Как да добавя Language директория в дъщерна тема на уордпрес

valkata89

New Member
Здравейте,
Копирах директория Language в дъщерната си тема. В тази директория съм превела темата и всички плугини на български. Искам да я свържа с функции, но нещо не се получава.
Следвах съветите от форума на уордпрес за това, но когато копирах кода във функции, страницата не се отваря.

Моля за помощ!
 

KISS

Active Member
Какво се опитваш да направиш по-точно? То дъщерната тема ще си е преведена ако просто ти е преведена и родителската. Те ползват един и същи езиков файл.
 

valkata89

New Member
Получава се следния парадокс: Няколко стринга, въпреки, че са преведени, си излизат на английски. Четох във форума на темата, съпорта добавя езика в дъщерната тема, за да се оправи. Реших да не чакам съпорта, а да си го направя сама..
 

KISS

Active Member
Само в дъщерната ли излизат непреведени или и другата? Може просто да имат грешка в кода. Често пропускат втория аргумент на функциите __ и _e или ползват едната функция вместо другата и някои стрингове не работят. Виж в кода какъв е проблема.
Има един плъгин с който може да преведеш разни непреведени стрингове, но ако можеш без него по-добре реши проблема: https://bg.wordpress.org/plugins/say-what/
 

valkata89

New Member
И в двете са непреведени. Заради това направих дъщерната тема. Искам да опитам с нея, преди да лудна съпорта :)
 

KISS

Active Member
А, ти правиш дъщерна за да им оправяш бъговете :). Направо виж в кода където са тези низове какво са объркали и им пиши да го оправят. Освен грешките, които казах, често пропускат дори да сложат функция за превеждане и низа е директно написан в кода.
 

valkata89

New Member
Видях, оправям го на нашенски, запомням го и файда никаква :) Направо съм шах и мат :)
 

valkata89

New Member
Темата ми е EDUMA. Превела съм темата и всички прилежащи към нея плугини, като преводите са в глобална директория Language - Logo Translate я генерира. По преводите всичко ми е тип топ. Цялата тема е преведена, обаче няколко стринга не са и ме вбесяват. Ето част от непреведените :(
Search our courses
Buy this course
Add to cart

Orders
Certificates
Account

Enrolled Courses
Purchased Courses
Finished Courses
Own Courses

Сменях ги в темплейтите, там са си на нашенски, обаче въпреки това пак излизат на английски...
Или не ги сменям там където трябва или съм тотално изпоизтъпяла вече :(
 

madseason

Active Member
Защо не пуснеш един "Find in files..." с някой от стринговете, за да видиш в кой файл са. Можеш да го направиш с Notepad++, SublimeText или друг редактор.
 

valkata89

New Member
Трябва да кача файловте в Notepad++ и там да търся ли? Защото аз търсих в директорията на темата, ама нищо не излезе. Уфффф че се вкарах в този филм и излизане няма...
 

madseason

Active Member
Трябва да кача файловте в Notepad++ и там да търся ли? Защото аз търсих в директорията на темата, ама нищо не излезе. Уфффф че се вкарах в този филм и излизане няма...
Не. Сваляш си цялата тема в една директория и от Notepad++ посочваш да търси във всички файлове в тази директория.
 
  • Like
Реакции: KISS

Sky

Well-Known Member
Виж да не се задават в настройките на темата/плъгините тези стрингове.
 

valkata89

New Member
Не са в настройките, вече гледах, сега пуснах да търси...да видим, какво ще намери...
 

valkata89

New Member
Search our courses го намери в 5 файла
<input type="text" value="" name="s" placeholder="<?php esc_html_e( 'Search our courses', 'eduma' )
правя го така
<input type="text" value="" name="s" placeholder="<?php esc_html_e( 'Търси в нашите курсове', 'eduma' ) във всеки един от тях, така ли?
Обаче да си ги запазя ли в дъщерната тема, защото след актуализация на темата, ще отидат на кино.
 

Sky

Well-Known Member
Вземи си преведи темата с Poedit, локо-транслате има много бъгове
 

valkata89

New Member
Аз с Poedit съм си ги превела, Локото го ползвах, само да създава файловете в директорията.
 

madseason

Active Member
Search our courses го намери в 5 файла
<input type="text" value="" name="s" placeholder="<?php esc_html_e( 'Search our courses', 'eduma' )
правя го така
<input type="text" value="" name="s" placeholder="<?php esc_html_e( 'Търси в нашите курсове', 'eduma' ) във всеки един от тях, така ли?
Обаче да си ги запазя ли в дъщерната тема, защото след актуализация на темата, ще отидат на кино.
Точно така. Можеш да го направиш и автоматично, като ползваш опцията Replace.
 

KISS

Active Member
Трябва да запазиш файловете като UTF 8 without BOM ако ще слагаш кирилица в тях. Ако низовете си имат функции а не са директно написани, по-добре с онзи плъгин който ти казах.
 

Горе