Как да направя всичките категории Featured в Opencart

Blinky

Owner
Здравейте довеве. :) Абе имам един странен въпрос, ако някой ми даде някакви насоки. Искам да направя абсолютно всички категории в един Opencart магазин Featured. Защо ще ме попитате. Имам един горе долу добре работещ модул, който лепва стикери на продуктите и се управлява добре от администрацията. До тук добре, но лошото е, че работи само върху Latest, Featured, Special, като цяло това е. В модула пишеше, че работи и в категориите, но уви. И не купувайте този модул:

opencart.com/index.php?route=extension/extension/info&extension_id=19625 - съпорта го няма никакъв. Но и цената е една, та до този казус съм стигнал. Ако няко го е играл момента да прави категориите си featured, да метне някакъв съджешчън, за да си продължа с модула. Ако не, ще мисля варианти. Имам един, да си го изкодирам в css-а, но не е добра опция, защото реално няма да е грам удобно, а отделно всеки продукт трябва да има отделни стикери, но само на category page-а, на product page-а не ми е нужно. Мерси много за предложенията. :)

П.П: Има още по груб вариант - плескане на стикера върху картинката, но това не ме кефи много много. :)
 
От: Как да направя всичките категории Featured в Opencart

Не може ли просто да бутнеш модула да не слага стикери на продуктовата картинка ?
 
Re: От: Как да направя всичките категории Featured в Opencart

Не може ли просто да бутнеш модула да не слага стикери на продуктовата картинка ?

Той там не ги слага. Слага ги на Latest, Featured, Special, Best Sell, което по никакъв начин не върши работа. Ще гледам вечерта да сменя логиката и да видя дали ще заработи за category само, което е и идеята ми. ;)
 
От: Как да направя всичките категории Featured в Opencart

То рози маркер "featured" не е ли за продукти, а не за категории?
 
От: Как да направя всичките категории Featured в Opencart

Правилно ли разбирам, че искаш този стикер на ВСИЧКИ продукти в страницата категория?
Ако да, не може ли този екстеншън да се пипне и вместо featured контролер и темплейт да отива на category контролер и темплейт?
Ако не - би ли обяснил какво точно искаш да постигнеш.

Редакция:
Featured не е статус ами си е един array и може да провери с loop и нищо повече. Което ме навежда на мисълта, че тая добавка леко забавя зареждането на страницата
Абе май не мога да се изкажа..
Я по-добре ми го прати и кажи какво точно искаш и ще го мъча.
 
Хахах, най-странното е, че те разбрах. :)

Да правилно си разбрала - искам на всички продукти (в категорията) да излизат тези стикери, което се случва ако са със статус featured. Избрах featured, защото ми е най-безлично, имам опциите още best sell, special, latest. :)

Трябва всеки продукт да има собствен стикер. Още не ми стига акъла, за да видя как да го организирам - иначе реално редакцията ще се случи на xml ниво, както и модула комуникира със системата. :)
 
От: Как да направя всичките категории Featured в Opencart

Ако всеки продукт има собствен, различен стикер, трябва да се направи на ниво продукт за пълно щастие.
Ето една идея:
В image папката си правиш една папка за стикерите.
В админа на продукт си избираш isbn(varchar 17) ако не продаваш книги иначе нещо друго и си задаваш името на стикера(макс 17 букви).
В контролера на категориите си го взимаш заедно с другите данни за продукта (правиш проверка има ли) и му добавяш пътя за да стане url.
В темплейта си го слагаш и ползваш стиловете на екстеншъна за да не се мориш да го правиш сам.
Всичко това в един vqmod и си готов.
 
Така, първото е направено, и е в статус изчакване. Има вече папка със ситкерите, които искам да използвам. В точка две разбрах, но дай малко повече инфо там. Иначе мисля, че е добре като логика. Чудех се дали идеята с преправянето на xml-а и да бърника в category, а не както е сега в тези ненужните. То главната идея е да се визуализират в category, на product не ми е важно, по-скоро на category. Идеята е просто - като си бразуват категориите да могат хората да си гледат като инфо това в десния горен ъгъл. Например имаш играчка за деца до 5 години, едно стикерче се зарежда на тъмбейла в дясно "до 5 г,". :) И това е. ;) vqmod има. Всичко си имам, само логиката трябва да се изпълни. :)
 
От: Как да направя всичките категории Featured в Opencart

...в случай е все още е актуално:

в контролера за категориите, в инфото за продуктите:

$data['products'][] = array(

примерно след: 'name' => $result['name'],

добавяш: 'isbn' => $result['isbn'],

и вече го имаш за темплейта category.tpl, там проверяваш дали има стойност и ако има - изкарваш съответната стойност като стикер ...с още малко преобразуване.
 

Горе