Какъв тип линкове се считат за качествени?

Дискусията в 'Link Building' стартирана от Attacker, Юли 29, 2017.

 1. Attacker

  Attacker Active Member

  Рег.:
  Септ 7, 2008
  Съобщения:
  753
  Харесвания:
  215
  Точки:
  43
  Здравейте. Искам да класирам един фирмен сайт на английски на 1-ва позиция в Google US по доста лесна ключова дума - името на компанията. Конкуренцията е слаба и се състои предимно от компании със същото или подобно име, но като гледам, не са вложили нищо в SEO и би трябвало да е лесно да ги аутранкна.

  Сайтът е чисто нов - беше обходен за пръв път и индексиран от Гугъл преди седмица, като беше на 43-та позиция веднага след индексирането, а в момента е на 24-та. Мисля да изчакам около месец, за да видя докъде ще стигне без никакви линкове (вероятно на първа страница, може би в топ 5), и след това смятам да го добутам до първо място с 10-20 качествени линка.

  Въпросът ми е какъв тип линкове се считат за качествени от Гугъл. Вече намерих няколко добри източника на линкове, които са в същата ниша като сайта ми, но все пак искам да използвам само най-добрите от тях от гледна точка на SEO, затова питам.
   
 2. Странникът

  Странникът Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2011
  Съобщения:
  4,546
  Харесвания:
  605
  Точки:
  113
  Подхода ти е неправилен, мислиш стандартно, излез от рамките. Не е вярно, че един сайт се класира като се набляга на линковете, били те качествени или некачествени (всъщност понякога един некачествен линк е по-силен от 2 качествени!). Наскоро имаше две подобни дискусии точно по тази тема, прочето това, и това, има много ценни съвети, които могат да ти помогнат.
   
  Attacker харесва това.
 3. cross

  cross Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 2, 2015
  Съобщения:
  2,215
  Харесвания:
  252
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Копирайтър, WordPress специалист
  Място:
  София
  Привет,
  Лично аз мисля, че щом ключовата дума е с ниска конкуренция, то не трябва да наблягаш на линковете. Погрижи се за добра onPage оптимизация - хубавото съдържание определено ще избута сайта на първа страница.

  Що се отнася до средноконкурентните ключови думи, които не са пренебрегвани от твоите конкуренти, е добре да се направят следните неща:
  - Добра onPage оптимизация, постигната чрез уникални статии, възможно най-дълги като брой думи + уникални и добре оптимизирани изображения
  - Създаване на линково разнообразие:
  - Качествени (ама наистина) do-follow линкове, какви са тези 20 линка не разбирам - наистина качествени 20 линка за една ключова дума от "средния клас" е чисто разхищение на пари, особено на българския пазар
  - За допълване на беклинк профила е добре да се направят публикации в "големите сайтове", най-добре no-follow. За да не се изръсваш излишно - LinkedIn е добра алтернатива.
  - Завършване на беклинк профила с Tier2 и Tier3 линкове, но не голямо количество, защото рискуваш много ако спамът дойде в повече. Вместо последната точка често може да се окаже по-добре да се включат някои бекхет методи, за които не възнамерявам да говоря публично ;)

  Ако тези неща са направени наистина добре (Като това не бива да използваш за план, тук са изпуснати десетки дребни неща, без които обаче не може), то имаш стабилна първа страница :)
   
  Attacker харесва това.
 4. Attacker

  Attacker Active Member

  Рег.:
  Септ 7, 2008
  Съобщения:
  753
  Харесвания:
  215
  Точки:
  43
  Благодаря и на двама ви! Разбирам защо се застъпвате за съдържанието и онпейдж оптимизацията, но да кажем, че е направено всичко възможно в това отношение.

  Взех предвид вашите мнения и почетох допълнителна информация в интернет. Стигнах до заключението, че предвид ниската конкуренция за ключовата дума няма нужда да се занимавам с изкуствени линкове. Мисля да се фокусирам върху изграждането на бранда като авторитет и привличането на клиенти, а линковете и първата позиция ще дойдат като следствие от това.
   
  cross и Странникът харесват това.
 5. Saviour

  Saviour Active Member

  Рег.:
  Май 12, 2017
  Съобщения:
  103
  Харесвания:
  94
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Когато си говорим за бранд, осигури си малко трафик, за да изплува на повърхността.
   
  Attacker харесва това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice