Как да изглежда домейна

Tsanko

Member
Имам един прост въпрос :) Ако искам да се класирам за думата "edno dve" как ще е най-добре да си регистрирам домейна? ednodve.com ili edno-dve.com? Мисля че отговора е edno-dve.com но не съм напълно сигурен.
 
ednodve.com е по добре
Съгласен съм с peter. Другите са малко по-сео, но то вече търсачките ги четат и така и ги разбират. А и второто предложение изглежда по-добре. Взимай с тиренца само ако няма домейна, който оригинално търсиш.
 
Да, точно тава казвам че вече търсачките ги четат и като са заедно и като са с тиренца. :) За SEO-то на Yahoo това с домейн името да е ключова дума е важно, но пък има и изключения, които съм наблюдвал (домейни без кл. дума да са на челни позиции - и в Yahoo), и тези случай не са рядкост, ама въобще. Така че слято е зая препоръчване, ако няма това което търсиш слято - тиренца, бате. :lol:

Примера който мага да дам е за една Affiliate Program More Niche (продукти за Health ) техният домейн е като името на Affiliate Program-ата но за този keyword са на 3 или 4-то място в тъсачката на Google. Просто оптимизацията се свежда до добре направената им страница и тези другите (вътрешните). :roll:

А и много Affiliate Programs, носят името си в домейна - и пак са на челни позиции за тази думичка или друга подобна като: Private Label Reseller , Business Opportunity.....и т.н. :wink:
 
Blinky каза:
ednodve.com е по добре
Съгласен съм с peter. Другите са малко по-сео, но то вече търсачките ги четат и така и ги разбират. А и второто предложение изглежда по-добре. Взимай с тиренца само ако няма домейна, който оригинално търсиш.
Аз съм на мнение , че ако при покупката на домейн видите че името името ви е заето например ednodve.com по-добре да се ориентирате към друго име , тъй като дори да го кръстите edno-dve.com или ednodve.net/org etc. е много вероятно посетителите ви при опит за повтороно влизане в сайта да забравят тирето или , да пишат *.com , което всъщност не е вашето , и по този начин е възможно да загубите посетител , но това е моето непрофесионално лично мнение , моля някой по-компетентен да сподели своето по този въпрос :)
 
Абе ако имаш някаква търговска марка си измисляш нещо кратко и лесно запомнящо се. Ако ше правиш някаф спам афилиейт сайт - буташ 3 ключови думи с тире помежду си и не му мислиш много много и без т'ва докат стане сайт си го продал ;)
 

Горе