Как да имаме успех с нашият Блог?

lazko

New Member
Какво е Блог и защо Блоговете са така популярни?

Блоговете са Интернет страници с малко специфични разлики:
- Всички статии са публикувани в хронологичен ред,
- Нови публикации се добавят лесно и удобно,
- Съдържанието в един Блог се обновява много по често отколкото в стандартен Интернет сайт,
- Блоговете позволяват оставянето на коментари,
- Хората все повече вярват на Блоговете защото "блогването" е разговор.

Как Блоговете правят пари?

Списанията и вестниците правят пари продавайки реклама. Колкото по голяма аудитория има едно печатно издание, толкова по скъпа е рекламата в него и толкова повече пари прави изданието. Същото е и с Блоговете. Колкото повече трафик има към един Блог, толкова повече пари може да прави той продавайки реклама. Това е основната причина поради всички блогъри са обсебени от думата "трафик". Без значение как се монетизира, било с директна продажба на рекламни площи или с AdSense или с партньорска програма, трафикът прави пари. По принцип Блогърът работи за да привлече внимание (трафик) и да използва същото това внимание за да печели от него.

Как да привлечем внимание (трафик) ?

Има две основни неща, които всеки един е чел много пъти, относно увеличаване на трафик към сайт или Блог:

Качествено съдържание - Колкото повече уникални и полезни статии има в един Блог, толкова повече внимание привлича той.
Маркетинг - Чрез маркетинг на вашият Блог, Вие привличате вниманието на аудиторията към вашето съдържание.

Съдържание + Маркетинг = Трафик​

Предимства на качественото съдържание:

- Води до нови посетители и връзки от други Блогове и сайтове към вашият.
- Продължава да го прави дори и статията да е в архивът на вашият Блог,
- Спомага за получаване на трафик от търсачките,
- Не е зависимо от времето, дори и след няколко месеца ще е актуално и достъпно за четене,

Маркетингът на Блог

След като съдържанието е готово и публикувано идва ред на Маркетингът на това съдържание. Да покажете на аудиторията колко полезен и значим е вашият Блог. Това е възможно чрез каналите за комуникация. Каналът е начин да привлечете вниманието на някого и да го подтикнете към действие. Било то клик на връзка или покупка на продукт или посещаване на страница. Има много начини това да се осъществи.
Всеки един Блог, било то и най известният е започнал с голяма нула трафик от начало. Нека се спрем на най основните методи за Маркетинг на нов Блог.

Коментари в други Блогове - Макар че нямат голяма полза и не носят кой знае колко трафик те са предпочитани за всички нови Блогове. Защо? Защото оставяйки коментар Вие имате възможност да включите връзка (линк) към вашият Блог. От качеството и количеството на коментарите зависи количеството трафик което вие получавате.

Статии в сайтове за Статии - Писането на статия и публикуването и в подобен сайт с връзка към вашият също води до трафик към вашият Блог. Защото е много вероятно посетителят на страницата където е публикувана вашата статия да се интересува от същата тема която е основна за вашият Блог и така да последва връзката (линка) в описанието й.

Преди да започнете каквато и да е маркетинг стратегия, уверете се че вашето съдържание е публикувано и имате какво да предложите на потребителите посетили вашият Блог. В противен случай Вашият Маркетинг план и действие ще са напразни. Потребителите няма да имат какво да видят и ще са разочаровани от вашият Блог.

Защо повечето блогъри се провалят?

Основният мотив са Парите - Ако сте мотивирани само от това на всяка цена да печелите пари, колкото е възможно по-бързо, вие със сигурност ще се провалите. За да е успешен един Блог и да започне да печели е необходимо той да е полезен, да предлага качествено съдържание и да кара посетителите си да се връщат отново и отново.

Започване на Блог в ниша с големи експерти и утвърдени блогъри - Освен ако не сте измислили някаква иновация в тази ниша, по добре се ориентирате към такава за която няма утвърдени имена и експерти. Много трудно бихте се преборили с успеха и доминацията на хора които са от години в нишата.

