Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

Tattler

Member
Гледам че напоследък доста магазини за хранителни добавки се навъдиха. Промениха ли закона, или най-вероятно магазините са регистрирани на чужденци, че да не ги лови тоя безумен закон. Последното което знам е от октомври 2009, че някаква организация за електронна търговия е подавала някакви питания към министреството и те са обещали да разгледат проблема, ама какво е станало. Не разбраха ли какъв абсурд е тоя закон да го ева ....
 
От: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

Това, че са се навъдили такива магазини не значи, че закона е променен! А относно магазините какъв е проблема да се работи с хербал афилитет, при това повечето ти дават домейн и хостинг. Ако не желаеш да използваш това което ти предлагат просто си купуваш такъв при чуждестранен регистратор и започваш да продаваш за България, варианта да стигнат до теб по веригата е равен на нула!
 
От: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

Аз най-вече имах предвид за онлайн магазините, които продават хранителни добавки за фитнес. Но явно закона още си седи, просто защото няма кой да се поинтересува да види що за глупост е той. Някой ако знае нещо друго по въпроса да сподели :)
 
От: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

Еми още не е добре да има такива, защото закона не е пипан. Просто като във всяко едно скапано правителство, нещата седят така, че има хора, които променят закони и съответно - не променят, базирайки се на интересите на хората цакали за това. А не на народа. Да не говорим за бюрократщината, която само нашата скъпа държава може да направи, само и само нещата да не се случат. Абе скапана работа е тук и ще продължава да е така. Тези, които виждаш по някакъв начин имат разрешителни и сертификати, както и ако нямат са до следващия репорт от конкуренцията или друг вид хейтър.

Факт е, че скапаната държава губи за сметка на това, че определени хора взимат пари от фирмите предоставящи такива продукти, за да им пазят интересите в парламента. Всичко е толкова видно и грозно, че ти идва да им теглиш една голяма и да не правиш нищо в тази държава. НИщо не е както трябва тук и от това бизнеса страда, както и народа. За това икономиката ни не прогресира. Защото се спира яко. А отностно това, че са вкарали предложение за промяна. Да, имаше такова нещо. И се очакваше вече да е разгледано и гласувано. Но както се вижда - нищо. Не очаквайте скоро нищо такова. Само вижте с какви изроди си имате работа -да правят далавера с лекарства жизненоважни за пациента, това ако е хуманно? А ние очакваме закона за хранителните добавки да пипнат. :) И тия в този парламент не са по-добра стока. С две думи - нема начин. :)
 
От: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

...Просто като във всяко едно скапано правителство, нещата седят така, че има хора, които променят закони и съответно - не променят, базирайки се на интересите на хората цакали за това. А не на народа...

Точно в десятката. Едно на ръка, че някои от законите са глупави и недоосмислени, а от друга страна не важат за всички. Това стана ясно и от опита за подигравка с Vetzkov .

Също така днес попаднах на една статия във vesti.bg озаглавена Тайната на Елеонора Манчева , и си викам дай да научим тайната на това момиче. Там ми говорят как Елеонорчето обичала да си похапва доста, но пък поддържала фигурата си с "нутрикокозметика", която знаела от Франция. А продуктът, който използвала бил Vita*slim Lig*ht(без звездичките). Тук любопитството ми се събуди и реших да пусна един сърч в Г с очакването да ми изкочи някой френски сайт за т.н "нутрикокозметика". Но какво да видя: на първо място български сайт с дадения продукт плюс още няколко подобни продукта. И вътре гореспоменатото момиче - рекламно лице. Ех какви трикове има само за реклама....
 
От: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

може би просто се забрави :D

А бе не се е забравило... просто работата по промяна на закони оставяме за политиците ...
 
Последно редактирано:
От: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

Аз предлагам да не се мъчат да мислят закони щото на някой не им се отдава май, направо да вземат на някоя нормална страна от ЕС законите -> copy/paste и готово. :D
 
От: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

Относно този продукт - в сайта им има раздел "ПОРЪЧАЙ ОН-ЛАЙН", което е незаконно в България. Фирмата си е написала всичките данни в съответствие със закона и е много лесно да бъде глобена от КЗП за това, че предлага хранителни добавки чрез сключване на договор от разстояние.

 
От: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

КЗП са тъпунгери и въобще няма да си направят тръда да им пишат даже. Абе и там е бъкано с корумпета. Просто когато някой е против интересите на тези, които си плащат (като един случай не наскоро) тогава се абмицират и с медии и с глоби и с кво ли не. Но като ства дума за некой си ей така, нема бате и пръста да си мръднат. Като всяка държавна институция и тази е за яки съкращения, защото олигофрените от тази комисия харчат парите ни. Тези на данъкоплатеца.

И съм много за метода на Ганстера - Copy->Paste и да няма неразбрали и неоправдани. А не този закон остава така, защото еди кой си е подкупил еди кой си. Оня закон няма да се пипа, защото ще спе кранчето дето тече от еди кой си. Скапани продажници. Тези закони не са писани и гласувани толкова тъпо, защото са тъпи онея горе. А защото са в интерес на някой, който си плаща. Всичко е толкова голяма схема, че грам не искам да се занимавам с това. И ако може и те да не ме занимават. А после "не сме копумпирани". И медиите им помагат да оправдаят някой закон, който е на практика супер зле. Всички са за клатене, ако ме питате. За това не става нищо. Аз пак апелирам да не се прави тук онлайн бизнес. Просто е скапана мизерия и ще продължава да е така.
 
От: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

Също така днес попаднах на една статия във vesti.bg озаглавена тайната на елеонора , и си викам дай да научим тайната на това момиче
Доста селско изпълнение за новинарски сайт, да се принизяват до такава степен и никъде не е упоменато, че е рекламен материал. Ха. Просто въпреки че инвесторът са ми гнусни като група, като че ли дне*с.бг са най-малко бъкани с реклами. Е и естествено фаворитите ми news.bg. ;)
 
Понеже гледам че темата е търсена а не е ъпдейтната ... Хранителните добавки вече са легални за продажба онлайн в и от България от началото на 2011 някъде .. нямаги в закона за защита на потребителя ... там са оставени само лекарствата ... успех на всички и във този бизнес...
 
Сега декември ще излезе експертизата от "независим" експерт от ГДБОП...

ЦИРК!
 
Сори че бавно отговорих но бях малко навън братле... верно е цирк България гони най-способните си навън да видим до къде ще го докара ... как се вика стои си там и се връщай само за някое диско и моренце и да се оправят сами...
 
От: Re: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

Закона падна, а някои още се влачиме по съдилищата :D
скапана държава, жалка управа. какво да се каже повече. с помоща на продажните медии стана много интересно какви "престъпници" виреят в интернет. направо да си пръснеш мозъка между 5-7 часа, като се прибират хората на жълтите павета пред парламента.

ама така е. мафията по аптекарския бизнес, другата мафия в парламента. целта е една - да се граби и да се гради демокрация, която за тези 20 години не я видяхме.
 
Re: От: Re: Какво стана с прословутия закон за хранителни добавки?

Тук да спомена и специални благодарности към baet.bg , които след като бяха запознати със случая съвсем отговорно не ми обръщат внимание от 2 години насам.
 
Последно редактирано от модератор:

Горе