глас дори не стига до там където си мислиш.
 

Горе