Започване на много Блогове - По добре се фокусирайте върху един Блог и съсредоточете всичките си усилия в него, отколкото да се разпилявате по няколко.

Недостатъци на прекалено многото безплатна и достъпна информация

Имам приятели които прекарват основна част от времето си в четене на безплатни книги, безплатни съвети, тактики и други. Всичко това е полезно но като всяко нещо трябва да се използва умерено. Ето няколко полезни (според мен) съвета които помагат:

- Фокусирайте се само върху задачата която трябва да свършите днес или за определеният интервал от време. Потърсете и прочетете само тази информация.
- Не започвайте да четете всичко което ви попадне. Експериментирайте и бъдете търпеливи. Анализирайте резултатите.

С повече търпение и работа резултатите няма да закъснеят. Що се отнася до монетизацията, има много начини да направите това. Дали ще продавате банери или ще работите с партньорска програма, всичко зависи от това какви цели сте си поставили. Споменавам това в края на поста тъй като монетизацията никога не трябва да бъде на първо място. Едва след като получите трафик е добре да мислите за нея. Успех!
 
От: Как да имаме успех с нашият Блог?

благодаря, полезно инфо за начинаещ
 
Много добре казано! Поне според мен, де. На мен, като на псевдо блогър и голям наблюдател (по-скоро съм второто) ми се струва като много полезен пост. Дадох ти и реп, защото си я заслужи!
 
От: Re: Как да имаме успех с нашият Блог?

И от мен един съвет - Фокусирайте се максимално върху читателтите/клиентите ви. Ако те получават това което искат, ако им предлагате винаги повече, ако им предлагате винаги полезни неща ще имате неминуем успех!
 
От: От: Re: Как да имаме успех с нашият Блог?

Фокусирайте се максимално върху читателтите/клиентите ви. Ако те получават това което искат, ако им предлагате винаги повече, ако им предлагате винаги полезни неща ще имате неминуем успех!
Добре е казано. Само малко уточнение: народа иска кинти - много, секс - с много, и бира - море. Предимно.
Така че, бъдете себе си! Ако много угаждате, ще си проличи. Ако преписвате, ще си проличи. Ако сте някой друг, ще проличи. А това никога не води до добро...
 
От: Как да имаме успех с нашият Блог?

Мн полезно!
Бутам един блог от година но чак сега горе долу е позавършен.
почнах малко маркетинг и за 5 дена съм вкарал 700 човека.

С това темпо мога ли да пусна малки статични банери на 1$ на месец според вас?

Идея си янамм как вървят цените на банерите спрямо трафика.
 
От: Как да имаме успех с нашият Блог?

Мн полезно!
Бутам един блог от година но чак сега горе долу е позавършен.
почнах малко маркетинг и за 5 дена съм вкарал 700 човека.

С това темпо мога ли да пусна малки статични банери на 1$ на месец според вас?

Идея си янамм как вървят цените на банерите спрямо трафика.

И с 1 долар какво ще направиш? Я не се излагайте, развивайте си блоговете пък като минете 1000 на ден - това са около 2-3евро ако сте български сайт на ден, може и по 2 най-много, но пак е по-добре от 1 долар банер за месец!?!? Цениш ли си труда въобще?
 
Re: От: Как да имаме успех с нашият Блог?

Мн полезно!
Бутам един блог от година но чак сега горе долу е позавършен.
почнах малко маркетинг и за 5 дена съм вкарал 700 човека.

С това темпо мога ли да пусна малки статични банери на 1$ на месец според вас?

Идея си янамм как вървят цените на банерите спрямо трафика.
Мда, мислете последователно. Какво ще рече това, наберете трафика, изградете го като истински интернет ресурс и тогава може да се монетеризира. Малко ми е странно когато някой слага банери на сайт с по 5 посещения на ден, да може и да има нещо, но нещо в лошия смисъл на думата. За да прави сериозни пари за БГ сайта трябва да има минимум по 1000 посещения на ден и нишата да позволява адсенс, както и нон стоп да расте и да си намира нови и нови канали за реклама, било то социални мрежи или артикъл директории.

