Какво трябва да знам за Drop Shipping бизнес?

Красота :) за пореден път се убеждавам, че българските форуми са пълна боза. Good bye
 
Въпроса за мен беше детски зададен за да получиш смислен отговор. Все едно да влезеш в заведение с 50лв и да се провикнеш имам кинти коя иска да пие хуйски!!! То и ние си имаме кинти платежоспособни сме. Aко по този начин градиш име, повярвай ми няма да стане. Долу ще сложа един клип, може би най-доброто в тубата, за да разбереш фундаменталностите на изграждане на име. Тука още нещо не ми се връзва, свързал си се с производители в Китай пък неможа да обиколиш центъра на града и да спреш при всеки счетоводител за инфо. После били боза БГ форумите. Аз продавам в Амазон и Ибей, но слабичко 2-3к на месец. И нещата се случват/променят много бързо.

За дробшипинга в чужбина ти трябват пари!!! Защо ли? Просто е, вместо хората да се занимават с дробшипинг влизат с едни 10-15к и почват да правят бизнес(от опит го казвам). Е да де ти само ще препродаваш, ама едва ли ще смъкнеш цена защото конкуренцията е луда в чужбина. Никой ама никой китаец няма да си смъкни гащите ей така. Следя доста предприемачи на острова и има такива от профит 10К излитат до 100К за една година. НО е сериозен и изморителен процес изискващ сериозни знания.

От друга тема

"За да имаш успех с дропшипинг трябва да имаш отношение към тях. Едва ли някой ще се заинтересува по този начин предложен.
Има две опции:

1. Предлагаш демандед продукти на добра цена всеки ще се заинтересува, дори и без файл а с ръчно уплоудване.
2. Предлагаш не толкова ниски цени, но пък имаш файл за директно уплоудване в ....
За да прояви интерес Иван, Петър или Гошо той/те подсъзнателно ще си направят сметка колко време ще отделят и колко ще спечелят. Да речем ъплоудват ръчно по 100 листинга на ден, а продават по 5 продукта с 2€ печалба. Струва ли си?
Понеже този пазар се мени много бързо е печалбите са временни. И в случая качваме 100 листинга днес с що годе добра оферта и виж утре друг го направил с 5% по-ниско цена. Сега се питаме дали е имало смисъл да отделим цял ден?
Обмисли го по-добре и ще имаш успех.
Успех!!"


Дропшипига е В2В услуга, това е бизнес продукт изискващ развитие и просто трябва да разбираш от product development!!!

Един съвет от мен: Започни да препродаваш стоки лично, така ще можеш да намериш продукти и пролуки за печеливш бизнес.
Ето го клипа препоръчвам го!!! Цък


Началото на Април ще има двудневен семинар/курс на тема Амазон в Пловдив. Намери го във фацето 420лв е за двата дена. Там може да намериш сродни души и бъдещи суплаери и клиенти.

Успех!!!





 
Последно редактирано:
Не съм се свързал с никого, попитах чисто от информативна гледна точка за в бъдеще, за да си имам на идея горе-долу как стоят нещата, защото както споменах и както забелязвате, нямам особен опит :). Естествено ,че мога да се свържа с някой счетоводител, не съм го направил по същата причина,защото още не съм започнал да се занимавам по-сериозно с това.
Благодаря ти за отговора, ще взема под внимание нещата,които си казал.
 
Не съм се свързал с никого, попитах чисто от информативна гледна точка за в бъдеще, за да си имам на идея горе-долу как стоят нещата, защото както споменах и както забелязвате, нямам особен опит :). Естествено ,че мога да се свържа с някой счетоводител, не съм го направил по същата причина,защото още не съм започнал да се занимавам по-сериозно с това.
Благодаря ти за отговора, ще взема под внимание нещата,които си казал.
Само за сведение информацията, която търсиш в УК примерно, ще ти я предостави добре подготвен счетоводител. Минал през ААТ после СИМА ИЛИ АССА. Това е сериозно време в развитите в тази сфера, не мисли че ще седне някой да ти обеснява ей така.
 
Ако аз предлагам дадена стока (производител, вносител, регионален представител), логично е да си имам понятие от канали за продажби. Логично е да проучвам и/или да поставям редица условия на тези, които ми предлагат нови канали. Защото не съм безхаберен към собствената стока. Защото грешният партньор може да донесе вреди на моя бранд. В онлайн търговията е още по-важно. Защо? Ами просто е - клиентите купуват без да са пипнали стоката, само по снимки, описания, отзиви, гаранции, условия и т.н. Демек търговецът не само трябва да е наясно с всичко това, но и да е експерт, за да му се доверя.
В този ред на мисли, да се задават лаишки въпроси в сериозни теми е меко казано несериозно.
Да се плюят форумите и да се поставя под въпрос компетентността е меко казано обидно.
Случва се да се сгреши, човешко е. Какво трябва да направи онлайн търговецът, когато сгреши?
Надявах се на адекватна реакция от автора. Ама не...
Онлайн търговията е реален свят, не виртуален като компютърните игри. Нещата стават с предварителна подготовка, не с "разцъкване" - давай да правим акаунт или сайт, пък ще му мислим после. ПОСЛЕ е късно. Не можеш да подкараш колата, без да знаеш как се използва волана или спирачките. А тук историята заприлича все едно във форум F1, където се говори за висш пилотаж, да питаш - а ве пичове, как се кара кола? М, мълчат, тея не моат да карат.
 
Последно редактирано:

Горе