Как САЩ зароби България и сие

Сега истинската забава ще настане, когато САЩ ни изтъргуват пак. Ние сме ценни (поради, което бяхме приети в ЕС и НАТО), защото бяхме един удобен аванпост за офанзиви към Близкия изток и Русия.
В Украйна САЩ се провалиха.
Разбиха Афганистан, Сърбия, Ирак и Либия, Иран засега не им е по зъбите - огромна територия, не става да я минеш с няколко самолета.
Арабската пролет пропадна и даже се превърна в проблем.
Пакистан и Индия, въпреки че са атомни държави, са затънали във вътрешни проблеми и може да не се броят на масата на играчите.
Бразилия е овладяна - корупция, пред която България изглежда спретната и порядъчна. Превърнала се е в доставчик на соя за САЩ.
САЩ са затънали във вътрешни социални и икономически проблеми.
А Китай вече икономически и технологично е голям съперник на САЩ и го превъзхожда в много отношения.
Русия се съвзе и издига. И то точно когато остана без стратегически поддръжници.

В САЩ се питат - що ручаха жабетата?

На Земята има три значими играчи и борбата е един да отпадне. Вероятността САЩ да отпаднат не е никак малка, ако не променят нещо.
 
Е как да не са те заробили,
като ББ и ЦЦ редовно ходеха на инструктаж във Вашингтон
Природните ни богатства ги извличат за без пари, т.е държавата нищо не печели
Американските тецове и те точат стотици милиони на година и прочее и прочее

Да не говорим за хранителните вериги, но те са вече ЕС грабеж
Ще кажеш ли какви природни ресурси извличат без пари? Също така колко трябва да печели държавата?
Случайно да си чувал за Асарел Медет или Алкомет? Също така за Аурубис България?

За ТЕЦ-вете е малоумно обвързване инвестиция с гарантирани квоти и преференциални цени - това трябва да отпадне, има един ултра начин всичко да се случи в енергетиката но нямат гащи политиците.
А надбавката, която е плащаме на тези ТЕЦ-ве според теб колко по-малка е от надбавката примерно на газта, която получваме от Русия - надбавка заради братската любов още от преди времето на Р. Оч.?

Любимото ми хранителните вериги - сякаш не си чувал за Пикадили, Т-Маркет и ЦБА?
Чудно ми е какъв е този хейт, че веригите видиш ли свалят цените и накрая на месецът имаш повече пари, спрямо 15 години когато имаш само локални магазини и супермаркети ...
Аз не знам бабичките и дядовците да ги заставя някой с пистолет да купуват от Кауфланд ... виждам една доброволна размяна на стойност и пари! Или викаш проблемът бил, че Кауфланд има много печалба - която не я реинвестират в БГ?
 
Последно редактирано:
Сега истинската забава ще настане, когато САЩ ни изтъргуват пак. Ние сме ценни (поради, което бяхме приети в ЕС и НАТО), защото бяхме един удобен аванпост за офанзиви към Близкия изток и Русия. Но тъй като нашите господари и богове смениха курсът, най-вероятно ще бъдем изтъргувани с руснаците. В новите условия САЩ ще се опитат да привлечат Русия, за да унищожат Китай, както неотдавна (когато една част от хората в този форум вече са били родени), са се сдушили с Китай, за да унищожат СССР. Не е ли просто символично как новият президент определи Кисинджър за специална връзка с Кремъл или там квото е ? Както едно време го определиха за главен кавалджия при пеговорите с Джоу Енлай и Мао Дзъдун. Ако нещата се получат, САЩ вече могат да се разправят с Русия, както си знаят. Ще я унищожат, а след нея и всички национални държави, в името на един хилядолетен мултикултурен и либерален Райх. Но засега, новият им курс ще е да предложат на руснаците тяхната заветна мечта (на мутренско-кагебисткия елит де) - място сред елита на Запада. Така че колеги, гответе се за нова руска власт над тази окаяна земя, защото Вашингтон със сигурност ще изтъргува части от Източна Европа, Близкия изток, Кавказ и Централна Азия, срещу новата заветна мечта, а именно обграждането на Китай. Все пак КНР не би могла да се защитава срещу геополитически (демек комбинирано военен, разузнавателен, пропаганден и тнт) удар хем от Тайван, хем от Корея, хем от бунтовен Тибет и Синдзян, хем от Сибир. Вие ако сте от номенклатурата във Вашингтоооон кое ще изберете? Разни курви и слуги в Източна Европа, тип "Да, България", реформатори и тнт, или възможност да ударите китайците от всички страни? Да контролирате директно една подмандатна територия или да можете да ударите единственият си глобален конкурент в гръб?


Само не разбрах за какво им е Русия на САЩ за да смажат Китай?
Тръмп се готви за икономическа война, а не военна инвазия!

Само стой и гледай какво ще стане до няколко месеца новите на власт ще скръцнат със зъби и ще реогранизират за нула време близкият изток - там станаха такива дейности, щото Обама беше слаб! Сега е различно и като виждаш какво говорят хората на Тръмп по линия Русия и Иран забавно да ти стане - РФ вече усеща, че се радваха предварително. Като цяло идеята е именно тази държи близкият изток - и маргинизира РФ до дадени територии и ще цели точно там да я консолидира и от вътре да стане имплозия. Виж какво примерно излиза от Татарстан или Чечня - едните реват че дават огромно количество в централният бюджет, а насреща нищо. При Чечния искат му орязват бюджета и Кадиров се озъби и ще им играе троянски кон скоро време ... в другите републики не е по различно. Така че целта е маргинизация на РФ и икономическа вътрешна разруха стил Рейгън - като дългосрочна цел.

Приоритетната му цел на Тръмп е именно Китай - демонизира го, въпреки че това е най-малоумната политика протекцонализъм, но той го прави с ясна цел ... Китай в момента е огромен колос на глинени крака. Икономически Китай замаскирва показателите си от години - имат огромна кредитна ексапанзия и чудовищен имотен балон - а именно строителството взима над 50% от БВП. Скритите девалвации на външният юан това и целят да ребалансират дисбаланса, но това което постигна е нищо повече от трилионно бягство на капитали. В случаят битката е кой ще обърне другият първи и от там на сетне става глобалната имплозия на текущата монетарна система - като САЩ притежава технологиите и иновациите и това е козът да се дърви на Китай. Забавното, е че нищо не говори за Индия! В момента се търси глобалният катализатор за имплозицията на финансовата система - западът ще цели именно това, да излезе чиста - въпреки, че е еднакво мръсна с Китай и изтокът!

Това е голямата битка - при РФ всичко е ясно, разликата я правят именно ядрените оръжия - без тях всичко е различно и РФ щеше да върви с много по-бързи крачки по пътя на Венецуела ...
 
Последно редактирано:
Това е голямата битка - при РФ всичко е ясно, разликата я правят именно ядрените оръжия - без тях всичко е различно и РФ щеше да върви с много по-бързи крачки по пътя на Венецуела ...

След думата щеше всичко останало е безсмислено. Сякаш в историята да използваме думата АКО, което е безсмислено. :)
 
Не се притеснявайте, щом още янките не са разположили на българска земя ракети...иначе внасяме кисели краставички от Виетнам.. майтап:)
 

Горе