По принцип можеш, но за този $1 си мисля, че трябва да имаш поне 400-500 посетителя на ден, ако искаш да позлваш адсенс. За друг тип банери, зависи - дали ще е CPM или на срокове, а може и аф. банер към някоя програма. Цените се определят изцяло от метода, с който ще го монетеризираш този рекламен спот и трафика, който сайта генерира.

Стигни 1000 за ден, като цел №1 и после си направи проучване какво ще върви там като банер. Ако разделиш тези 700 на 5, ще видиш, че си далеч от целта, но както казах може да пробваш с някой метод, но ще бъдеш силно разочарован, за това и ти даваме тези съвети. Успехи.
 
От: Как да имаме успех с нашият Блог?

Мерси за съветите и критиката!
Няма от какво да се обиждам се пак за това питам за да знам :|

Двуумя се дали да продължавам да го развивам защото нещо не ми се получава с СЕО то на таз тема че и на WORD PRES сеото не го разбирам много.
В момента 84,74% ми е реферал трафика което не е яко че не е постоянен.

И примерно имам 3 адсенс банера с 50 цента общо имам и 1 грабо 50 клика и двата са ми по едно време сложени. (Гработо ще го махам защото е смо за фирми)
Не мисля че е нормално 3 банера да сабират доста под 50 клика :mad: .
За това мисля да разчитам на частни обявки и банери за период.

от към сео то нямам резултати защото нямам никав контент главно снимки и видео и едно заглавие.
УРЛ-тата са ми съкратени за да излизат по добре в ФБ щото с та кирилица знаете кво става.

www.kravatar.com това е сайта. Ще се радвам на градивна критика и съвети :confused:
 
Продължавай с развиването на блога си и не спирай. Може да видиш и попрочетеш защо реално SEO трафика ти е толкова нисък, като за целта почни от тук. Сега ще помислим върху трафика, а после ще видим и как да ти оптимизираме и рекламните банери така, че да се кликат добре.

Като начало няма да е зле да слагаш описателни текстчета след видеата. То реално бота няма за какво да се хване, освен от заглавието. Пермалинковете ти защо са така? Не е ли по-добре да са keyword urls? Така не е зле, но все пак с другото си е по-различно от към SEO гледна точка. Сигурен съм, че пропускаш и description tag-a. Да не говоря за alt таговете. Даже гледам и страниците ти не са ОК от към keyword urls.

В "Информация за нас" сигурен ли си, че не може да допишеш повече? Не се заблуждавай, че ако страницата ти е about us трябва непременно да е в 2-3 изречения. Все пак не си корпоративен сайт с над 100 страници, за да си позволиш да го раздаваш оскъдно. :) Защо на youtube иконката на заглавната страница си сложил google +, даже не води и към твоя профил там. :) Това са неща, които може да изчистиш.

Същото мога да кажа и за "За контакти с Краватар". Даже, за да станеш симпатичен сложи и една карта, но не знам какъв адрес ще зададеш. ;)

Оправи си горните бутони, не са правилни. youtube-ът не води към канала на краватар, faceboook страницата да е с хубаво URL, мейла ти е ОК. Нещо не ме кефи този линк долу, но не знам как ще се отрази като го махнеш на собственика на дизайна, който ти го предоставя. Бодни един twitter, а може да го играеш модерен и да си направиш и новото на Bing. Гледай на нямаш толкова празни пространства. Изглежда зле. Говоря най-вече за десния сайтбар, както и горе по менютата. Обогати го малко този сайт, адни страници като - трикчета, шегички, помисли и за свеж фон. ;)

Еми това е от мен, ако се сетиш ти да питаш нещо. Предполагам и другите ще дадат своите коментари. Оправи си и фав иконктата, не се разбира добре. Сложи нещо семпло.
 
От: Как да имаме успех с нашият Блог?

Благодаря ти много за анализа :D
Еми като цяло мисля просто да сменя темата с хубава платена и да продължавам както трябва с ключови думи, десктипшани и тн.
 

Горе