Какъв лаптоп да си взема?

От: Какъв лаптоп да си взема?

@BurnX смяха е, че ти говориш за сравнение на SSD и HDD. Аз казах само, че на човека SSD-то му е последната грижа. Има къде по важни неща за предназначението, което е намислил за лаптопа.

В момента мога да сравня два еднакви DELL-а - единия е със SSD, а другия с HDD. Ползват се от праграмисти и разликата е нищожна (1-2 секунду). Тествах с 2 приложения за андроид (native java), 2xC++ програми, 3xC# проекта и 1 python-ска апкикация.

П.С.
Явно разликата от Земята до Небето е между 1 и 2 секудни :D

Е ако не е ССД нали ще е с ХДД , как няма да сравнявам 2те . Тия твой делски машини за колко секунди стигат до Windows след рестарт ? Ако пак разликата е 1-2 секунди ще си сменя ССД-то с ХДД :D
 
От: Какъв лаптоп да си взема?

Просто си купи какъв да е лаптоп, който ти харесва като марка, процесор и видео карта, а RAM паметта и хард диска после си ги ъпгрейдваш на макс отделно и така спестяваш много пари, защото ако са вградени фабрично винаги е по-скъпо. Аз лично така правя, защото не си падам по разсипията и безсмисленото пилеене на пари.
 
От: Какъв лаптоп да си взема?

Мисля, че ще си взема лаптоп със следните характеристики като минимум :

Ще ти трябва:

1. Хубав екран с хубава резюлюция - гледай си Full HD - 1920 x 1080;
2. Процесора поне I5, а може и 7;
3. Рамта ти да е минимум 8, а по-добре и 16;
4. Задъжлжително да има SSD - 250 GB е добре;
5. HDD - колкото повече, толкова по-добре;

Реално нямаш нужда от супер яки параметри. Но това е днес. А ти ще даваш повече пари за лаптоп и няма да купуваш нещо за 5-600 лв. По-добре да имаш повече запаси в машинката и да те изкара повече години - да не се налага след година - две да ти е слаб тоя.

По-горе те посъветваха за ултрабук - и аз те съветвам. Все по-мобилни сме и ако ти е по-лека чантата, ще ти е по-леко и на душата.

Ще гледам и ако изникне хубава оферта ще купувам :)
 
От: Какъв лаптоп да си взема?

@BurnX не са с Windows, така че не знам за колко се зарежда тази ОС.
Разликата в зареждането е 2сек. на ОС-то, което е инсталирано в момента.
 
От: Какъв лаптоп да си взема?

Здравейте, купих си лаптоп ardes.bg/laptop/Lenovo-IdeaPad-G50-80-16GB-RAM-500GB-SSD-75072 надявам се да ми свърши работа. Благодаря за всички отговори, бяхте ми доста полезни :)
 
От: Какъв лаптоп да си взема?

"Малкото ентерче" ще ти разкаже играта, но дано ти стигнат usb-тата за да си решиш този проблем.
 

Горе